Connect with us

Pregled

Uspjeh hrvatskih inovatora u Seoulu

Objavljeno

on

Foto: Hina

Na 15. Međunarodnom sajmu inovacija SIIF 2019., najvećem takve vrste u Aziji, Hrvatska je predstavila šest inovacija od kojih su dvije nagrađene zlatnom, dvije srebrnom i dvije brončanom medaljom.

Zlatne medalje osvojile su inovacije Dualno označavanje u vidljivom i bliskom infracrvenom spektru sa sitotiskarskom tehnologijom čiji su autori Vilko Žiljak, Ivana Stanimirović Žiljak, Klaudio Pap i Jana Žiljak Gršić sa zagrebačkog Grafičkog fakulteta te Interakcija s računalom u realnom vremenu bazirana na metodi za izdvajanje pokretnih elemenata iz statične pozadine slike autora Vladimira Cviljušca sa istog Fakulteta.

Srebrnom medaljom nagrađeno je Brodsko postrojenje za dobivanje energije dušikom autora Jasmina Nožinovića i Sonic Pills autorica Petre Crnetić i Lare Ljubičić iz tvrtke SONIC GROUP d.o.o.

Brončane medalje osvojile su inovacije Unaprjeđenje numeričkog modela proračuna termičko-hidro-mehaničkih efekta na stijeni odlagališta iskorištenog nuklearnog goriva autorice Galle Uroić i mentora Želimira Veinovića sa Rudarsko-geološko-naftnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Mobilni bide autora Milana Zrnića.

Spomenuti sajam, na kojem je predstavljeno više od 800 inovacija iz 39 zemalja, održan je koncem studenoga u Seoulu. Sudjelovanje hrvatskih inovatora organizirala je Udruga inovatora Hrvatske, uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja i Hrvatske zajednice tehničke kulture, priopćila je udruga inovatora Hrvatske. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari