Pratite nas

Najave

URUŠAVANJE KOMUNISTIČKIH MITOVA

Objavljeno

na

Neposredno nakon II Svjetskog rata komunistički ideolozi fabricirali su čitav niz ideoloških mitova kako bi učvrstiti svoj totalitarni režim. Stotinama puta ispričani mitovi ispirali su mozak puka stvarajući sliku idealnog društva  s pravednicima na čelu.  Stotine miliona dinara potrošene su na filmove, knjige, kako“ povijesne“ tako i školske, sletove i druge manifestacije koje su služile totalnom ispiranju mozga. Istovremeno su pendrek i uze urazumljivale svakog tko je znao istinu pa se nije mogao složiti s ponuđenim mitovima. Što nisu uspjeli riješiti pendrek ili uze riješili su metci UDB-inih egzekutora.

Jedan od tih mitova, a nama sigurno najpoznatiji je mit o Jasenovcu. Uvijek kad osjećaju kako im se uzdrmala vlast započinjali su priču o Jasenovcu kako bi na taj način okrivili Hrvate  i nametali mu odgovornost za nešto što nisu učinili.

A što je prava istina i može li se saznati. Već čitav niz godina tom mitu suprotstavlja se Društvo za istraživanje trostrukog logora u Jasenovcu donoseći u knjigama dokumente o onome što se tamo zbivalo. To je dakako strašno razljutilo protagoniste ideološke povijesti pa su tako odgovorili no jedino uvredama na račun gospođe Matković, gospode Vukića, Razuma i Pilića, a radi nemogućnosti  da im odgovore argumentirano. Njihova istraživanja uzdrmala su konstruiranu priču oko Jasenovca i počela tupiti oštricu njihovog krunskog oružja kojim su Hrvate proglašavali genocidnima.

Točka na i su sasvim sigurno dokumentarni film i knjiga MIT O JASENOVCU  čiji je autor gospodin Roman Leljak, istraživač i publicist. Osnovu za ovaj dokumentarni film i knjigu čini oko 400 dokumenata koji u potpunosti razjašnjavaju događanja u Radnom logoru Jasenovac.  Ova istina ne samo da je nepovratno uzdrmala komunističku priču o Jasenovcu već je razotkrila strašne zločine koje su počinili četnici i partizani kako u Hrvatskoj, tako i u Bosni i Hercegovini te Srbiji.

Dođite svakako na projekciju filma i predstavljanje knjige MIT O JASENOVCU koji će se održati:

 

22. studenoga 2018. u 20,00 sati u velikoj sali Bazilike Srca Isusova, Palmotićeva 33 u Zagrebu.

Na predstavljanju možete po povoljnoj cijeni kupiti DVD i knjigu. Povedite i svoje prijatelje. Rado Vas očekujemo.

ORGANIZATORI:

HRVATSKI KLUB I DRUŠTVO HUDA JAMA ZAGREB

Što vi mislite o ovoj temi?

Najave

Svaki ponedjeljak u drugom zagrebačkom kvartu odavanje počasti poginulim hrvatskim braniteljima

Objavljeno

na

Objavio

U ponedjeljak 1. lipnja 2020. godine u 20 sati kod spomenika hrvatskim braniteljima u Markuševcu, Trg svetog Šimuna, zapalit ćemo svijeće i pomolit se za sve poginule branitelje HOS-a, HV-a, HVO-a i MUPa.

Na inicijativu gospođe Mirjane Okun 29. travnja u Novom Jelkovcu kod križa zapaljene su svijeće i održana zajednička molitva za poginule članove HOS-a, HV-a, HVO-a i MUP-a, a posebno smo se prisjetili poginulih članova Prve satnije Ante Paradžik Jasenovac čija se imena nalaze na ploči koja je iz Jasenovca izmještena u Trokut (Novska).

Tom prilikom gospođa Mirjana Okun naglasila je kako su poginuli pripadnici HOS-a sudjelovali u obrani i dali život za Domovinu, dok slučajni predsjednik koji nije želio ovu hrvatsku domovinu pljuvanjem po HOS-u pljuje po hrvatskom narodu i cijelom Domovinskom ratu. U ponedjeljak 1. lipnja 2020. godine u 20 sati kod spomenika hrvatskim braniteljima u Markuševcu, Trg svetog Šimuna, zapalit ćemo svijeće i pomolit se za sve poginule branitelje HOS-a, HV-a, HVO-a i MUP-a.

Slijedeći ponedjeljak 8.lipnja o.g. počast ćemo odati u Petruševcu kod spomenika hrvatskim braniteljima. Inicijatori pozivaju hrvatsku javnost da organiziraju svaki tjedan odavanje počasti poginulim hrvatskim braniteljima podsjećajući one koji Hrvatsku oružjem nisu branili kako nećemo dopustiti da prljaju svetu uspomenu na žrtvu hrvatskih ratnika.

Neka im je vječna hvala i slava!

S nama su!

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Najave

Na Dan državnosti besplatno u Muzej Domovinskog rata u Karlovcu

Objavljeno

na

Objavio

Na Dan državnosti, 30. svibnja, ulaz u Muzej Domovinskog rata Karlovac -Turanj bit će besplatan za sve posjetitelje i to za sve sadržaje, među kojima je i dio vezan uz konstituiranje prvoga demokratski izabranog višestranačkoga Hrvatskog sabora 30. svibnja 1990.

Riječ je o stalnoj izložbi o Karlovcu u razdoblju od 1991. do 1995. posvećenoj životu u gradu i na karlovačkoj bojišnici tijekom Domovinskog rata smještenoj u staroj austrijskoj vojarni, zgradi koju su branitelji tijekom Domovinskog rata ironično nazvali “Hotel California”.

Danas je i sama zgrada jedan od “muzejskih predmeta”.

Stalna izložba postavljena je na suvremen i interaktivan način što posjetiteljima omogućuje samostalno otkrivanje teme i istraživanje.

Dio izložbe posvećen je najmlađima, a riječ je o edukativnom kutiću u kojem kroz pitalice, slagalice i kviz mogu učiti o povijesti Domovinskog rata.

U prizemlju zgrade uređena je Spomen soba poginulim karlovačkim braniteljima Domovinskog rata. U vanjskom dijelu izložbe može se razgledati borbena tehnika, među kojom je i lovački zrakoplov MiG-21 bis.

Muzej će biti otvoren od 10 do 18 sati, s pauzom od 13 do 14 radi propisane dezinfekcije prostora. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari