Connect with us

Politika

Policija upala na Taksim, krenuo obračun s prosvjednicima!

Objavljeno

-

ISTANBUL – Deseci policajaca upali su na istanbulski trg Taksim te su krenuli rastjerivati prosvjednike, koji ondje demonstriraju već desetak dana. Upotrijebljeni su suzavac i vodeni topovi, a demonstranti su uzvratili raznim predmetima.

Više desetaka policajaca preuzelo je u utorak kontrolu na trgu Taksim, sjedištu pokreta prosvjeda protiv vlade koja potresa Tursku već 12 dana, javlja AFP.

[pullquote_left]Erdogan: Gotovo je![/pullquote_left] Nakon 7:30 sati po lokalnom vremenu snage reda uz oklopna vodila i vodene topove zauzele su barikade na avenijama koje vode da trga i tjerale prosvjednike uz pomoć suzavca.

Jurnjava za prosvjednicima nastavila se u satima koji su uslijedili. Dobar ih je dio umaknuo u obližnji Gezi park, u kojemu su prvotne demonstracije i započele. Demonstranti su na policiju bacali razne predmete i molotovljeve koktele.

Na snimkama iz Istanbula svako se malo može vidjeti crni dim, a policija nastavlja s povremenom uporabom suzavca i vodenih topova.

Guverner Istanbula Huseyin Avni Mutlu ustvrdio je da svrha operacije nije protjerivanje prosvjednika iz parka, već uklanjanje transparenata i crteža.

Erdogan: Gotovo je!

Policijsko preuzimanje trga Taksim događa se dan nakon što je predsjednik vlade Recep Tayyip Erdogan najavio da će se u srijedu susresti s predstavnicima prosvjednika.

Ipak, danas je okrenuo priču te je u obraćanju svojim stranačkim kolegama u Ankari za prosvjede rekao da je ‘ta stvar sada završena’ te da ‘više nećemo biti tolerantni’.

‘Kažu da je premijer grub. A što smo trebali, kleknuti pred njima? Ako je vama ovo grubost, žao mi je, ali Tayyip Erdogan se nema namjeru mijenjati’, rekao je turski premijer.

‘Poruka onima koji na Taksimu i drugim lokacijama prosvjeduju: Pozivam vas da napustite ta mjesta, da prestanete raditi incidente i šaljem vam izraze ljubavi. Oni koji žele nastaviti s incidentima, njima poručujem: Gotovo je! Ne samo da ćemo prekinuti vaše akcije, nego ćemo uhvatiti sve provokatore i teroriste i nitko se neće izvući’, dodao je prijetećim tonom Erdogan. (D.M./Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas