Pratite nas

Komentar

VALDEC: ‘Odoh i ja na doručak. Kad Soroš časti, slađe je’

Objavljeno

na

Foto: Robert Valdec – Velika Kladuša.

26. Listopada, otvoren je prihvatni migracijski centar na lokaciji nekadašnje tvornice rashladnih uređaja “Bira“. U njemu je već smješteno više od 230 migranata i izbjeglica. Svi oni izmješteni su iz Borića, gdje su boravili u neuvjetnom životnom prostoru.

-Kapacitet ovog novootvorenog migracijskog centra je do 450 mjesta i njegovim otvaranjem željeli smo smanjiti pritisak na lokaciju nekadašnjeg Đačkog doma u Borićima. Ovdje će biti smještene ranjive kategorije migranata i izbjeglica, a trenutno je tu najviše muškaraca – samaca – rekao je Peter van der Auwerart iz Međunarodne organizacije za migracije (IOM).

Ovo je kamp otvorenog tipa, međutim ograđen je i postojat će određena pravila ponašanja za sve koji tu budu boravili.

-Ovdje smještenim migrantima i izbjeglicama osigurana su tri obroka dnevno, te svakodnevna medicinska i pravna pomoć. Na raspolaganju su im spavaonice, kafeterija i uređena kupatila. Obitelji s djecom su u odvojenom prostoru, a svima će im pomagati brojni članovi IOM-a, Crvenog križa i pripadnici angažirane zaštitarske agencije – dodao je Auwerart.

Iz Međunarodne organizacije za migracije potvrđeno je i kako se počelo s obnovom zgrade nekadašnjeg Đačkog doma, gdje se postavlja stolarija i sanira krov. Također, rečeno je i da se traži rješenje za migrante i izbjeglice, koji borave na Graničnom prelazu “Maljevac“.

R. Valdec: “U novootvorenom centru za migrante u Bihaću – dok ostali žure na predavanje, ovaj jedan ponavlja gradivo iz oftamologije”

– Oni neće biti smješteni u novootvoreni migracioni centar u Bihaću, ali ubrzano tražimo rješenje i za njih. Jedna od opcija je da budu izmješteni u ‘Ušivak’ u Hadžićima, međutim više ćemo znati u naredna dva, do tri dana – ustvrdio je Auwerart.

Predstavnici Međunarodne organizacije za migracije napomenuli su da je određeni broj obitelji s djecom iz Velike Kladuše izmješten u Sedru, nekima je osiguran smještaj u hostelima, dok ostali svojevoljno borave u improviziranom kampu “Trnovi“, odnosno na Graničnom prelazu “Maljevac“.

Na terenu je poznati reporter Robert Valdec, kroz šalu kaže: “Snimamo Afganistance u BiH za – Kineze, za kinesku državnu TV na engleskom. Logično 🙂 “.

“Odoh i ja na doručak. Kad Soroš časti, slađe je. Znaju to mnoge kolege, hahaha”.

Jutros je objavio fotografiju uz komentar: “Odoh i ja na doručak. Kad Soroš časti, slađe je. Znaju to mnoge kolege, hahaha”.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Kako su mediji nesvjesno postali vodič nama koji cijenimo istinu, volimo Crkvu i Domovinu

Objavljeno

na

Objavio

Na pisanja o filmu “General” možemo po tko zna koji put izvući poučak o dva društva ili dvije stvarnosti. Jedna stvarnost je ona realna Hrvatska i drugo je ona umjetno medijski fabricirana ili mainstream Hrvatska. Ova stvarna Hrvatska puni kina i gleda film “General”, a ova duga virtualna Hrvatska po filmu pljuje.

U gotovo svim medijima pišu kako je film loš, kako je ovo kako je ono. A taj film je u prvom tjednu pogledalo više ljudi nego druge hrvatske filmove koje mediji hvale. I tako je u svemu.

Ta plaćenička i prema Domovini prezirna medijska scena umjetno kreira i nameće mišljenja većini koju smatraju glupim ovcama. Zaključak je jasan: radite, govorite i gledajte suprotno onome što većina medija propagira.

U svemu tome nam je sad lako, jer, kad vidimo u većini tiska i većini portala neke vijesti i komentare jasno je da treba raditi suprotno od toga.

Tako su ti servisi laži, podvala, plaćenih članaka, pljuvača po svemu što je Crkva i Domovina nesvjesno postali vodič nama koji cijenimo istinu, volimo Crkvu i Domovinu, komentirao je fra Mario Knezović.

 

‘General’ pred streljačkim vodom

 

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

JESMO LI SE ZA TO BORILI???

Objavljeno

na

Objavio

Odgovor Hrvatskog Vojnika koji odgovara na pitanje… JESMO LI SE ZA TO BORILI???

Čast mi je i ponosan sam, što je ova moja slika, na kojoj sam ja osobno, upotrebljena, podijeljena, lajkana i pokazana tisuće puta u raznim komentarima, čestitkama, u znak podrške braniteljima, Domovinskom ratu, Hrvatskoj vojsci i policiji.

Pogotovo nedavno za Dan pobjede, Dan Domovinske zahvalnosti, Dan branitelja i Dan Oluje!

Hvala Vam svima!

No, mnogi ispod toga, napišu: ŽALOSNO, JESU LI SE ZA TO BORILI ŠTO SE DOGAĐA DANAS??!

Pa, moj nevažan odgovor svima takvima, koji na situaciju danas, postavljaju ovo po meni glupo pitanje.

Prvo, mi smo se borili za Slobodu Hrvatske i zaštitu svih građana Republike Hrvatske, niti smo razmišljali o bilo kakvim strankama, niti političarima, niti što ćemo i kako poslije.

Nas je vodilo srce i ljubav prema Domovini, i ljubav prema našim bližnjima.
Ono što nam je bilo najvažnije, je bilo preživjeti. Da, borili smo se za preživljavanje!!!
Ne za politiku, ne za političare, ne za Europu, niti za ikoga drugoga, nego za svoj opstanak.
Danas cijeli svijet zna da je napad i porobljavanje Hrvatske bilo planirano još od vremena kada je umro Tito. Srpske pretedencija na Hrvatsku traje još od Osmanskog carstva.

Dakle, svi oni koji se pitaju za što smo se borili, moj odgovor Vam je za opstanak i preživljavanje, jer bi i bez otpora i rata bilo opet kao i kod Bleiburga, i bez otpora bi bilo Vukovara i svi bi tako završili, kako su nažalost završili mnogi samo zato što su bili Hrvati. I prije ovog rata.

Zato, nemojte me žaliti, niti druge prave branitelje, niti nas ratne vojne invalide, niti poginule, jer da nije bilo nas, nebi bilo niti VAS! Zato smo se borili!
Ako vaše srce i uskogrudnost to ne vidi, žalim Vas!
Mi smo svjesno išli dati svoj život, svoja tijela, svoja srca i svoju psihu, da bi koliko god to izgledalo malo Vama, vi imali svoj život! Ne, i nije mi žao!

A kako vi živite, što radite, za koga glasate, po kome pljujete, jer su Vam svi drugi krivi, zato što ste vi nesposobni pokrenuti vaša srca, vaše tijelo, vaš um i duh, da bi živjeli kako treba, ne krivite i ne žalite nas, branitelje.
Mi smo se već davno pomirili da ćemo poginuti da bi Vi živjeli!
Krivite sebe, jer mi smo Vam dali Vaš život i Vašu slobodu, a što i kako vi živite odlučujete sami.

Mi smo obranili Vaše živote i Vašu Slobodu, a što ste vi poslije s time napravili, to ide Vama na dušu!

Znam jedino jednu stvar. Ja nisam išao u rat iz bilo kakve koristi, niti smo mi branitelji tražili bilo kakve privilegije (ako je privilegija biti bez noge, sa svakodnevnim bolovima u kičmi, mjenjanje proteza svako malo, uzmite si takvu privilegiju) ili razmišljali kako ćemo i što poslije rata, bilo nam je važno obraniti i preživjeti.

I još jedna stvar, koliko vi god pljuvali po braniteljima, ti isti branitelji ponovo će stati za obranu Domovine, jer želimo preživjeti. I da, stat ću ponovo opet, i sa svojim starim veteranima, kao i sa novim mladim časnim hrabrim ljudima ponovo u obranu za svoju Domovinu Hrvatsku!

Jer borili smo se i borimo se za Domovinu Hrvatsku, kakva god ona bila!

Dean Rostohar

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari