Connect with us

Vijesti

Uživo: Ivan Turudić se obraća javnosti – najavio kadrovske promjene u DORH-u i USKOK-u

Objavljeno

-

Jutros je u uredu Glavnog državnog odvjetnika Republike Hrvatske obavljena primopredaja dužnosti između dosadašnje Glavne državne odvjetnice Zlate Hrvoj-Šipek i novoimenovanog Glavnog državnog odvjetnika Ivana Turudića.

Hrvatski sabor je na sjednici 7. veljače 2024., donio Odluku o imenovanju Ivana Turudića za Glavnog državnog odvjetnika Republike Hrvatske.

Nadam se da je ovo početak jednog divnog prijateljstva i da ćemo dobro surađivati u budućim vremenima, rekao je novinarima novi državni odvjetnik Ivan Turudić.

Pod tim, kako kaže, ne misi da će “odavati tajne ili povlaštene informacije”.

– Do sad nisam stao, imao sam jako puno aktivnosti, održali smo kolegij, izvršena je primopredaja dužnosti s kolegicom Zlatom Hrvoj Šipek. Nakon toga smo imali kolegij i razgovarao sam s nizom svojih kolegica i kolega. Mislim da su razgovori bili jako dobri i da će sve to jako dobro funkcionirati, kazao je.

Kako je naglasio, prva stvar nakon današnje primopredaje koju će napraviti je organizacija sastanka s USKOK-om

– Sutra ću se sastati s USKOK-om, cijeli USKOK će doći. Sastanak će biti kratak, ali važan. Nakon toga, namjeravam obići sva županijska i općinska državna odvjetništva u RH, nastavio je.

Ustvrdio je kako je potrebno koordinirati rad DORH-a s Ministarstvom pravosuđa.

– Već ovaj tjedan ću se naći s ministrom pravosuđa gospodinom Habijanom, kazao je.

Istaknuo je i neke zakonske izazove i nedorečenosti koje je potrebno otkloniti.

– Zakon o kaznenom postupku govori, da će tijelo koje vodi postupak, ako to nalaže interes javnosti – dati potrebne informacije medijima na način propisan zakonom, međutim – posebnim zakonom ništa nije propisano, pojasnio je.

Istaknuo je kako je te stvari potrebno izmijeniti, kao i cijeli niz zakona u sferi pravosuđa.

– Također, želim se zahvaliti dosadašnjoj državnoj odvjetnici na svom radu. U buduće vrijeme, naravno da ću donijeti novi, odnosno izmijenjeni godišnji raspored poslova. Bit će nekih kadrovskih promjena, kako u DORH-u, tako i u USKOKU, dodao je.

Ustvrdio je kako je rano govoriti o detaljima, ali i da će javnost na vrijeme biti obaviještena.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas