Pratite nas

Gospodarstvo

Uskoro kreće gradnja cesta za Pelješki most

Objavljeno

na

U idućim danima na Pelješac stižu prvi strojevi i kreće gradnja cesta za Pelješki most.

Na dionici ceste dugoj 32 kilometra bit će 4 velika tunela, te nekoliko mostova od kojih su dva duga 500 metara ..

“Druga dionica dugačka je 12,04 kilometara i sadrži dva mosta od kojih je jedan dug 500 metara, dva tunela od kojih je jedan otprilike 2,5 kilometra… Zahtjevna dionica vrijedna je 478 milijuna kuna”, kaže Josip Škorić, predsjednik uprave Hrvatskih cesta.

Građani jedva dočekali

Prvi strojevi na Pelješac na dionicu koju grade Austrijanci stižu u idućim danima, a građani su ovu vijest jedva dočekali.

“Još tri dana ćemo se strpjeti, brzo će to… Ako smo mogli do sad, još ćemo ta tri dana izdržat…”, kaže Nikolina s Pelješca.

Treća i četvrta vrijede 511 milijuna kuna i nju grade Grci, na taj dio strojevi stižu početkom prosinca.

“Tu također imamo veliki most preko Malostonskog zaljeva od 500 metara, dva tunela svaki po jedan kilometar i 300 metara dug, čvorišta i prateće uslužne objekta. Sve su to kompleksni zahvati”, poručuje Škorić.

U cijelom projektu Cestovnog povezivanja južne Dalmacije most nosi 2, 4 kilometra, a ukupna dionica je 32 kilometra. Gradnja mosta napreduje sukladno rokovima, no još je puno posla – onaj najteži tek dolazi.

Pred Kinezima vrlo zahtjevan posao

Pred Kinezima je vrlo zahtjevan posao montaže čelične rasponske konstrukcije, prvi stup je završen, ostali su u izgradnji. Naravno da će i na radove utjecati vremenski uvjeti, a trenutno na mostu radi oko 500-tinjak radnika.

Pelješki most treba biti gotov do 2022. godine, a ceste, to jest cijeli projekt Cestovnog povezivanja južne Dalmacije ima rok do 2023. godine, piše Dnevnik.hr.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Gospodarstvo

Hrvatske željeznice obnavljaju vozni park s milijardu kuna iz europskih fondova

Objavljeno

na

Objavio

Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije iz administracije programa Europske unije JASPERS stiglo je pozitivno mišljenje za sufinanciranje projekta obnove voznog parka HŽ Putničkog prijevoza (HŽ PP) novim elektromotornim vlakovima, izvijestilo je u četvrtak Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

HŽ PP će u sklopu toga projekta modernizirati vozni park s 21 novim elektromotornim vlakom, 11 gradsko-prigradskih i 10 regionalnih.

Ukupna procijenjena vrijednost projekta iznosi 1,29 milijarde kuna, od čega nešto više od milijarde kuna iznose prihvatljivi troškovi projekta koji će se s 85 posto sufinancirati iz EU-ova kohezijskog fonda.

Cilj je poboljšanje regionalne povezanosti i mobilnosti radi boljeg pristupa tržištu rada i uslugama u većim gradskim centrima.

Dio procedure odobrenja sufinanciranja je i odluka Europske komisije koja se očekuje u sljedećim mjesecima.

Projekt je dio velikog investicijskog ulaganja u revitalizaciju željeznica koji provodi Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture u suradnji s državnim društvima iz sustava Hrvatskih željeznica.

Ukupan iznos trenutnih ulaganja u željeznice iznosi oko 1,2 milijarde eura, a do 2030. godine biti će uloženo ukupno 3,5 milijarde eura koje se najvećim dijelom osiguravaju iz EU-ovih fondova, kaže se u priopćenju. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Gospodarstvo

Odluka je pala: Uljanik ide u likvidaciju!

Objavljeno

na

Objavio

Skupština vjerovnika u srijedu je na Trgovačkom sudu u Pazinu odlučila da Uljanik d.d., krovna organizacija pulske brodograđevne kompanije, nema uvjete za nastavak poslovanja i ide u likvidaciju.

Očekivana je to odluka vjerovnika s obzirom da je stečajna upraviteljica Marija Ružić zaključila kako društvo ne ostvaruje prihode iz poslovanja niti se to očekuje, a da obaveze u iznosu 4,85 milijardi kuna značajno premašuju vrijednost imovine, koja iznosi 1,75 milijardi kuna, zbog čega izrada stečajnog plana nije moguća.

Slijedom toga ona je predložila Skupštini vjerovnika da donese odluke da nema osnove za izradu stečajnog plana, da se obustavlja poslovanje stečajnog dužnika te o načinu i uvjetima unovčenja imovine stečajnog dužnika osim one imovine koja je potrebna za revitalizaciju i opstanak brodograđevne djelatnosti u Puli.

Sve tri odluke su prihvaćene s više od 90 posto glasova vjerovnika, čime je i formalno stavljena točka na postojanje Uljanika d.d. Stečajna upraviteljica je spomenula mogućnost oživljavanja brodogradnje kroz tvrtku Uljanik brodogradnja 1856 u koju bi iz Uljanika d.d. trebala biti prenesena koncesija na pomorskom dobru te oprema nužna za djelatnost i brodovi u gradnji.

O tome, međutim, vjerovnici danas nisu raspravljali, jer odluka o tome hoće li se u Puli i u budućnosti graditi brodovi i dalje je na hrvatskoj Vladi.

Inače, Skupština vjerovnika u srijedu je prvotno trebala donijeti odluku o planu stečajne upraviteljice Marije Ružić, koji predviđa likvidaciju krovne tvrtke Uljanik grupe te oživljavanje brodogradnje na pulskim navozima prijenosom koncesije, opreme i dovršetka gradnje broda na tvrtku Uljanik brodogradnju 1856, da bi u konačnici u fokusu bile isključivo odluke kojima se definitivno stavlja točka na prošlost Uljanikovog holdinga.

Naime, Ministarstvo financija zastupano po Županijskom državnom odvjetništvu u Puli 17. siječnja dostavilo je podnesak stečajnog vjerovnika u kojem Republika Hrvatska predlaže Trgovačkom sudu da pozove stečajnu upraviteljicu da u odnosu na stečajnog dužnika Uljanik d.d. iznese prijedloge samo onih odluka koje je po odredbama Stečajnog zakona ovlaštena donijeti skupština vjerovnika. Radi se o odlukama o nemogućnosti izrade stečajnog plana, o poslovanju društva, te načinima i uvjetima unovčenja imovine Uljanika d.d.

Slijedom toga Ružić je i predložila da se donesu već spomenute odluke po kojima nema osnove za izradu stečajnog plana i da se obustavlja poslovanje stečajnog dužnika te odluka o načinu i uvjetima unovčenja imovine stečajnog dužnika osim one imovine koja je potrebna za revitalizaciju i opstanak brodograđevne djelatnosti u Puli. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari