Connect with us

Hrvatska

Uskoro kreće gradnja džamije u Dubrovniku?

Objavljeno

-

Islamski centar u Gružu trebao bi postati realnost kroz dvije godine. Naime, tada bi se trebali riješiti svi papiri i moglo bi se početi s gradnjom, za koju se ne očekuje da će dugo trajati.

Radi se o prostoru koji će se nalaziti u prostorijama GP Dubrovnika u Gružu, a projekt podrazumijeva i gradnju džamije s minaretom, koji će biti u mediteranskom, odnosno marokanskom stilu, piše Dubrovački dnevnik.

“Projekt ide svojim tijekom, neće dugo proći niti dok ishodujemo građevinsku dozvolu. Dakle, sad je u tijeku priprema papirologije, a sve skupa će za gradnju biti spremno kroz dvije godine. Moramo naglasiti i da u Islamskom zajednici imamo odličnu suradnju s gradskim vlastima koji nam izlaze u susret”, rekao je predsjednik Islamske zajednice Fehim Vukotić.

Inače, Islamski centar dugogodišnja je želja dubrovačkih muslimana kojih u Dubrovniku prema popisu stanovništva iz 2011. godine ima 1499. Ovako, oni će napokon dobiti prostor za održavanje brojnih društvenih sadržaja, kao uostalom i prostorije za molitvu.

Trenutno u Hrvatskoj postoje samo četiri džamije, u Đematu Bogovolja u Karlovačkoj županiji, Zagrebu, Rijeci i Gunji.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari