Pratite nas

BiH

Uskoplje: Vlasnik automobila priznao da je sam pisao grafite, a lagao pred kamerama (VIDEO)

Objavljeno

na

Federalna televizija objavila je kako je počinitelj jedan od vlasnika objekata Adis Pokvić te da je počinjenje djela u cijelosti priznao, a pronađeni su i materijalni dokazi.

Policijski službenici Ministarstva unutarnjih poslova Srednjobosanskog kantona u suradnji s policijskim službenicima Federalne uprave policije su radeći na otkrivanju izvršitelja prijavljenog krivičnog djela Izazivanje narodnosne, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti, došli do saznanja da je u pitanju lažno prijavljivanje u vezi s navedenim krivičnim djelom.

Kako piše u priopćenju, opsežnim radnjama na terenu došlo se do materijalnih dokaza kao i priznanja oštećene osobe A.P. rođen 1987.godine, da je isti počinio radnje koje su okarakterizirane kao djelo Izazivanje narodnosne, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti.

”Po kompletiranju predmeta protiv počinitelja će biti podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu ‘Izazivanje narodnosne, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti’ iz člana 163 stav 1. KZFBiH”, priopćeno je iz MUP-a.

Federalna televizija objavila je kako je počinitelj jedan od vlasnika objekata Adis Pokvić te da je počinjenje djela u cijelosti priznao, a pronađeni su i materijalni dokazi.

Napisano je: “Neće balija ostat”, “Nož, žica, Srebrenica”, “Biće još Srebrenica”, “Uskoplje balije”… Također su iscrtani kukasti križevi

Pokviću će se na teret staviti i lažno prijavljivanje za koje je zaprijećena kazna do 6 mjeseci zatvora, a očekivati je i da, bez obzira što je sam ispisao grafite, da će odgovarati i za krivično djelo izazivanje međunacionalne netrpeljivosti za koje je propisana petogodišnja zatvorska kazna, prenosi bljesak.info

Pokvić je inače i sam davao izjavu za televiziju u kojoj je rekao kako je otišao u Austriju raditi te da je došao doma na odmor. Poručio je kako je potez kukavički.

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Oglasi

Komentari