Pratite nas

Komentar

Uskrsnja čestitka! Ili Kako je Tomo poručio Timu da je vrijeme za odlazak.

Objavljeno

na

Kraj ožujka i početak travnja, uvijek donosi turbulentno, prevrtljivo vrijeme, zadnju marćansku buru, ali ove godine ta se bura očito preselila na kopno, u metropolu, naravno ovaj put u političkom životu.

[ad id=”93788″]

Današnja objava statusa na facebook profilu Tomislava Karamarka toliko je svima jasna da nema potrebe da ju puku objašnjavaju potrošeni politički analitičari, ali još više je jasnija Timu Oreškoviću i njegovim sjenama koje mu daju sve, samo ne savjete da ga održe tu gdje jeste.  Tim Orešković,  businessman iz trećeg ešalona farmaceutskog diva, jer da je iz drugog ili prvog imao bi u imovinskoj kartici bar pet puta više, naivno i pomalo hlapljivo, prihvatio se posla koji bi ga nakon četiri godine trebao prebaciti u jednu ili dvije stepenice više u karijeri, no očito da je prvo trebao skočiti i reći hop.

Tomislav Karamarko u svom statusu jasno i nedvosmisleno poručuje ne samo Oreškoviću, već i svojim partnerima u Vladi da su izglasavanjem proračuna u Saboru završile igre dvorskih luda i da se vlast napokon mora predati caru, ali ovaj car nije gol, ovaj car ima bogati poklon za sve udavače.

U kartanju  postoje aduti,  recimo u beli, i Tomislav Karamarko  u politici sad ima sve adute i karte njegovih protivnika, ali i njegove potencijalne udavače su vrlo, vrlo loše.  SDP je par dana prije unutarstranačkih izbora, na kojima neće nitko pobijediti, jer poraženi će biti i Komadina i Milanović. Izbori u SDP-u donijeti će raskol, ne samo u toj stranci, već i članovima njihove koalicije. U toj situaciji u najpovoljnijoj situaciji će biti HNS jer kao udavača može u izvršnu vlast, sačuvati  za svoju klijentelističku ekipu poslušnika dobro plaćene fotelje u javnim tvrtkama  i u slučaju dobrih rezultata vlade pojačati rejting stranke. Zar i sam Vrdoljak nije nedavno izjavio da se HNS vjenčao za SDP, a uvjeti, koje spominje za suradnju sa HDZ-m i partnerima iz Dk, najobičnija su floskula.

U Metkoviću se ovih blagdanskih dana okupila elita novih „moćnika“ na hrvatskoj političkoj sceni. Pojeo se kuhani pršut, mlada janjetina, koja glavica salate, stručak mladog luka bez kurelja, a možda probala i koja kamenica, uživalo se u trenutku vlasti i slasti, ne gledajući sive oblake i hladnu marćansku buru koja dolazi iz metropole.  Mogao bi MOST imati i buru u svojim redovima, jer kako stvari stoje Božo i nije lider, već netko tko sjedi u Saboru i drži kontrolni paket, a ako taj kontrolni paket ode u nečije druge ruke, onda  bi Božu mogla odnijeti bura, iako je za krhkog Božu u ovom slučaju dovoljan i burin.

Vratimo se malo unazad i u dan kada je HDZ donio odluku o datumu održavanja stranačkih izbora. 17 travanj, znakoviti datum po mnogo čemu.  Politika je izuzetno kompleksna, i ako je s nečim možemo uspoređivati onda je to šah. Isto kao u šahu, tako i u politici morate predvidjeti i po desetak poteza unaprijed, kako svojih, tako i od protivnika. Tomislav Karamarko očito dobro igra šah, a svi  njegovi protivnici su osuđeni na šah mat. Izbori su pomaknuti više od mjesec dana unaprijed, taman kad su ih održali  SDP i HNS, kad se zna odnos snaga i kada već krene obračun pobjednika i poraženog u SDP-u i kad je moguća udavača pripremila svoj vjenčani buket. Zašto nigdje nisam spomenuo nove izbore, e zato što novi izbori ne pašu nikome, a najmanje oporbi i zato što je se bolje dobro udati nego ostati bez mogućeg princa na bijelom konju, jer princ je još negdje daleko, vodi bitku protiv onih.

[ad id=”93788″]

U Saboru je prošao  „reformski“ proračun, državi je osigurano normalno funkcioniranje i bijeli vuče svoj posljednji potez, šah mat. Dolazi sezona godišnjih odmora, politička scena će se umiriti, strasti će se smiriti, dobit ćemo novog premijera, a reforme, da i one će stići, taman kad se budete kupali ili pekli na suncu, možda će vas jednostavno putem facebooka obavijestiti o njima.

Ante Rašić

TOMISLAV KARAMARKO: PREDSJEDNIK VLADE JOŠ UVIJEK IMA PODRŠKU HDZ-a

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Krstičević: Hrvatski vojnici će najbolje ocijeniti uspješnost moga mandata i mandata gospodina Kotromanovića

Objavljeno

na

Objavio

HRVATSKI VOJNICI ĆE NAJBOLJE OCJENITI USPJEŠNOST MOGA MANDATA I MANDATA GOSPODINA KOTROMANOVIĆA

Nisam opterećen s bivšim ministrom Kotromanovićem, možda je on sa mnom, pretpostavljam zbog karizme iz 4. gardijske brigade.
Sve što je započeo, malo što je završio, osim Migova koji su na zemlji i oduzetih prava i dostojanstva hrvatskim vojnicima.
Uvijek sam spreman s njim stati pred hrvatske branitelje, Hrvatsku vojsku i hrvatski narod pa neka oni kažu svoj sud!

 

Povijesni dan u partnerstvu SAD-a i Hrvatske: Na Plesu predstavljeni helikopteri Black Hawk

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Marijan Knezović grubo cenzuriran na HRT-u

Objavljeno

na

Objavio

Jutro sam proveo u moralnoj dilemi trebam li i koji je ispravan način za iznošenje istine budući da ona izlaže određene ljude za koje vjerujem da su uistinu dobri, ali su u lošem sustavu i nezahvalnim pozicijama, kao i emisiju koju inače pratim i volim – ili prešutjeti istinu i cenzuru, što ipak ne mogu učiniti, istina je ipak trajnija od Platona, piše Marijan Knezović

Naime, prije snimanja emisije jasno je dogovoreno kako neće biti rezanja, a osobno sam pitao koja mi je minutaža kako je ne bih prekoračio, što nisam učinio. U emisiji sam, unutar pretpostavljam nekih 15 sekundi, izrekao argumentiranu kritiku na račun premijera Plenkovića, Milorada Pupovca i MVEP-a u kontekstu odnosa prema vanjskoj politici.

U narednih 30-ak sati, sve do emitiranja emisije, bio sam izložen pritiscima, raznoraznim opravdanjima i nekim zaista urnebesnim pokušajima dobivanja mog odobrenja za izbacivanje spornih rečenica, na što ni u jednom trenutku nisam pristao.

Kritike vlasti, kao ni rečenicu da je žalosno da HRT (financiran našom milijardom kuna) nema niti jednu kameru u Središnjoj Bosni, u videu ne možete pogledati ni čuti.

Molio bih HRT da objavi cijeli razgovor jer je vjerojatno baš svakom, kad pogleda razgovor, jasno gdje i u kojem trenutku je izrezan. Vjerujem kako javnost treba čuti slučaj i rečenice koje su izrezane, inače to ne bih ni rekao i iza toga stao. Također bih molio HRT kao i svaki drugi medij da me više nikad ne pozove za gosta ako će od mojih rečenica uzimati samo ono što režimu odgovara jer se sigurno neću odazivati.

TV gostovanja ne služe za pokazivanje košulje ili frizure, već za iznošenje istine i ideja, kazao je Knezović

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori
Sponzori

Komentari