Connect with us

Uskoro u politici četvorica Lijanovića

Published

on

Narodna stranka Radom za boljitak na ovogodišnjim, Općim izborima, će imati pojačanje, odnosno obitelj Ivanković Lijanović u stranku i politiku dovodi pojačanje.

lijanovicilosinaDvojica sinova federalnog ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Jerka Ivankovića Lijanovića, Antonio i Josip, također službeno ulaze u politiku te su kandidati za državni, odnosno Federalni parlament.

Tako će za mjesto u Parlamentu FBiH podršku glasača tražiti Jerko i jedan od njegovih sinova, Josip Ivanković Lijanović.

S druge strane, Antonio će zajedno sa stricem Mladenom Ivankovićem Lijanovićem, tražiti podršku glasača za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH. “Samo” ih je četvorica, ali su dobro raspoređeni, reklo bi se, prenosi Klix.ba

Dvadesettrogodišnjeg Antonija pojedini mediji u BiH su već spominjali u negativnom kontekstu, no mlađahnom sinu federalnog dopremijera tek treba dati šansu, kažu u stranci.

“Radi se o dva mlada, obrazovana i sposobna kadra, kojih sa svim potrebnim kvalifikacijama za sutra sposobne političare, Boljitak na svojim listama ima još jako puno”, kaže za Klix.ba Emina Trhulj, koordinatorica za medije ove stranke.  (klix)

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari