Connect with us

Kronika

UŽIVO: Pucnjava i automobilska potjera sjeveroistočno od Pariza, a u autu su i taoci

Published

on

0090007.48

11.11 Osumnjičeni su navodno u telefonskom razgovoru s pregovaračima izrazili želju da “umru kao mučenici”.
11.02 Medicinski timovi su na poprištu. Za sada još nisu zaprimili ranjene u bolnicu.
10.53 Ministar unutarnjih poslova će se u 11 sati sastati s predsjednikom Françoisom Hollandeom da ga upozna sa situacijom.
10.44 Policija je zatvorila izlaz s autoceste prema industrijskoj zoni.
10.37 Braća Kouchani nalaze se u tiskari CTD (Création Tendance Découverte), te su uzeli najmanje jednog taoca.
10.35 Skladište nadlijeću tri helikoptera. Policija je uklonila novinare iz opsadnog područja. U zadnjih 48 sati Francuska je mobilizirala 90.000 policajaca diljem zemlje.

Sjeveroistočno od Pariza došlo je do pucnjave tijekom automobilske potjere, javljaju policijski izvori.

AP javlja da policija lovi Peugoet na autocesti A2. Francuski ministar unutarnjih poslova potvrdio je da se u automobilu nalazi i najmanje jedan talac. Dvojica naoružanih muškaraca, koji opisom odgovaraju braći Cherifu i Saidu Kouashiju, u petak ujutro oko 8.40 sati ukrala su automobil u mjestu Montagny-Sainte-Félicité. Svega nekoliko minuta kasnije zapucali su iz auta na policajce kod mjesta Dammartin-en-Goële, javlja radio RTL.fr.

Medijski izvještaji su ponešto zbunjujući i policija nije sve potvrdila. Taoci su navodno uzeti u jednome gradu sjeveroistočno od Pariza. Dammartin-en-Goêle je udaljen dva i pol sata vožnje od šume Villers-Cotterets koje su tisuće policajaca pretraživale cijelu noć u potrazi za teroristima.

Francuska je u najvišem stupnju sigurnosne uzbune, a dvojicu napadača na redakciju lista Charlie Hebdo lovi više od 80.000 policajaca i vojnika.

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari