Connect with us

Hrvatska

Uz Dan branitelja Grada Zagreba, sjednica Gradske skupštine počela minutom šutnje

Objavljeno

-

Foto: Hina

Zagrebačka Gradska skupština, koja se održava na Dan branitelja Grada Zagreba, u srijedu je počela odavanjem počasti minutom šutnje hrvatskim braniteljima, a budući da su gradski zastupnici prvi dio sjednice već odradili, danas su nastavili s raspravom iz druge polovice dnevnog reda, od 15. do ukupno 31. točke, među kojima će biti riječi i o GNK “Dinamo”.

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Andrija Mikulić istaknuo je da je Dan branitelja Grada Zagreba prilika za prisjećanje, s posebnim poštovanjem i zahvalnošću, na sve branitelje iz Zagreba, na sve one koji su odlučno i hrabro stali u obranu Hrvatske i dali život za slobodnu i samostalnu državu.

Mikulić je podsjetio da je više od 60.000 Zagrepčana sudjelovalo u Domovinskom ratu, a poginulo je 759.

Pred gradskim zastupnicima je prijedlog zaključka Kluba gradskih zastupnika Neovisni za Hrvatsku o Građanskom nogometnom klubu “Dinamo” u kojem se protive preoblikovanju sportske udruge GNK “Dinamo” u sportsko dioničko društvo prije nego što se u udruzi provedu potpuno transparentni izbori u skladu s pozitivnim propisima.

Pred gradskim zastupnicima je i prijedlog skupštinskog Odbora za nacionalne manjine o osudi neprimjerenog ponašanja u Zagrebu.

Zagreb je multinacionalan, multikonfesionalan i multikulturalan grad i Gradska skupština najoštrije treba osuditi vandalski događaj u Savudrijskoj ulici u kojoj je 19. ožujka nepoznati počinitelj namazao svinjskom mašću osmrtnice dvojice pokojnika islamske vjeroispovijesti, predlaže Odbor.

Također, smatra neprimjernim i neciviliziranim, iako uz dozvolu MUP-a, održavanje skupa Autohtone-Hrvatske stranke prava i Kluba Hrvatskih domoljubnih snaga koje su 8. travnja na Trgu bana Josipa Jelačića održale postrojavanje i “prisegu domovini”, a predlaže Gradskoj skupštini i da najoštrije osudi paljenje tjednika “Novosti” – glasila srpske nacionalne manjine, događaja koji su počinili pripadnici Autohtone-Hrvatske stranke prava 2. rujna 2017. u Gajevoj ulici, kao i pritom iskazan govor mržnje, širenje nacionalne netrpeljivosti i huškanje protiv Srpskog narodnog vijeća, tjednika “Novosti” i sugrađana srpske nacionalnosti.

Odbor za nacionalne manjine predložio je Gradskoj skupštini da najoštrije osudi i sve druge incidente koji nisu bili medijski popraćeni a vezani su uz nepoštivanje nacionalnih manjina te da od MUP-a zahtijeva da provede temeljitu istragu u vezi događaja u Savudrijskoj ulici i događaja paljenja tjednika “Novosti” u Gajevoj te da o rezultatima istrage u skladu da zakonskim mogućnostima izvijesti Gradsku skupštinu.

(Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari