Pratite nas

Uskoro će bivši partizani obilježiti Dan mladosti…

Objavljeno

na

Jedan od najpoznatijih dnevnih listova, zagrebački Večernji list, vjerojatno je objavio vijest za Guinnessovu knjigu rekorda!

Naime, na stranicama ovih novina  15. svibnja, na str. 4., čitatelji su u člančiću mogli pročitati dvije pune rečenice (sic!) o obljetnici rođenja dr. Franje Tuđmana! Naslov ovog “bisera” bio je “92. obljetnica rođenja F. Tuđmana”, a tekst je doslovce glasio ovako: U Velikom Trgovišću HDZ je jučer obilježio 92. obljetnicu rođenja prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana. Vijenac podno spomenika položio je njegov sin Miroslav”. To i – ništa više. Da, objavljena je i neka mini fotografija na kojoj se može vidjeti mnoštvo ljudi, ali ih se teško može raspoznati. 95-Franjo-Tudman

Prvi hrvatski predsjednik, vojskovođa i pobjednik hrvatskog Domovinskoga rata to sigurno nije zaslužio. Međutim, uskoro će bivši partizani u Kumrovcu obilježiti i Dan mladosti. Bit će zanimljivo vidjeti hoće li i oni biti popraćeni s dvije rečenice?

Ali, u istom broju popularnih novina na str. 34., pod rubrikom “Kultura”(!!), a pod naslovom “Hoće li Adolfovac dobiti spomen na Aleksandru?” tiskan je srcedrapajući tekst o Frljiću, Pilslu i Miloradu Repiju iz SNV-a koji su baš na obljetnicu rođenja Tuđman posjetili zagrebačko Sljeme i prisjetili se nevino ubijene Aleksandere Zec i njezine majke u vrijeme Domovinskog rata. E, to je vijest, a ne kad hrvatski branitelji svako malo posjećuju na tisuće mjesta i masovne grobnice u kojima su, od strane agresora, mučki ubijeni i masakrirani nevini Hrvati, žene, djeca i starci.

No, da odmah bude jasno, osuđujemo smrt obitelji Zec, ali ovo što rade razni frljići nije ništa drugo nego obična jeftina politička prostitucija.

J..e se njima tko je u ovom ratu bio žrtva, a tko agresor, njima je najvažnije da se slikaju, a uvijek će biti onih koji će ih i – slikati!

A da su ovakve i slične stvari u nas poprimile “cunami”, treba se osvrnuti i na “trio fekelija”. Radi se o braći poznatoj po nošenju govana: Tomiću, Dežuloviću i Ivančiću. Ta tri brata “j….a” rasporedila su se kao agresorski vojnici, pa svaki drugi dan, čas jedan, čas drugi (Jutarnji list, Novi list, Slobodna dalmacija, Novosti…) bacaju govna, da govna, po istinskim hrvatskim braniteljima, pripadnicima 9. bojne HOS-a “Rafael vitez Boban” te po gradonačelniku Splita časnom i uvaženom Ivi Baldasaru. Povod je nedavno podizanje spomen obilježja u Splitu poginulim junacima ove ratne postrojbe. Naime, ovoj braći ubogoj trebalo je pune 23 godine da shvate da su u Domovinskome ratu ratovale i postrojbe pod ovakvim imenom. Gdje su bili ovi “govnari” kad su oni ratovali? Neka nam to odgovore, i svima će sve biti jasno.

I na kraju, zašto pišemo tako o tim člankopiscima kako pišemo. Pa, samo iz jednog razloga- oni drugačiji odgovor ne bi shvatili ni razumjeli!

A bolje nisu ni zaslužili.

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskoga rata 91.(UHBDR91.)

kamenjar.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Pregled

Sanja Bilač i Matko Marušić: PROTIV ISTANBULSKE KONVENCIJE!

Objavljeno

na

Objavio

NOVA BUJICA! Pogledajte što su o ratifikaciji Istanbulske konvencije rekli dr. Sanja Bilač i prof. dr. Matko Marušić! Ugledni znanstvenici su – protiv!

U Bujicu se javila Bruna Esih i najavila dolazak na prosvjed u subotu, a donosimo i izjavu Davora Ive Stiera…

EKSKLUZIVNA SNIMKA: Mladeži HDZ-a u Zagrebu zabranili raspravu o Konvenciji!

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Kultura

Predstavljanje dviju knjiga (II. i III.) autora akad. Pečarića i dr. sc. M. Međimorca o gen. Praljku

Objavljeno

na

Objavio

HRVATSKA KULTURNA ZAKLADA

HKZ – HRVATSKO SLOVO d.o.o.

Hrvatske bratske zajednice 4
Tel.: 01/619 0112, faks: 01/619 0111, E-mail: [email protected]l.com

Četvrtak, 22. ožujka 2018., u 19 sati

Srdacno Vas pozivamo na predstavljanje knjiga dr. sc. Miroslava Međimorca i akademika Josipa Pecarica

GENERAL PRALJAK II.
U OBRANI

HRVATSKOG NARODA

i

GENERAL PRALJAK III.

S PRIJEZIROM ODBACUJEMO

VAŠU PRESUDUKnjige će, u nazočnosti autora, predstaviti

prof. dr. sc. Miroslav Tuđman

Nevenka Nekić, književnica

Marko Ljubić, kolumnist

Gđa Kolinda Grabar-Kitarović, Predsjednica RH, povodom knjige „General Praljak“:

 „Doprinos generala Slobodana Praljka obrani Hrvatske i Bosne i Hercegovine od velikosrpske agresije te obrani opstojnosti hrvatskog naroda na njegovim povijesnim prostorima tijekom Domovinskoga rata od velike je važnosti. Ovih dana, kada se nadamo pravednom sudskom pravorijeku i njegovu oslobađanju, kao i oslobađanju drugih hrvatskih uznika, ova knjiga izlazi kao doprinos istini o njemu i o tom povijesnom razdoblju borbe hrvatskog naroda za slobodu, istini koju je on nakon rata na mnoge načine ustrajno branio svojom riječju. Ujedno je ova knjiga svojevrsna zahvalnica za sve što je učinio za svoj narod.“

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati