Connect with us

Uz prijevremene, ključni i predsjednički izbori

Published

on

Uz prijevremene, ključni i predsjednički izbori – treba zaustaviti da glavni lutkar Josipović na račun proračuna ide od cvijeta do cvijeta

zdravko tomacPresudno je za budućnost RH prepoznati katastrofu koja prijeti Hrvatskoj i koju će se teško moći popraviti ako dopustimo da ovi koji ju vode nastave tako još godinu i pol dana, naglasio je danas prof. Zdravko Tomac na trbini “Zašto su nužni prijevremeni izbori”, održanoj u „Klubu veterana Zagreba“.

Strategija vladajućih je ne provoditi reforme, sukobiti se s HDZ-om te se sukobljavati na svjetonazorskoj razini sve samo kako bi ostali na vlasti, rekao je Tomac te dodao da takvo stanje ne smije prihvatiti niti jedan hrvatski domoljub te prisiliti vlast na odstupanje i prijevremene izbore.

Kada u demokratskim društvima dođe do stanja u kojem državu podržava prema naslovima biltena Vlade, Jutarnjeg lista, 17 posto građana, a Vlada spora, socijala katastrofa, a siromašnima nikada gore, nužni su parlamentarni izbori, naglasio je Tomac.

Tomac kaže kako je HDZ dužan zatražiti izvanrednu sjednicu te zatražiti glasovanje o povjerenju Vlade, a nužno je ukazati na odgovornost predsjednika države, koji je dužan po Ustavu brinuti o stanju države, no on izbjegava i podnijeti izvješće o stanju nacije.

„Josipović čuva ovu vlast i pomaže im da ostaju“, istaknuo je Tomac.

Ova vlast je sklopila strateško partnerstvo s Velikom Britanijom, a ušla u sukob s Njemačkom-našim pravim strateškim partnerom, preuzela je obavezu da Hrvatska bude most prema Balkanu i da rješava regionalne probleme istaknuo je Tomac te dodao kako se ova vlast ljubi tri puta s Nikolićem i Vučićem.

Tomac je upitao branitelje da ako je 1991. godine samo još jednom obranjena hrvatska država, kako kaže Josipović, s kim su onda oni ratovali.

Teza koju vlast širi je da je svaka ideja samostalnosti Hrvatske, obrana ustaške ideje, rekao je Tomac te dodao kako nije istina da se u Vukovaru ćirilicom provode zakoni, već se provodi nasilje, a ispada kako su vukovarski branitelji nacisti i fašisti i protiv ravnopravnosti Srba.

„Ćirilica je bila simbol agresije za branitelje i Vukovarce, a ovi naši su nenarodna vlast“, naglasio je Tomac dodavši da oni ne vide i ne žele vidjeti kako prema Memorandumu 2 postoje pretenzije na Vukovar, nisu odustali od toga da je Vukovar srpski grad.

Tijekom prikupljanja potpisa koje pokreće udruga “U ime obitelji” Željke Markić za referendum oko preferencijalnih glasova, mogu se prikupljati i potpisi za prijevremene izbore, smatra Tomac, a uz reagiranje opozicije, trebaju djelovati i sindikati.

Tomac kaže kako je najveći problem moralna kriza i potrebno je dovesti nove političare, a uz prijevremene izbore, ključni su i predsjednički izbori, kojima se treba zaustaviti „glavni lutkar Ivo Josipović koji na račun proračuna, ide od cvijeta do cvijeta, kao pčelica Maja s ciljem promocije.“

„Kolinda Grabar Kitarović je dobar kandidat koji bi mogao pobijediti Josipovića, a pobjedu može spriječiti jedino hrvatska desnica“, smatra Tomac dodajući kako je Kolinda napadana s raznih strana koje tvrde da je masonka, gora od Josipovića, a i unutar HDZ-a postoji borba oko toga koji će dio biti glavni u njezinoj kampanji.

Tomac je komentirao sukob u SDP-u za koji kaže kako se njime žele vratiti još gori od ovih na vlasti, tvrda komunistička vlast.

Tomac se osvrnuo na pismo kojim „ateisti i to tvrdi, te pripadnici druge Crkve, među njima i novinari poput Tomića i Jergovića te Milorad Pupovac traže ostavka biskupa Košića, nakon dočeka Darija Kordića, a svi potpisnici tog pisma svi ti novinari, nevladine udruge, zajedno s Mesićem, Josipovićem, Pusić, Pupovcem čine petu kolonu koja vodi državni vrh“, smatra Tomac.

„Došli smo u stanje u kojemu moćne snage u kulturi, medijima i nevladinim udrugama sustavno ruše hrvatsku državu, vukovarske branitelje pretvaraju u naciste i fašiste, a Hrvatsku brane oni koji su uvijek bili protiv nje“, zaključio je Tomac.

„Sve vlade od oslobođenja, nisu se stručno uhvatile gospodarstva, nego donosile krive zaključke i provodile neoliberalni i komunistički pristup gospodarstvu što je dovelo do katastrofalnih posljedica“, kazao je Zvonko Sesar, na tribini.

Ukupnim državnim dugom od 206 milijardi kuna, ne upravlja se prema smanjivanju, nego povećanju, a neoliberalni pristup utjecao je na jako malo inozemno ulaganje, koje je po iznosu kao u poslijeratnim godinama, rekao je Sesar i naglasio kako hrvatska država i branitelji nisu zadovoljni takvim stanjem.

Hrvatska je jedna od zemalja žrtvi, ekonomske ne politike nego ideologije-neoliberalizma, a nasljeđe iz prošle države dobra je potpora novom sustavu, na kojem su ekonomske ubojice ostvarile novu pljačku ovog polurazvijenog svijeta, kazala je savjetnica u HNB-u s bankarskim iskustvom iz zemlje i svijeta Gordana Maras.

„Ako se u Hrvatskoj ne provede lustracija potrebno je provesti istragu svega privatiziranog, treba izabrati između to dvoje“, naglasila je Maras.

Maras pita što znači makroekonomska stabilnost o kojoj se priča pored tolike nezaposlenosti, te dodaje da je tada stabilan jedino mrtav narod.

„Mantra oko fiskalnog deficita lažna je priča, kaže Maras te dodaje da kada javni dug dođe na razinu na kojoj je naš nama javne potrošnje koju možete spasiti, a nas može spasiti jedino stopa rasta od 5-6 posto godišnje.

„Nema niti jedne strane investicije, osim one SAD-a u Europi u razdoblju nakon Drugog svjetskog rata koja je doprinijela razvoju neke zemlja“, rekla je Maras upozorivši na javno privatnu pljačku kojom nas vlast dodatno pljačka jer nemaju strategiju ni vrijednosne kriterije.

„Nema razvoja bez strategije i kvalitetne administracije“, zaključila je Maras.

„U Hrvatskoj postoji domoljublje, no Hrvati ga nisu navikli izražavati“, smatra Tomac i dodaje da je to potisnuto domoljublje izraženo jedino kroz nogomet i sport.

Tomac je kazao kako su Stožer za obranu hrvatskog Vukovara i inicijativa U ime obitelji dvije najpozitivnije stvari koje su se dogodile Hrvatskoj u posljednje vrijeme.

Stanje na jesen bit će teško, no demonstracijama i štrajkovima nešto se može promijeniti, smatra Tomac te zaključuje kako vlast sustavno radi na razjedinjavanju i sukobljavanju hrvatskog naroda, a na nenarodnu vlast možemo djelovati referendumima.

narod.hr

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari