Connect with us

Kronika

Uz sutkinju pao i Branimir Zmijanović bio je šef DP-a za Šibensko-kninsku županiju

Objavljeno

-

Šibenska sutkinja Maja Šupe, kontroverzni poduzetnik Blaž Petrović kojemu je za mito trebala donijeti oslobađajuću presudu te odvjetnik Branimir Zmijanović uhićeni su u utorak poslijepodne u akciji istražitelja za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

Jutarnji List podsjeća tko su muškarci koji su “pali” uz poznatu sutkinju:

Blaž Petrović

U mnogim objavljenim tekstovima u kojima se spominjalo njegovo ime označavan kao kontroverzan, zagrebački je poduzetnik čije se ime nerijetko spominjalo na stranicama crnih kronika. Protiv njega se vodilo više postupaka zbog navodnih iznuda, prijevara, prijetnji, nevođenja poslovnih knjiga i raznih oblika gospodarskog kriminala, no ni u jednom predmetu nije pravomoćno osuđen. Prije šest godina bio je uhićen i neko je vrijeme proveo u istražnom zatvoru zbog sumnji da nije platio 15-ak milijuna kuna poreza na dobit koji su zaradile njegove tvrtke. Mediji su 2009. godine pisali da je Blaž Petrović nadmudrio i najveće hrvatske banke jer su njegove tvrtke “Retag” i “AGM” uspjele naplatiti ogromna potraživanja, piše Jutarnji list.

Petrović je prije nekoliko godina na ODO-u Split bio optužen za prijetnju, skidanje i povredu službenog pečata te protupravnu gradnju. Taj je postupak još uvijek, kako doznajemo, u tijeku. Naknadno je optužen i za prijetnju jednom djelatniku komunalnog poduzeća u Makarskoj, gdje je na jednoj od najelitnijih lokacija izgradio kompleks vila.

Branimir Zmijanović

Šibenski odvjetnik, nije bio posebno poznat široj javnosti sve do prije koju godinu, kada je istupio iz šibenskog HDZ-a čiji je bio gradski vijećnik. Tada se odlučio na taj korak jer je njegova supruga Ljiljana, nekadašnja pripadnica elitnih postrojbi HV-a i doktorica znanosti, pokrenula “medijski rat” tvrdeći da je nezakonito to što nije izabrana na čelno mjesto NP “Krka”, a u kojoj joj je borbi on bio pravna podrška. Kako su u svibnju 2020. javljali lokalni mediji. Zmijanović je prešao u Domovinski pokret koji je njegovu suprugu kandidirao za Sabor.

U lokalnim se medijima pisalo i o tome da kao član HDZ-a u lipnju 2019. godine nije poslušao upute svoje stranke prigodom glasovanja o tome da se ugasi festival klasične glazbe “Musica Apassionata”.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari