Pratite nas

Reagiranja

Uspaljeni četnički vojvoda, Vojislav Šešelj

Objavljeno

na

Nakon što se više od dvije decenije bavilo izjednačavanjem krivnje agresora i žrtve, puštanje Vojislava Šešelja na slobodu bilo je finale djelovanja haaškog tužiteljstva. Njihove političke kalkulacije i parcijalni interesi lišeni bilo kakvog osjećaja za opće vrijednosti i budućnost civiliziranog čovječanstva doveli su politički i javni prostor u regiji i Europskoj uniji do moralnog kolapsa.

Svojim sadističkim i seksističkim izjavama četnički vojvoda, Vojislav Šešelj, je čitav prostor jugozapadnog Balkana sveo na razinu općeg zgražavanja preostalih ljudi zdravog razuma.

Neshvatljivo je kako Republika Srbija, koja ima ambicije postati dio zajednice civiliziranih naroda, nije u stanju suočiti se s ovakvom nakazom od Srbina i čovjeka i strpati ga u duševnu bolnicu gdje mu je i mjesto. Razinom i načinom javne komunikacije četnički vojvoda, Vojislav Šešelj, jasno pokazuje kako nema grižnju savjesti niti obzira prema žrtvama silovanja koja su počinili njegovi sljedbenici tijekom Domovinskog rata, ali nema ni ona kršćanska uvjerenja koja su potrebna za odnos prema vlastitoj obitelji, prvenstveno prema supruzi Jadranki, a potom prema svojim sinovima.

Nažalost, i politička i društvena javnost Republike Srbije, izuzev časnih izuzetaka, sve više pristaje biti taocem Vojislava Šešelja i umjesto da se njemu obuče luđačka košulja, sve više je izgledno kako će dr. Vojislav Šešelj navući luđačku košulju cijeloj Srbiji.

Predsjednik Republike Srbije, Tomislav Nikolić i predstavnici Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić i Ivica Dačić, nose stigmu velikosrpske politike koju Vojislav Šešelj zagovara i danas, i njihova katarza koju danas žele prikazati cijelom svijetu može se dokazati samo pokretanjem sudskih procesa na kojim bi se Srbija suočila sa svojom prošlošću i zločinačkom ideologijom čiji je simbol četnički vojvoda Vojislav Šešelj, što bi bilo isključivo u interesu građana Republike Srbije.

Četnički vojvoda Vojislav Šešelj danas ne predstavlja nikakvu vojnu i političku opasnost za suverene države koje su nastale raspadom bivše Jugoslavije, nego se može promatrati samo kao barometar kojim se mjeri civiliziranost srpskog društva u cijelosti.

Sektor branitelja oboljelih od PTSP-a

KOORDINACIJA UDRUGA PROIZIŠLIH IZ DOMOVINSKOG RATA

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

Zekanović: Je li istina da je Hrvatska prihvatila francusko-njemački ‘mehanizam solidarnosti’

Objavljeno

na

Objavio

Javno pitanje predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću.

Zašto Hrvatska javnost nije izvještena o jučerašnjem sastanku četrnaest zemalja EU-a u Parizu? Je li istina da je jučer, 22. srpnja, Hrvatska prihvatila francusko-njemački “mehanizam solidarnosti” kojim će se raspoređivati migranti po cijeloj Uniji?
Zašto ostale zemlje EU nisu prihvatile ovaj prijedlog?

Navodno je na sastanku europskih ministara vanjskih i unutarnjih poslova u Parizu zaključeno da je četrnaest država članica suglasno s francusko-njemačkim dokumentom, a što piše u dokumentu hrvatska javnost ne zna!

Jučer Emmanuel Macron nije otkrio pojedinosti, ali je kazao da će nova inicijativa biti “brza” i “automatska”.

Navodno su sporazum podržale Francuska, Njemačka, Finska, Luksemburg, Portugal, Litva, Hrvatska, Irska…

Naravno, ako predsjednik Vlade ne zna što događalo na sastanku u Parizu neka priupita ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića ili ministra vanjskih i europskih poslova Gordana Grlića Radmana.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Reagiranja

Stav HHO-a je jasan – Vukovar mora biti mjesto posebnog pijeteta!

Objavljeno

na

Objavio

Čičak i Peternel podsjetili na najbolje rješenje za nametnuti rašomon u Vukovaru

“Činjenica je da su Ustavni zakoni “svetinja”, ali oni se mogu i mijenjati.

Vladajući su mijenjali “Lex Perković”, a ne pada im napamet mijenjati Ustavni zakon o pravima nacionalnih manjina. A za to imaju puno više razloga nego li za mijenjanje “Lex Perković”. Vukovar treba biti izuzet iz Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina.”, rekao je Čičak još 2013.

Najbolje i sveobuhvatno rješenje je Zakon pod naslovom “Vukovar mjesto posebnog pijeteta”. Na taj se način uvažavaju sve žrtve srpske, crnogorske i agresije JNA na Vukovar i na Hrvatsku. Uvažavaju se time i svi dragovoljci i branitelji bez obzira koje su narodnosti i vjeroispovijesti. Prijedlog, odnosno, rješenje “Vukovar mjesto posebnog pijeteta”, podrazumijeva prije svega ove 4 točke:

  1. Vukovar zaštiti na razini Ustavnog zakona i kao takvog ga izuzeti od uvođenja dvojezičnosti / dvopismenosti.
  2. U Vukovaru se ni u kojim okolnostima ne izvodi srpska državna himna.
  3. Sva visoka politička, državna, vojna i policijska izaslanstva  koja posjećuju  Hrvatsku odaju počast žrtvama Domovinskog rata u Vukovaru
  4. Posebna i pojačana skrb o spomeničkoj baštini iz Domovinskog rata, dodatno obilježavanje i uređivanje mjesta stradanja, te  njihova objedinjenost i  dostupnost izučavanju, posjetiteljima i javnosti

“Stav HHO-a je jasan. Vukovar treba biti izuzet iz Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina i mora biti mjesto od posebnog pijeteta.”, rekao je Igor Peternel koji je tada, iste te 2013. g. bio potpredsjednik HHO-a, i dodao:

“U najmanju ruku je čudno da premijer ne zna da 460 nestalih Vukovaraca nije uvedeno u popis stanovništva. To mi je u potpunosti čudno. No, pričekajmo sljedeći njihov sastanak za neke konkretnije reakcije, poručuje na kraju Igor Peternel.

Poveznice za ovaj članak:

http://www.politikaplus.com/novost/89385/igor-peternel-stav-hho-a-je-jasan-vukovar-mora-biti-mjesto-posebnog-pijeteta
https://www.politikaplus.com/novost/86036/cicak-vukovar-treba-biti-izuzet-iz-ustavnog-zakona-o-pravima-nacionalnih-manjina
https://esavjetovanja.gov.hr/ECon/MainScreen?entityId=5483
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/uskoro-zakon-kojim-ce-vukovar-biti-proglasen-mjestom-pijeteta-otkrivamo-sto-ce-se-nakon-toga-dogoditi-s-cirilicnim-plocama-na-drzavnim-institucijama/6221806/
http://novilist.hr/Vijesti/Hrvatska/Vukovar-mjesto-posebnog-pijeteta-s-latinicom-kao-sluzbenim-pismom  
http://www.glas-slavonije.hr/367214/4/Hoce-li-zakon-ispuniti-ocekivanja-Vukovaraca
https://www.vecernji.hr/vijesti/odbacujemo-insinuacije-da-se-narusava-tradicija-odrzavanja-vukovarske-kolone-sjecanja-1282696

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari