Pratite nas

Uskoro će bivši partizani obilježiti Dan mladosti…

Objavljeno

na

Jedan od najpoznatijih dnevnih listova, zagrebački Večernji list, vjerojatno je objavio vijest za Guinnessovu knjigu rekorda!

Naime, na stranicama ovih novina  15. svibnja, na str. 4., čitatelji su u člančiću mogli pročitati dvije pune rečenice (sic!) o obljetnici rođenja dr. Franje Tuđmana! Naslov ovog “bisera” bio je “92. obljetnica rođenja F. Tuđmana”, a tekst je doslovce glasio ovako: U Velikom Trgovišću HDZ je jučer obilježio 92. obljetnicu rođenja prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana. Vijenac podno spomenika položio je njegov sin Miroslav”. To i – ništa više. Da, objavljena je i neka mini fotografija na kojoj se može vidjeti mnoštvo ljudi, ali ih se teško može raspoznati. 95-Franjo-Tudman

Prvi hrvatski predsjednik, vojskovođa i pobjednik hrvatskog Domovinskoga rata to sigurno nije zaslužio. Međutim, uskoro će bivši partizani u Kumrovcu obilježiti i Dan mladosti. Bit će zanimljivo vidjeti hoće li i oni biti popraćeni s dvije rečenice?

Ali, u istom broju popularnih novina na str. 34., pod rubrikom “Kultura”(!!), a pod naslovom “Hoće li Adolfovac dobiti spomen na Aleksandru?” tiskan je srcedrapajući tekst o Frljiću, Pilslu i Miloradu Repiju iz SNV-a koji su baš na obljetnicu rođenja Tuđman posjetili zagrebačko Sljeme i prisjetili se nevino ubijene Aleksandere Zec i njezine majke u vrijeme Domovinskog rata. E, to je vijest, a ne kad hrvatski branitelji svako malo posjećuju na tisuće mjesta i masovne grobnice u kojima su, od strane agresora, mučki ubijeni i masakrirani nevini Hrvati, žene, djeca i starci.

No, da odmah bude jasno, osuđujemo smrt obitelji Zec, ali ovo što rade razni frljići nije ništa drugo nego obična jeftina politička prostitucija.

J..e se njima tko je u ovom ratu bio žrtva, a tko agresor, njima je najvažnije da se slikaju, a uvijek će biti onih koji će ih i – slikati!

A da su ovakve i slične stvari u nas poprimile “cunami”, treba se osvrnuti i na “trio fekelija”. Radi se o braći poznatoj po nošenju govana: Tomiću, Dežuloviću i Ivančiću. Ta tri brata “j….a” rasporedila su se kao agresorski vojnici, pa svaki drugi dan, čas jedan, čas drugi (Jutarnji list, Novi list, Slobodna dalmacija, Novosti…) bacaju govna, da govna, po istinskim hrvatskim braniteljima, pripadnicima 9. bojne HOS-a “Rafael vitez Boban” te po gradonačelniku Splita časnom i uvaženom Ivi Baldasaru. Povod je nedavno podizanje spomen obilježja u Splitu poginulim junacima ove ratne postrojbe. Naime, ovoj braći ubogoj trebalo je pune 23 godine da shvate da su u Domovinskome ratu ratovale i postrojbe pod ovakvim imenom. Gdje su bili ovi “govnari” kad su oni ratovali? Neka nam to odgovore, i svima će sve biti jasno.

I na kraju, zašto pišemo tako o tim člankopiscima kako pišemo. Pa, samo iz jednog razloga- oni drugačiji odgovor ne bi shvatili ni razumjeli!

A bolje nisu ni zaslužili.

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskoga rata 91.(UHBDR91.)

kamenjar.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Hrvatska

Atraktivna demonstracija moći Hrvatske vojske povodom njenog dana!

Objavljeno

na

Objavio

Foto: MORH / J. Kopi

Prigodnim programom na ŠRC Jarun u nedjelju je nastavljeno obilježavanje Dana Hrvatske vojske i Dana Hrvatske kopnene vojske, a atraktivnom programu i taktičko-tehničkom zboru naoružanja i vojne opreme nazočila je predsjednica Republike i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga RH Kolinda Grabar Kitarović, ministri obrane i hrvatskih branitelja Damir Krstičević i Tomo Medved, domaći i strani visoki časnici te brojni građani.

Program na Jarunu počeo je ispaljivanjem 27 počasnih plotuna, potom padobranskim skokovima, vojno-akrobatskim programom Počasno-zaštitne bojne, pokaznom vježbom Hrvatske kopnene vojske, Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i Zapovjedništva specijalnih snaga te preletom MiG-a 21 i nastupom akrobatske grupe “Krila Oluje”.

Tako su pripadnici specijalnih snaga izveli spektakularnu vježbu napada na terorističko uporište, nebo su nadlijetali helikopetri HRZ-a, dok su “Krila Oluje” izvele svoj letački program.

Medved: HV stvorena u iznimno teškim uvjetima, Krstičević: Za HV zainteresirani mladi

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved čestitao je svim pripadnicima Oružanih snaga RH njihov dan te dodao kako je ponosan danas, kao i svake godine.

“Zadovoljstvo mi je danas vidjeti Hrvatsku vojsku, modernu, dobro uvježbanu i opremljenu, vojsku koja je izgrađena u teškim uvjetima u Domovinskom ratu. Da smo tada imali svoju oružanu silu kakvu danas imamo ne bi se desilo toliko stradanja i ne bi imali toliko žrtava. Ali, nažalost, morali smo proći kroz sve te kalvarije, stradanja i graditi vojsku u iznimno teškim uvjetima. Ponosni smo na sve što smo izgradili”, istaknuo je ministar Medved.

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević  također je čestitao pripadnicama i pripadnicima Oružanih snaga RH te im zahvalio na svemu što čine u ispunjenju zadaća.

“Hrvatska vojska je brend i uvijek na raspolaganju svome narodu za pomoć u nevoljama. Vidjeli ste u zadnje dvije godine koliko smo na tome radili i danas na Jarunu sam posebno sretan. Vidim da naš narod voli Hrvatsku vojsku, te vidim jako puno mladih koji su zainteresirani i obilaze. Mi smo tu da im pokazujemo sposobnosti Hrvatske vojske”, rekao je ministar Krstičević.

Istaknuo je kontakt Hrvatske vojske i naroda te dodao da su ovih dana otvorene i vojarne te ponovio kako je vojska jamac sigurnosti.

U ponedjeljak je Svečana akademija povodom obilježavanja 27. obljetnice ustroja Oružanih snaga RH, Dana Hrvatske vojske i Dana Hrvatske kopnene vojske koja održat će se u održati u koncertnoj dvorani “Vatroslav Lisinski”.

Na svečanosti će se, uz prigodni program, uručiti promaknuća najvišim časnicima Oružanih snaga RH i nagrade najuspješnijim natjecateljima natjecanja “Memorijal bojnik Davor Jović – natjecanje Prvi za Hrvatsku”.

Dan Oružanih snaga RH i Dan Hrvatske kopnene vojske (HKoV) obilježavaju se svake godine 28. svibnja, na dan kada je 1991. održana svečana smotra Zbora narodne garde na stadionu NK “Zagreb” u Kranjčevićevoj ulici.

Bila je to prva službena smotra postrojbe koja je predala prijavak prvome predsjedniku RH dr. Franji Tuđmanu, pa je i sam čin označio povijesno osnivanje oružanih snaga. (Hina)

Foto: MORH / J. Kopi

 

Foto: MORH / J. Kopi

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Nebuloze

Ima li u najnovijem komentaru ‘druga Stazića’ elemenata kaznenog djela?

Objavljeno

na

Objavio

‘Ako je ovo dozvoljeno saborskom zastupniku onda zaista ne vidim razloga braniti onima koji žele hodati u ustaškim uniformama, da to i čine’, komentirao je potpredsjednik HHO Igor Peternel, isječak komentara kojega je navodno napisao Nenad Stazić u raspravi ispod ranijeg šovinističkog komentara: “Jeste li za to da pri odlasku u Irsku hrvatski branitelji imaju prednost?”.

Kao što je vidljivo iz isječka, Staziću je žao što ‘pobjednici’ nisu ‘b0lje obavili posao’: “Izgleda da u svibnju 1945. posao nije obavljen temeljito. Kakva šlampavost pobjednika!”..

Pa vas sve pitamo: Ima li u najnovijem komentaru ‘druga Stazića’ elemenata kaznenog djela?

Možemo li ovo nazvati ‘govor mržnje’ prema vlastitom narodu!? Zar je moguće da u jednoj demokratskoj zemlji u Saboru sjedi zastupnik koji žali što ‘nije pobijeno više’!? Svi znamo što se dogodilo u svibnju 45-te. Žalosno!

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari

No Recent Comments Found