Pratite nas

Komentar

Uskrsnja čestitka! Ili Kako je Tomo poručio Timu da je vrijeme za odlazak.

Objavljeno

na

Kraj ožujka i početak travnja, uvijek donosi turbulentno, prevrtljivo vrijeme, zadnju marćansku buru, ali ove godine ta se bura očito preselila na kopno, u metropolu, naravno ovaj put u političkom životu.

[ad id=”93788″]

Današnja objava statusa na facebook profilu Tomislava Karamarka toliko je svima jasna da nema potrebe da ju puku objašnjavaju potrošeni politički analitičari, ali još više je jasnija Timu Oreškoviću i njegovim sjenama koje mu daju sve, samo ne savjete da ga održe tu gdje jeste.  Tim Orešković,  businessman iz trećeg ešalona farmaceutskog diva, jer da je iz drugog ili prvog imao bi u imovinskoj kartici bar pet puta više, naivno i pomalo hlapljivo, prihvatio se posla koji bi ga nakon četiri godine trebao prebaciti u jednu ili dvije stepenice više u karijeri, no očito da je prvo trebao skočiti i reći hop.

Tomislav Karamarko u svom statusu jasno i nedvosmisleno poručuje ne samo Oreškoviću, već i svojim partnerima u Vladi da su izglasavanjem proračuna u Saboru završile igre dvorskih luda i da se vlast napokon mora predati caru, ali ovaj car nije gol, ovaj car ima bogati poklon za sve udavače.

U kartanju  postoje aduti,  recimo u beli, i Tomislav Karamarko  u politici sad ima sve adute i karte njegovih protivnika, ali i njegove potencijalne udavače su vrlo, vrlo loše.  SDP je par dana prije unutarstranačkih izbora, na kojima neće nitko pobijediti, jer poraženi će biti i Komadina i Milanović. Izbori u SDP-u donijeti će raskol, ne samo u toj stranci, već i članovima njihove koalicije. U toj situaciji u najpovoljnijoj situaciji će biti HNS jer kao udavača može u izvršnu vlast, sačuvati  za svoju klijentelističku ekipu poslušnika dobro plaćene fotelje u javnim tvrtkama  i u slučaju dobrih rezultata vlade pojačati rejting stranke. Zar i sam Vrdoljak nije nedavno izjavio da se HNS vjenčao za SDP, a uvjeti, koje spominje za suradnju sa HDZ-m i partnerima iz Dk, najobičnija su floskula.

U Metkoviću se ovih blagdanskih dana okupila elita novih „moćnika“ na hrvatskoj političkoj sceni. Pojeo se kuhani pršut, mlada janjetina, koja glavica salate, stručak mladog luka bez kurelja, a možda probala i koja kamenica, uživalo se u trenutku vlasti i slasti, ne gledajući sive oblake i hladnu marćansku buru koja dolazi iz metropole.  Mogao bi MOST imati i buru u svojim redovima, jer kako stvari stoje Božo i nije lider, već netko tko sjedi u Saboru i drži kontrolni paket, a ako taj kontrolni paket ode u nečije druge ruke, onda  bi Božu mogla odnijeti bura, iako je za krhkog Božu u ovom slučaju dovoljan i burin.

Vratimo se malo unazad i u dan kada je HDZ donio odluku o datumu održavanja stranačkih izbora. 17 travanj, znakoviti datum po mnogo čemu.  Politika je izuzetno kompleksna, i ako je s nečim možemo uspoređivati onda je to šah. Isto kao u šahu, tako i u politici morate predvidjeti i po desetak poteza unaprijed, kako svojih, tako i od protivnika. Tomislav Karamarko očito dobro igra šah, a svi  njegovi protivnici su osuđeni na šah mat. Izbori su pomaknuti više od mjesec dana unaprijed, taman kad su ih održali  SDP i HNS, kad se zna odnos snaga i kada već krene obračun pobjednika i poraženog u SDP-u i kad je moguća udavača pripremila svoj vjenčani buket. Zašto nigdje nisam spomenuo nove izbore, e zato što novi izbori ne pašu nikome, a najmanje oporbi i zato što je se bolje dobro udati nego ostati bez mogućeg princa na bijelom konju, jer princ je još negdje daleko, vodi bitku protiv onih.

[ad id=”93788″]

U Saboru je prošao  „reformski“ proračun, državi je osigurano normalno funkcioniranje i bijeli vuče svoj posljednji potez, šah mat. Dolazi sezona godišnjih odmora, politička scena će se umiriti, strasti će se smiriti, dobit ćemo novog premijera, a reforme, da i one će stići, taman kad se budete kupali ili pekli na suncu, možda će vas jednostavno putem facebooka obavijestiti o njima.

Ante Rašić

TOMISLAV KARAMARKO: PREDSJEDNIK VLADE JOŠ UVIJEK IMA PODRŠKU HDZ-a

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Marijan Knezović: Predlažem da se u ‘državi’ BiH ukinu sve institucije

Objavljeno

na

Objavio

Nakon protuustavne odluke SIP-a o popunjavanju Doma naroda FBiH koja omogućuje preglasavanje Hrvata i koje se ne bi postidili ni nacisti, predlažem da se u “državi” BiH ukinu sve institucije, počevši od ministarstava, agencija, parlamenata, sveučilišta, sudova uključujući i onaj ustavni, ukinimo i škole i bolnice, zabranimo i džamije i crkve, zapalimo ustav i jednostavno odlučimo prepustiti sve SIP-u, odnosno Bakiru Izetbegoviću, njegovoj doživotnoj i ne baš atraktivnoj hostesi, visokom predstavniku Valentinu Inzku i njihovom potrčku koji je zabrijao da je predsjednik – Željku Komšiću.

Notorne su gluposti teze kako Hrvati ili Srbi uništavaju BiH. To radi spomenuti trio, koji će bez pola muke i puno brže od lakrdija države napraviti pepeo državu. Držimo im fige.

 

Slaven Raguž: Ova odluka SIP-a je u biti krčenje puta za kreiranje nove Platforme

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Fra Mario Knezović: Komšić za zločinca Tita ima mjesto, a za zastavu Hrvata i Srba nema

Objavljeno

na

Objavio

Na razini cijele, kako je zovu, uljuđene Europe osuđeni su totalitarni sustavi: Fašizam, Nacizam, Komunizam. No, unatoč tomu i danas postoje zli duhovi koji promiču vođe totalitarnih i zločinačkih sustava.

Tako u uredu Željka Komšića, koji zbog zloporabe zakona obnaša dužnost člana Predsjedništva BiH, visi umjetnički portret Josipa Broza Tita. Po meni to je veće zlo nego to što je bez volje Hrvata biran u predsjedništvo.

Držati u uredu notornoga zločinca, kakav je bio Tito, znači obračunavati s demokracijom u koju se kune Komšić i po kojoj je izabran u predsjedništvo. Uz to, Komšić kaže da u predsjedništvu trebaju biti samo službena obilježja BiH koja su propisana uredbom.

Tako smatra da u zgradi Predsjedništva nema mjesta zastavama Hrvata i Srba. To bih čovjek u nekoj logici prihvatio da sam Komšić ne krši te odredbe jer nigdje ne piše da se zločinci, poput Tita, drže u službenim državnim prostorijama.

Tito, a to bi morao Komšić znati, premda on malo toga zna, je bio čovjek koji je, osim drugih naroda, zatvarao, protijerivao i ubijao muslimansku inteligenciju i političke vođe tadašnjih Muslimana, danas prozvanih Bošnjaka.

Ako bošnjački milje, koji je Komšića birao, smatra da je Alija Izetbegović najzaslužniji za očuvanje BiH, onda moraju znati da je upravo Tito na robiju slao tog istoga Aliju Izetbegovića i brojne druge koji su tražili veće prava za Bošnjake. Dakle, moraju se odlučiti za žrtvu Izetbegovića ili za zločinca Tita. Komšić je izabrao Tita.

Potpuno sam uvjeren, sa razboritošću i trezvenošću tvrdim, da su u današnjem vremenu, kad imamo mogućnost doći do podataka i istine, promicatelji Tita i komunizma opasniji od krvoločnih fašista i nacista koji su, mnogi od njih, zbog histerije, neznanja i ludila činili zločine koje osuđujem.

Danas je razvidno jasno da su komunizam i Tito bili totalitarni sustav koji je gušio slobodu, demokraciju, ljudska prava, vjersku praksu, drukčije mišljenje itd.

Stoga, svi koji misle da BiH s Titovim likom u BiH ima budućnost, srljaju u ideološku propast, nagoviješćuju zločin, promoviraju jednoumlje i niječu istinu.

Čudim se stranim izaslanicima, ako se uopće više tim tipovima i može čuditi, da pristaju održavati sastanke ispod Titove zločinačke slike?

 

Komšić je mahalaški titoistički prevarant koji uništava BiH

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Poduprite naš rad


Donacijom podržite Kamenjar.com! Hvala!Komentari