Connect with us

Hrvatska

Uz maske, razmak i mjerenje temperature počela nova školska godina

Published

on

Emica Elvedji/PIXSELL

Nova školska godina 2020./2021. u Hrvatskoj počela je za nešto manje od 460 tisuća učenika, a nastava će se, ovisno o epidemiološkoj situaciji, provoditi prema tri modela koja je izradilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja (MZO).

Krešo Volarević javio se jutros iz zagrebačke osnovne škole Gustava Krkleca u Travnom. Ravnateljica škole Marija Luković ispričala je kako djecu dočekuju spremni. Pripremali su se, kaže, u skladu sa svim epidemiološkim uputama Stožera i resornog ministarstva. Danas će djeca imati dva školska sata – da bi se pozdravili sa svojim prijateljima, učiteljicama, preuzeli svoje udžbenike i naučili nova  pravila ponašanja.

– Na ulasku svatko treba dolaziti u određeno vrijeme, djeca trebaju održavati fizičku distancu, stariie učenici trebaju dezinficiraju ruke i potplate, na hodnicima se ne smiju miješati, stariji učenici moraju nositi maske tijekom cijelog boravka u školi, odmori će biti fleksibilni, prehrana – u učionicama i što više vremena će provoditi na otvorenom – objasnila je ravnateljica.

Osnovna škola Grigor Vitez u Osijeku odlučila se za model A, podijelili su školu na dvije smjene, učenici će boraviti u svojoj učionici, ulazit će na zasebni ulaz.
– Sretni smo što škola počinje i nadamo se da će sve proći kako treba – poručio je ravnatelj škole Hrvoje Brod.

Osnovna škola Miroslava Krleže s Kaptola nastradala je u potresu pa je van funkcije, stoga će učenici nastavu polaziti u drugim školama.

– Naša je škola stradala u potresu i godinu dana je van funkcije pa ćemo ove godine putovati na Jabukovac i Pantovčak. Viši će razredi biti na Pantovčaku u školi, a niži razredi na Jabukovcu. Evo jutros su postavljeni ovdje autobusi i prvi dan krećemo u nove pobjede i u novu avanturu, rekla je ravnateljica škole Silvana Galinović, piše HRT.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari