Connect with us

Herceg Bosna

Uz pljesak i sirene Concordia krenula na svoj posljednji put

Objavljeno

-

costa concordia

Costa Concordia, dvije i pol godine nakon nesreće, danas je konačno napustla luku ispred otočića Giglio, javlja Corriere della Sera. Zadnje pripreme počele su u 6 sati. U 8.30 sati brod su počeli okretati za 90 stupnjeva u smjeru istoka, a iza 11 sati su ga počeli tegliti prema luci u Genovi.

Uz pljesak okupljenih znatiželjnika i zvuke sirene remorkera i drugih brodova koji su se nalazili u blizini kruzer je krenuo na svoje posljednje putovanje. U Genovu bi trebali stići u subotu po noći odnosno u nedjelju ujutro. Kruzer će u Genovi razrezati. Ovo je jedna od najvećih i najskupljih akcija izvlačenja broda u povijesti pomorskih nesreća. Stajat će između 600 milijuna eura i milijardu eura.

Brod se bio nasukao ispred Giglia te je djelomično bio potonuo. Uspjeli su ga najprije stabilizirati uz posebno izrađene metalne platforme i cementnih vreća. Nakon toga su ga uspjeli i uspraviti uz pomoć dizalica, kablova i kontejnera ispunjenih vodom.

U nesreći kruzera poginulo je 32 ljudi. Kapetanu kruzera Francescu Schettinu sude za izazivanje pomorske nesreće, bijeg s kruzera prije evakuacije ljudi i smrt iz nehaja.

[su_youtube url=”http://www.youtube.com/watch?v=jtJGvDtcxa8″ width=”640″ height=”340″]

24sata.hr/kamenjar.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari