Connect with us

Komentar

Uskrsnja čestitka! Ili Kako je Tomo poručio Timu da je vrijeme za odlazak.

Objavljeno

-

Kraj ožujka i početak travnja, uvijek donosi turbulentno, prevrtljivo vrijeme, zadnju marćansku buru, ali ove godine ta se bura očito preselila na kopno, u metropolu, naravno ovaj put u političkom životu.

[ad id=”93788″]

Današnja objava statusa na facebook profilu Tomislava Karamarka toliko je svima jasna da nema potrebe da ju puku objašnjavaju potrošeni politički analitičari, ali još više je jasnija Timu Oreškoviću i njegovim sjenama koje mu daju sve, samo ne savjete da ga održe tu gdje jeste.  Tim Orešković,  businessman iz trećeg ešalona farmaceutskog diva, jer da je iz drugog ili prvog imao bi u imovinskoj kartici bar pet puta više, naivno i pomalo hlapljivo, prihvatio se posla koji bi ga nakon četiri godine trebao prebaciti u jednu ili dvije stepenice više u karijeri, no očito da je prvo trebao skočiti i reći hop.

Tomislav Karamarko u svom statusu jasno i nedvosmisleno poručuje ne samo Oreškoviću, već i svojim partnerima u Vladi da su izglasavanjem proračuna u Saboru završile igre dvorskih luda i da se vlast napokon mora predati caru, ali ovaj car nije gol, ovaj car ima bogati poklon za sve udavače.

U kartanju  postoje aduti,  recimo u beli, i Tomislav Karamarko  u politici sad ima sve adute i karte njegovih protivnika, ali i njegove potencijalne udavače su vrlo, vrlo loše.  SDP je par dana prije unutarstranačkih izbora, na kojima neće nitko pobijediti, jer poraženi će biti i Komadina i Milanović. Izbori u SDP-u donijeti će raskol, ne samo u toj stranci, već i članovima njihove koalicije. U toj situaciji u najpovoljnijoj situaciji će biti HNS jer kao udavača može u izvršnu vlast, sačuvati  za svoju klijentelističku ekipu poslušnika dobro plaćene fotelje u javnim tvrtkama  i u slučaju dobrih rezultata vlade pojačati rejting stranke. Zar i sam Vrdoljak nije nedavno izjavio da se HNS vjenčao za SDP, a uvjeti, koje spominje za suradnju sa HDZ-m i partnerima iz Dk, najobičnija su floskula.

U Metkoviću se ovih blagdanskih dana okupila elita novih „moćnika“ na hrvatskoj političkoj sceni. Pojeo se kuhani pršut, mlada janjetina, koja glavica salate, stručak mladog luka bez kurelja, a možda probala i koja kamenica, uživalo se u trenutku vlasti i slasti, ne gledajući sive oblake i hladnu marćansku buru koja dolazi iz metropole.  Mogao bi MOST imati i buru u svojim redovima, jer kako stvari stoje Božo i nije lider, već netko tko sjedi u Saboru i drži kontrolni paket, a ako taj kontrolni paket ode u nečije druge ruke, onda  bi Božu mogla odnijeti bura, iako je za krhkog Božu u ovom slučaju dovoljan i burin.

Vratimo se malo unazad i u dan kada je HDZ donio odluku o datumu održavanja stranačkih izbora. 17 travanj, znakoviti datum po mnogo čemu.  Politika je izuzetno kompleksna, i ako je s nečim možemo uspoređivati onda je to šah. Isto kao u šahu, tako i u politici morate predvidjeti i po desetak poteza unaprijed, kako svojih, tako i od protivnika. Tomislav Karamarko očito dobro igra šah, a svi  njegovi protivnici su osuđeni na šah mat. Izbori su pomaknuti više od mjesec dana unaprijed, taman kad su ih održali  SDP i HNS, kad se zna odnos snaga i kada već krene obračun pobjednika i poraženog u SDP-u i kad je moguća udavača pripremila svoj vjenčani buket. Zašto nigdje nisam spomenuo nove izbore, e zato što novi izbori ne pašu nikome, a najmanje oporbi i zato što je se bolje dobro udati nego ostati bez mogućeg princa na bijelom konju, jer princ je još negdje daleko, vodi bitku protiv onih.

[ad id=”93788″]

U Saboru je prošao  „reformski“ proračun, državi je osigurano normalno funkcioniranje i bijeli vuče svoj posljednji potez, šah mat. Dolazi sezona godišnjih odmora, politička scena će se umiriti, strasti će se smiriti, dobit ćemo novog premijera, a reforme, da i one će stići, taman kad se budete kupali ili pekli na suncu, možda će vas jednostavno putem facebooka obavijestiti o njima.

Ante Rašić

TOMISLAV KARAMARKO: PREDSJEDNIK VLADE JOŠ UVIJEK IMA PODRŠKU HDZ-a

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari