Pratite nas

Komentar

Uskrsnja čestitka! Ili Kako je Tomo poručio Timu da je vrijeme za odlazak.

Objavljeno

na

Kraj ožujka i početak travnja, uvijek donosi turbulentno, prevrtljivo vrijeme, zadnju marćansku buru, ali ove godine ta se bura očito preselila na kopno, u metropolu, naravno ovaj put u političkom životu.

[ad id=”93788″]

Današnja objava statusa na facebook profilu Tomislava Karamarka toliko je svima jasna da nema potrebe da ju puku objašnjavaju potrošeni politički analitičari, ali još više je jasnija Timu Oreškoviću i njegovim sjenama koje mu daju sve, samo ne savjete da ga održe tu gdje jeste.  Tim Orešković,  businessman iz trećeg ešalona farmaceutskog diva, jer da je iz drugog ili prvog imao bi u imovinskoj kartici bar pet puta više, naivno i pomalo hlapljivo, prihvatio se posla koji bi ga nakon četiri godine trebao prebaciti u jednu ili dvije stepenice više u karijeri, no očito da je prvo trebao skočiti i reći hop.

Tomislav Karamarko u svom statusu jasno i nedvosmisleno poručuje ne samo Oreškoviću, već i svojim partnerima u Vladi da su izglasavanjem proračuna u Saboru završile igre dvorskih luda i da se vlast napokon mora predati caru, ali ovaj car nije gol, ovaj car ima bogati poklon za sve udavače.

U kartanju  postoje aduti,  recimo u beli, i Tomislav Karamarko  u politici sad ima sve adute i karte njegovih protivnika, ali i njegove potencijalne udavače su vrlo, vrlo loše.  SDP je par dana prije unutarstranačkih izbora, na kojima neće nitko pobijediti, jer poraženi će biti i Komadina i Milanović. Izbori u SDP-u donijeti će raskol, ne samo u toj stranci, već i članovima njihove koalicije. U toj situaciji u najpovoljnijoj situaciji će biti HNS jer kao udavača može u izvršnu vlast, sačuvati  za svoju klijentelističku ekipu poslušnika dobro plaćene fotelje u javnim tvrtkama  i u slučaju dobrih rezultata vlade pojačati rejting stranke. Zar i sam Vrdoljak nije nedavno izjavio da se HNS vjenčao za SDP, a uvjeti, koje spominje za suradnju sa HDZ-m i partnerima iz Dk, najobičnija su floskula.

U Metkoviću se ovih blagdanskih dana okupila elita novih „moćnika“ na hrvatskoj političkoj sceni. Pojeo se kuhani pršut, mlada janjetina, koja glavica salate, stručak mladog luka bez kurelja, a možda probala i koja kamenica, uživalo se u trenutku vlasti i slasti, ne gledajući sive oblake i hladnu marćansku buru koja dolazi iz metropole.  Mogao bi MOST imati i buru u svojim redovima, jer kako stvari stoje Božo i nije lider, već netko tko sjedi u Saboru i drži kontrolni paket, a ako taj kontrolni paket ode u nečije druge ruke, onda  bi Božu mogla odnijeti bura, iako je za krhkog Božu u ovom slučaju dovoljan i burin.

Vratimo se malo unazad i u dan kada je HDZ donio odluku o datumu održavanja stranačkih izbora. 17 travanj, znakoviti datum po mnogo čemu.  Politika je izuzetno kompleksna, i ako je s nečim možemo uspoređivati onda je to šah. Isto kao u šahu, tako i u politici morate predvidjeti i po desetak poteza unaprijed, kako svojih, tako i od protivnika. Tomislav Karamarko očito dobro igra šah, a svi  njegovi protivnici su osuđeni na šah mat. Izbori su pomaknuti više od mjesec dana unaprijed, taman kad su ih održali  SDP i HNS, kad se zna odnos snaga i kada već krene obračun pobjednika i poraženog u SDP-u i kad je moguća udavača pripremila svoj vjenčani buket. Zašto nigdje nisam spomenuo nove izbore, e zato što novi izbori ne pašu nikome, a najmanje oporbi i zato što je se bolje dobro udati nego ostati bez mogućeg princa na bijelom konju, jer princ je još negdje daleko, vodi bitku protiv onih.

[ad id=”93788″]

U Saboru je prošao  „reformski“ proračun, državi je osigurano normalno funkcioniranje i bijeli vuče svoj posljednji potez, šah mat. Dolazi sezona godišnjih odmora, politička scena će se umiriti, strasti će se smiriti, dobit ćemo novog premijera, a reforme, da i one će stići, taman kad se budete kupali ili pekli na suncu, možda će vas jednostavno putem facebooka obavijestiti o njima.

Ante Rašić

TOMISLAV KARAMARKO: PREDSJEDNIK VLADE JOŠ UVIJEK IMA PODRŠKU HDZ-a

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Kako se pravi mit od Milanovića i priprema ga se za predsjednika RH!?

Objavljeno

na

Objavio

Počelo je počelo. Nakon što su neki mediji nedavno objavili da bi se bivši premijer i predsjednik SDP-a Zoran Milanović mogao kandidirati za predsjednika RH, a moguće i osnovati svoju stranku uz pomoć kapitala naftnog tajkuna Hrvoja Čermaka, portal Jutarnjeg je prenio jedan iznimno afirmativan tekst o Milanoviću s portala Ideje hr, piše Dnevno.hr

Naime u analizi za spomenuti portal, Milan Deskar-Škrbić, doktorand na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci i istraživač na projektu Hrvatske zaklade za znanost, navodi da je tijekom Milanovićevog mandata prvi put započeta i provedena najsnažnija fiskalna konsolidacija koja je stvorila prostor za porezno rasterećenje.

Tako se u članku navodi da je prvo porezno rasterećenje  provedeno u mandatu ministra financija Borisa Lalovca, a ministar financija Marić je nastavio te pristupio i nešto širim izmjenama u poreznom sustavu (koje ne bi trebalo zvati reformama).

Zanimljivo je da je tekst na portalu Ideje hr. a koji prenosi Jutarnji.hr objavljen upravo kada se u Jutarnjem listu objavljuje tekst pod nazivom:’Svi protiv Marića’, koji je prijedlogom  izmjena Zakona o doprinosima  javnost digao na noge ali i HDZ-ovi koalicijske partnere.

Tako Ivan Vrdoljak, čelnik HNS-a, čija stranka drži na životu vladajuću koaliciju na čelu s HDZ-om kaže da je i on sam sebi isplaćivao minimalac. I u takvoj općoj pobuni protiv Marićevih prijedloga pojavljuje se tekst o Zoranu Milanoviću  te se navodi da je tijekom njegovog mandata prvi put započeta i provedena najsnažnija fiskalna konsolidacija koja je stvorila prostor za porezno rasterećenje.

Eto, kako se pravi mit od bivšeg premijera i priprema ga se za predsjednika RH. No, kako stvari sada stoje u raslojenom i posvađanom SDP-u nije isključeno da pobunjenici protiv Bernardića prokrče put povratka Zoranu Milanoviću na čelo stranke, a potom, nakon parlamentarnih izbora i povratka u Banske dvore. A do tada određeni mediji će pisati hvalospjeve o Milanoviću, kako bi se stekao dojam da je za vrijeme njegovog mandata građanima bilo najbolje, samo što oni to nisu na vrijeme shvatili.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Gordana Zelenika: Sve vas vidi, sve vas vidi Svemirska policija … bam , bam , bam

Objavljeno

na

Objavio

Čitam nešto čime se sve ovi ovdje bave .. pa idem redom ..
Putovala sam ponešto po svijetu i vidjela svašta .. konkretno u Parizu u finom restoranu konobar ti se ne želi obratiti na engleskom ..
Neće .. sve razumije ali odbija govoriti engleski .. i to je u redu i Cool i to se zove ‘national pride’

Onda u Beču progovoriš hrvatski i daju ti sobu s pogledom na zid odmah do lifta ..
Na drugom mjestu govoriš samo engleski, daš američku putovnicu i tretiran si kao kralj ..
Nikada mi nije palo na pamet prijaviti ljude radi diskriminacije.
Nasmiješ se i odeš .

Onda vidiš da čovjeku jer je odbio primiti homoseksualni par zatvaraju sva vrata, izbacuju ga sa bookinga koji by the Way u opće ne plaća porez u zemlji u kojoj radi biznis nego u ugovoru tjera svoje korisnike da potpisu klauzulu po koji će oni platiti taj porez ( ne znam je li samo Hrvatska ima takav idiotski tretman ili i druge zemlje ), i ne samo to nego se i policija bavi njime.

Kazneno ga gone.

Ista policija koju nije briga šeću li po državi silovatelji i ubojice sa Ovčare i drugih stratišta.
Nisu valjda ovi obični Hrvati tamo neki fini stranci, a ni ugrožene grupe .

Hrvate se smije silovati, zlostavljati, ubijati, stavljati u logore, pljačkati, oni bez posljedica umiru po cestama .
Hrvati se nude za takve stvari.
Nasmiješe se i okrenu drugi obraz.

Ne ulazim u pitanje je li čovjek postupio kako treba ili ne, nego čime se kod nas policija bavi.
Čovjek je možda do grla u kreditu jer je obnovio kuću i sada ćete ga baciti na cestu jer ne može raditi ??
Pa on je vaš državljanin.

Je, naš je problem što ne prijavljujemo hotele koji nam daju sobu s pogledom na zid pored lifta.
I restorane u svijetu u kojima nas tretiraju kao shit.
I ne tužimo se na diskriminaciju.

Naš je problem što tragamo još za svojim mrtvima i ne tužimo se na EU sudovima za diskriminaciju.
Naš je problem što nas oni koje smo birali zovu ulica i marginalci.

Naš je problem što smo tolerantni mazohisti kojima se cijeli svijet smije.
Pa misli da se mogu i oni doći malo iživljavati.
Zašto ne.
Poligon za zabavu.

Strani trgovački lanci, razni bookinzi.. nitko tu ne plaća porez. Mi plaćamo njihov porez.
I državi to ne smeta.
Ni najmanje.
Četnici paradiraju, huškači imaju koncerte, Cece vrište iz automobila, Brene pune stadione .. i sve pravno i legitimno

Osobno, imala sam raznih gostiju.
I homoseksualaca koji su bili više nego obazrivi i pristojni. Ljudi svih vjera i rasa.
Ne treba se plašiti ljudi. Treba se plašiti neprincipijelnih ljudi.

Oni koji neće zaštiti svoga sugrađana nego ga zgaziti. Koji će skočiti za tuđega a svog zgaziti.
Prijaviti i razvlačiti po medijima.
Tih naoko “normalnih“ se bojim.
Novinarskih lešinara koji prostituiraju struku.

I onih koji puše Drinu.
Ulica kažete?
Bojite se da branitelji ne postanu SUBNOR???
Evo uskoro će ih partizani subnorovci nadživjeti koliko su povlašteni i glasni.
Hoćete Bajagu …

Od svih stihova ostala mi u pameti samo ona
koja je i opet jako aktualna

Sve vas vidi, sve vas vidi
Svemirska policija… bam, bam, bam
neću ništa da znam..
Jahači magle…

dr. Gordana Zelenika

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari