Connect with us

Hrvatska

Uručeni ključevi stanova djelatnicima MUP-a

Objavljeno

on

Policijskim službenicima s mjestom rada u Zagrebu koji nemaju riješeno stambeno pitanje svečano su u utorak uručeni ugovori o najmu i ključevi stanova na zagrebačkom Borovju na rok od pet godina.

Ukupno je za policijske službenike osiguran 101 stan veličine od 28 do 45 metara kvadratnih, kazao je potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović koji je uručio ugovore i ključeve četiri stana.

Stanovi su dodijeljeni na temelju Sporazuma Ministarstva znanosti i obrazovanja te Ministarstva unutarnjih poslova, koji je potpisan temeljem odluke Vlade.

“Ovaj nas trenutak čini posebno zadovoljnima jer možemo pridonijeti podizanju životnog standarda policije i policijskih službenika koji su 365 dana godišnje angažirani na vrlo zahtjevnim zadaćama, pogotovo ove godine koju obilježava globalna pandemija”, kazao je Božinović.

Dosad je, naveo je, uloženo oko 3,5 milijuna kuna za nužne popravke u stanovima.

Stanovi su raspodijeljeni tako što je povjerenstvo sve kandidate svrstalo u nekoliko kategorija. Prva kategorija su samohrani roditelji s djecom, zatim policijski službenici koji žive 50 kilometara udaljeno od Zagreba, a rade u gradu. Tu su i bračni supružnici koji su policijski službenici.

Ministar je ustvrdio da je riječ o transparentnom načinu dodjele stanova onima kojima najviše trebaju te da riješeno skoro 50 posto urgentnih potreba za smještaj policijskih službenika u zagrebačkoj policijskoj upravi, najvećoj u zemlji.

Naglasio je da se neprestano, u suradnji s Ministarstvom graditeljstva, ali i Središnjim državnim uredom za stambeno zbrinjavanje pokušavaju i nalaze mogućnosti kako i na koji najbolji mogući način pomoći policijskim službenicima da riješe osnovno pitanje – stambeno zbrinjavanje.

Policijskim službenicima kojima su dodijeljeni stanovi ministar je zaželio sreće u životu i da posao nastave obavljati posao profesionalno na ponos resornog ministarstva i države.

Policijska službenica Katarina u ime je svojih kolega zahvalila ministru i ministarstvu na dodjeli “božićnog dara”, istaknuvši kako to za njih znači riješeno stambeno pitanje, egzistencija te osiguran život djeci. (Hina)

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari