‘Uskrsnuo’ selefija Mirza Ganić: Živ sam!

0

Mirza Ganić, selefija iz Sandžaka, oglasio se danas na Facebooku nakon što su sandžački mediji objavili informaciju da je poginuo u okolini Alepa u Siriji.

Skoro svi regionalni mediji prenijeli su informaciju o Ganićevoj smrti pozivajući se na izjave Ebu Malika Es Sandzakija, koji se juče oglasio na društevnim mrežama.

Međutim, kako je Ganić potvrdio danas na svom Facebook profilu, profil Ebu Malika je bio hakiran.

[quote]”Alah vas pomogao. Nemam puno vremena. Ja, Mirza Ganić nisam poginuo, iako se ispostavilo da je ta lažna vijest obradovala sve nevjernike. Braća koja su publicirala dobila su vijesti sa profila mog bliskog brata, a taj profil je bio hakovan. Uglavnom, ja sam još tu, a Alah najbolje zna razlog”[/quote], napisao je Ganić prije nekoliko sati.

On je potvrdio da su šestorica selefija sa ovih prostora izgubila život na ratištu u Siriji.

“Znam da neki neće odmah povjerovati, ali ja sam. Muslimani ne lažu, a kamo li mudžahidi. Sa osmijehom na licu zbog braće i tugom u srcu zbog mene jer sam još ovdje. Ako mi možete učiniti uslugu i proširiti ovu vijest, ‘obradujte’ kafire”, dodao je Ganić.

Podsjećamo da je Ganić prijetio Aidi Ćorović, aktivistkinji iz Novog Pazara, koja je kritikovala političke zloupotrebe vezane za propagiranje, odnosno prisiljavanje žena da nose marame u Sandžaku.

Nakon toga je Ganić prijetio srbijanskom ministru Rasimu Ljajiću i ministru bezbjednosti BiH Fahrudinu Radončiću.

Ostaje nam nejasno čiji je profil ‘hakovan’, Ganićev ili Malikov?

klix/kamenjar

facebook komentari