Pratite nas

BiH

USVOJENA ODLUKA: Federalna vlada kupuje “Staklenu banku” u Mostaru

Objavljeno

na

Vlada Federacije BiH je na današnjoj sjednici prihvatila informaciju Službe za zajedničke poslove organa i tijela FBiH i zaključila da su se stekli uvjeti za okončanje aktivnosti na zaključenju kupoprodajog ugovora za objekat „Staklene banke“ u Mostaru, javlja Hrvatski Medijski Servis.

U zgradi tzv. “Staklene banke” koja je vlasništvo Gospodarske banke Mostar, nakon uređenja ovog prilično devastiranog objekta, bit će smještena četiri federalna ministarstva kojima je sjedište u Mostaru, a koja su sada nalaze u unajmljenim objektima, na različitim adresama u Mostaru, za što se izdvajaju znatna sredstva za plaćanje zakupnina, kao i druge federalne institucije.

U “Stalenoj banci”, koja se nalazi u središtu Mostara, pored Španjolskog trga i parka Zrinjevac, svoje urede imat će i predsjednik i dopredsjednici F BiH, premijer i njegovi zamjenici, a također će se nalaziti i konferencijska dvorana i dvorana za održavanje sjednica Federalne vlade.

Gospodarska banka d.d. Mostar u likvidaciji ponudila je Vladi F BiH zgradu “Staklene banke” za  5.990.000 KM.

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

BiH

VIDEO – Knezović: Zaoštravanje odnosa BiH i Srbije je samo populizam i medijska pompa!

Objavljeno

na

Objavio

Bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović odbacio je danas tvrdnje kako njegova izjava da bi bio spreman na rat ukoliko bi se Republika Srpska pokušala odcijepiti od Bosne i Hercegovine predstavlja prijetnju, nego je rekao kako je to logičan odgovor na pokušaje podjele koju zagovaraju srpski čelnici u BiH.

“Nije prijetnja kazati da ćete braniti svoju zemlju, prijetnja je kad kažete da ćete rasturiti vlastitu zemlju”, rekao je Izetbegović u Mostaru u izjavi za medije.

Izetbegović: Izjava da smo spremni na rat ne predstavlja prijetnju

facebook komentari

Nastavi čitati

BiH

Povodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Vukovara diljem Hrvatske i BiH pale se lampaši

Objavljeno

na

Objavio

Foto: Kamenjar.com

Četiristotinjak osnovnoškolaca iz Marije Bistrice odalo je počast Vukovaru na Kalvariji bistričkoga Svetišta. Riječ je o školskom projektu “I u mojoj školi živi Vukovar” koji se održava već osmu godinu.

Nakon predavanja Jasne Mihaljević – rođene Vukovarke i supruge hrvatskoga branitelja koji je preživio srpski logor te Svete mise, djeca su se u koloni sjećanja popela na Kalvariju, zapalila svijeće i poslala pozdrav Vukovarcima.

Svih ovih godina, u povodu Dana sjećanja, posebno je svečano i u zagrebačkoj Aveniji Vukovar, javlja HRT.

Također i u djelovima Bosne i Hercegovine obilježava se spomen na žrtve Vukovara, pa su svijeće upaljene u centru Širokog Brijega, Mostara i dr.

Obilježena žrtva Vukovara u BiH i 26. obljetnica Herceg Bosne

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari