Uskoro 400 novih radnih mjesta u tekstilnoj, automobilskoj, elektro i kemijskoj industriji

  0

  Zajednički američko-švedski Projekt unapređenja lokalnog razvoja (GOLD) započinje suradnju s Federalnim zavodom za zapošljavanje, a u cilju otvaranja više od 400 novih radnih mjesta te ekonomskog unapređenja lokalnih zajednica u BiH.

  David Barth, direktor misije USAID-a u BiH, Nataša Miskin, u ime Švedskog veleposlanstva/Sida-e, i Kenan Rešo, direktor Federalnog zavoda za zapošljavanje, potpisat će sutra u Sarajevu Memorandum o razumijevanju.

  Prilikom potpisivanja Memoranduma bit će najavljeni konkretni projekti sa čijim pokretanjem se očekuje otvaranje više od 400 radnih mjesta u tekstilnoj, automobilskoj, elektro i kemijskoj industriji, i to u Visokom, Vogošći, Konjicu, Olovu i Zavidovićima.

  Uz to, početak suradnje s vladinom agencijom za zapošljavanje bit će još jedna prilika za promociju USAID-ove podrške građanskim inicijativama koje nadgledaju trošenje proračunskih sredstava i zahtijevaju transparentnost rada javnih institucija.

  Događaju će, inače, nazočiti i predstavnici kompanija koje će upošljavati nove radnike, načelnici općina iz kojih kompanije dolaze, te predstavnici regionalnih i lokalnih razvojnih agencija.

  Fena

  facebook komentari