Connect with us

Iz Svijeta

Uskoro prijedlog o covid putovnicama u EU, von der Leyen otkrila detalje

Objavljeno

on

Europska komisija će u ožujku predstaviti model digitalnih covid putovnica za EU, potvrdila je predsjednica Komisije Ursula von der Leyen u ponedjeljak.

“Što se tiče pitanja kako bi digitalne putovnice mogle izgledati, podnijet ćemo prijedlog u ožujku”, rekla je Ursula von der Leyen na video konferenciji s njemačkim zakonodavcima u ponedjeljak, piše Reuters.

Ove bi putovnice trebale Europljanima omogućiti da se slobodnije kreću i putuju tijekom sezone praznika i godišnjih odmora.

One će ujedno biti potvrda da je osoba cijepljena, imat će podatke o rezultatu testiranja za one koji još nisu cijepljeni i informacije i oporavku za osobe koje su preboljele covid-19.

“Cilj je postupno omogućiti građanima sigurno kretanje unutar EU, ali i šire, bilo zbog posla ili turizma”, napisala je von der Leyen u objavi na Twitteru.

Španjolska i Grčka podržavaju ideju covid putovnica dok su primjerice Francuska i Belgija skeptične zbog diskriminacije dijela građana. Komisija je naglasila da će se paziti da se izbjegne bilo kakva diskriminacija građana koji još nisu primili cjepivo.

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari