Connect with us

Komentar

VALDEC: Digla se graja, ‘desni’ se je odriču, ‘lijevi’ ju mrze od početka. Zašto?

Objavljeno

-

Pozorno sam pratio razvoj ove priče, još iz Austrije, pa malo iz Hrvatske, sada iz Rusije. I po tko zna koji put se uvjerio da se kod nas ništa ne mijenja. Duboko razočaran u navodne ‘kvazi-suvereniste’, dodatno zgađen nad ‘kvazi-globalistima’, trudim se sve promatrati hladne glave, piše Robert Valdec.

I pod cijenu da se zamjerim mnogima (mnogima već jesam, a niti oni meni nisu dragi), uključiti ću se malo u ovu našu političku močvaru. Naime, predsjednicu sam podržavao od trenutka kada se kandidirala, ne zato što sam bio uz neku njenu politiku već naprosto stoga što je za protukandidata imala lika čije ime ne bih zaokružio niti s cijevi na potiljku. Neki njeni potezi nisu mi bili mili, mnogi jesu, tako da njen dosadašnji mandat osobno ocjenjujem vrlo pozitivnim s obzirom (što valja cijelo vrijeme imati na umu) na ovlasti koje joj daje Ustav RH, ali i s obzirom na prljave medijske i političke (što je, zapravo, isto) igre koje se igraju od početka.

I da su izbori sutra, opet bih glasovao za nju. Sada s još manje kolebanja, nakon što sa strane promatram ovu kloaku – medijsku, političku, fejsbukovsku…

Digla se graja do neba, ‘desni’ se je odriču, ‘lijevi’, koji ju mrze od početka, trljaju ruke. Zašto? Zato jer je smijenila savjetnika i postavila novu savjetnicu? Zato jer je smijenjeni savjetnik nakon smjene napisao priopćenje u kojem blati dojučerašnju šeficu? U kojem nariče zbog svoje smjene, priča priče u koje od početka ne vjerujem…
Zato jer je za savjetnicu odabrala Mirjanu Hrgu? Kod mene joj je sve to veliki plus. Na stranu činjenica da je Mirjana moja draga prijateljica koju, dakle, poznajem osobno i to dobro, te sam uvjeren da će taj posao obavljati odlično i da je predsjednica donijela odličnu odluku.

Još me više veseli njeno imenovanje kada malo zagrebem u ‘bespuća interneta’, pa naletim na stvari poput ovih kada ju je svojevremeno napao Boris Dežulović:

‘Pouzdana Tuđmanova sobarica na državnoj Hrvatskoj televiziji’
‘Mlada HDZ-ova komesarka na prvoj liniji obrane Herceg-Bosne’

Mirjana mu nije, naravno, ostala dužna:

‘Ti si samo opasno piskaralo. Talentirano. Lažljivo. Teška ti je spoznaja da kao i prvog dana volim svoju domovinu, iako odavno i zbog takvih Soroševih plaćenika kao ti radim za strance. Svoje nikada nisam izdala, a pri tom iskreno poštujem drugačije od mene. Zbog takvih kao ti, ova zemlja ima problem ravan kukastom križu na Poljudu. Ja ga prezirem, a ti mu se “veseliš”. Prava soroševska priča. Plaćenici ni ne znaju drugačije’

Ubrzo nakon te ‘nježne’ prepiske, uvreda na njen račun u Pupovčevim Novostima, Mirjana je bila prisiljena otići s RTL-a.

E da, na HRT-u je smijenjena odlukom novoizabrane šefice Mirjane Rakić, koja je, po ugledu na novog predsjednika koji je napravio ‘noć dugih noževa’ u vojnom vrhu, isto to napravila na državnoj televiziji:

‘Tada, 2000. Godine, sam bila smijenjena odlukom Mirjane Rakić…
… Bila je to, naravno, politička smjena. Kratko i jasno: došla je nova vlast’.

Dakle, sve da i nismo prijatelji, samo na temelju ovih redaka, podržavam te Mirjana od sveg srca. I tvoju novu šeficu, napisao je Valdec.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari