Pratite nas

Reagiranja

Utemeljtelj države kojem se nacija nije odužila ni poštenim obilježjem dostojnim njegovog djela!

Objavljeno

na

UZ GODIŠNJICU TUĐMANOVE SMRTI

Na godišnjicu smrti prvog hrvatskog predsjednik dr. Franje Tuđmana svi će se opet sjetiti njegovih neupitnih zasluga za stvaranje države. Ove godine to će biti napravljeno s dosta povišenih emocija zbog neutemeljene kvalifikacije, jer kako drugačije nazvati presudu čovjeku kojem nije suđeno, o navodnom zločinačkom pothvatu u kojem je Tuđman sudjelovao s Gojkom Šuškom, Jankom Bobetkom i šestoricom bosansko-hercegovačkih Hrvata, piše Ante Gugo.

Kad se slegnu strasti izazvane tom obavještajnom podvalom plasiranom kroz usta senilnih i slabo informiranih sudaca Haškog suda, Tuđman će opet mirno počivati na Mirogoju. Drugog obilježja dostojnog njegova političkog i povijesnog djela u Republici Hrvatskoj nema. Ima spomen obilježja, ali njihova dostojnost je na razini zagrebačkog trga koji nosi njegovo ime, a koji nije ništa drugo nego livada na kojoj vrše nuždu psi nastanjeni po okolnim zgradama u stanovima svojih vlasnika. Slikovito gledano, to je manje od dva zla. Ta livada je i stjecište prosvjednika koji prosvjeduju protiv svega što im se ne sviđa u Republici Hrvatskoj, a onda nerjetko iskazuju i nezadovoljstvo samom činjenicom postojanja Republike Hrvatske. 

Zapitajmo se je li Tuđman za Hrvatsku zaista napravio toliko malo da u glavnom gradu nije zaslužio dostojanstveniji trg. I sad ću opet reći da je ovo pitanje manje od dva zla s kojima smo suočeni. Ono značajnije pitanje odnosi se na veće zlo, a u sebi sadrži ljutnju zbog činjenice da se glavnim gradom upravlja na način da se ništa ne rješava sustavno, nego se svemu pristupa parcijalno i kampanjski. 

Uz puno muke promijenjen je naziv trga maršala Tita u trg Republike Hrvatske. Uz sve druge prijedlog ovaj naziv tog trga kojeg okružuju zgrade Sveučilišta, Umjetničke akademije, Muzeja za umjetnost i obrt, Hrvatskog sokola i između ostalih i Učiteljskog muzeja, a u središtu mu je zgrada nacionalnog kazališta, zaista je najbolji mogući. Međutim, to je samo polovina priče. Najljepši zagrebački trg naslanja se na drugi najljepši koji nosi Roswelltovo ime. Najmanje što bi vlastodršci ove države i glavnog grada mogli napraviti kao znak zahvalnosti prema Tuđmanu i njegovom djelu bilo bi da taj, trgu Republike Hrvatske susjedni Roswelltov trg preimenuju u trg Franje Tuđmana i da tako dva najljepša trga imaju i logičnu poveznicu u svojim nazivima. U središtu onog lijepog cvjetnjaka ispred Muzeja na sadašnjem Roswelltovom trgu trebalo bi podići dostojno spomen obilježje Franji Tuđmanu. 

Konačno, bio bi to bolji odgovor manipulatorima iz međunarodne zajednice koji su nam preko Haškog suda pokušavaju krivotvoriti povijest, nego svi prosvjedi i diplomatske note zajedno. 

Tko god želi, neka ovo shvati kao javni prijedlog.

Ante Gugo

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

PUHOVSKI – čovjek bez ljubavi

Objavljeno

na

Objavio

Puhovski je nedavno kazao: “Zašto reprezentativci drže ruku na srcu dok se svira Hrvatska himna”

I to Vam gospodine Puhovski smeta !

Zašto ?

Evo zašto: čovjek koji nema u svom srcu LJUBAVI  zapravo i nije čovjek- to je živo biće poput svake životinje koje je lišeno nečeg najuzvišenijeg što je BOG dao čovjeku.

I takve ljude treba žaliti, sažalijevati se nad njima i njihovom sudbinom.

Ali – kad takvom čovjeku smeta TUĐA  LJUBAV , e tu se već treba zabrinuti.

Takvog se čovjeka treba čuvati , treba ga se bojati ( nemojte se molim Vas gospodine Puhovski samo umisliti da Vas se bojim jer nisam Vas se bojao ni 1971 kad ste bili “za užasa” , a kamo li ” mrtvih pasa” )

treba ga u širokom luku zaobilaziti.

Jer takvi su kadri sve učiniti da bi to što on nema , a vi imate – u vama ubili, a možda i vas ako to “partija” bude tražila –  a , tko to zna ?

Tako je bilo 1971 ( isto smo godište – zar ne ? ) – i pamtim gospodine – pamtim – ne zaboravljam ja kao neki drugi . Pamtim Vaše svjedočenje i ostale bratije poput pokojnog Langa koji se je kasnije  obratio i postao čestiti zaljubljenik u Hrvatsku državu. Vi to na žalost niste nikad niti ćete , a i ne trebate jer nam takva kukavelj i ne treba.

Nego gospodine “kukavelj” – zašto s istim pitanjem ne otiđete u Američko veleposlanstvo i tamo se potužite za istu stvar – naime i Amerikanci bez obzira na stranku i političko opredjeljenje uvijek drže ruku na srcu dok se izvodi njihova himna.

Što i njih ne ” prosvjetlite” – što i njih na pravi put ne izvedete ?

Pa naravno – nije Vam to ni na kraj pameti jer dobro znate da bi mogli završiti ili u ” prugastoj odori” ili u ” luđačkoj košulji”.

E sreća će biti i kod nas kad takve odore budu i u Hrvatskoj SPREMNE za takve gnjide poput Vas.

Dr Jure Burić

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Reagiranja

HSP iz Zmijavaca poručio: ‘Bugojanci i njihove obitelji moraju dobiti svu moguću zadovoljštinu!’

Objavljeno

na

Objavio

U subotu je u Zmijavcima obilježena 46. obljetnica operacije Fenix i stradanja pripadnika Bugojanske skupine. Prisjetili smo se skupine hrabrih ljudi koji su u ljeto 1972. godine došli iz Australije s ciljem rušenja velikosrpskog i komunističkog jarma s hrvatskog naroda i ponovne uspostave hrvatske države. Bili su to danas slobodno možemo reći prvi hrvatski branitelji i preteče branitelja u Domovinskom ratu, stoji u dopisu ureda za odnose s javnošću HSP-a.

Oni bi da nije nas koji poštujemo njihovu žrtvu, da nije Stipana Ivkošića bili zaboravljeni, bili proglašavani teroristima, a tako bi se i odnosili prema njima.

Podsjeća li vas to i na sadašnje stanje gdje i branitelje iz Domovinskog rata sile mraka hoće ocrniti, prikazati parazitima, a Domovinski rat proglasiti „građanskim ratom“!

Nećemo im to dopustiti, jer ni u Domovinskom ratu, ni u Operaciji FENIX Hrvati nisu ratovali za svoje osobne interese, pozicije ili sinekure već za HRVATSKU, nezavisnu, slobodnu i suverenu. Za hrvatsku Hrvatsku!

Ono što mi tražimo od današnje vladajuće oligarhije je da se bojovnicima iz skupine Fenix oda dostojno i priznanje i poštovanje njihovoj žrtvi i spremnosti poginuti za sveti cilj. Da im se da zadovoljština, i moralna i simbolička!

Također tražimo da se konačno utvrdi istina o tomu kako su svi pripadnici Bugojanske skupine u operaciji Fenix završili svoj ovozemaljski život i gdje su sahranjeni, kako bi njihova rodbina, prijatelji i poštovatelji imali mjesto na kojem će zapaliti svijeću, položiti cvijeće i pomoliti se za pokoj njihovih duša.

U ime HSP-a nazočnima se obratio Ranko Topić dopredsjednik ŽV HSP-a SDŽ i predsjednik Podružnice Imotski koji je s izaslanstvom položio cvijeće i zapalio svijeće. Skup je nastavljen uz kulturno umjetnički program lokalnih KUD-ova iz Im otske krajine i Hercegovine, priopćeno je iz ureda za odnose s javnošću HSP-a.

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari