Pratite nas

Komentar

VALDEC: ‘Odoh i ja na doručak. Kad Soroš časti, slađe je’

Objavljeno

na

Foto: Robert Valdec – Velika Kladuša.

26. Listopada, otvoren je prihvatni migracijski centar na lokaciji nekadašnje tvornice rashladnih uređaja “Bira“. U njemu je već smješteno više od 230 migranata i izbjeglica. Svi oni izmješteni su iz Borića, gdje su boravili u neuvjetnom životnom prostoru.

-Kapacitet ovog novootvorenog migracijskog centra je do 450 mjesta i njegovim otvaranjem željeli smo smanjiti pritisak na lokaciju nekadašnjeg Đačkog doma u Borićima. Ovdje će biti smještene ranjive kategorije migranata i izbjeglica, a trenutno je tu najviše muškaraca – samaca – rekao je Peter van der Auwerart iz Međunarodne organizacije za migracije (IOM).

Ovo je kamp otvorenog tipa, međutim ograđen je i postojat će određena pravila ponašanja za sve koji tu budu boravili.

-Ovdje smještenim migrantima i izbjeglicama osigurana su tri obroka dnevno, te svakodnevna medicinska i pravna pomoć. Na raspolaganju su im spavaonice, kafeterija i uređena kupatila. Obitelji s djecom su u odvojenom prostoru, a svima će im pomagati brojni članovi IOM-a, Crvenog križa i pripadnici angažirane zaštitarske agencije – dodao je Auwerart.

Iz Međunarodne organizacije za migracije potvrđeno je i kako se počelo s obnovom zgrade nekadašnjeg Đačkog doma, gdje se postavlja stolarija i sanira krov. Također, rečeno je i da se traži rješenje za migrante i izbjeglice, koji borave na Graničnom prelazu “Maljevac“.

R. Valdec: “U novootvorenom centru za migrante u Bihaću – dok ostali žure na predavanje, ovaj jedan ponavlja gradivo iz oftamologije”

– Oni neće biti smješteni u novootvoreni migracioni centar u Bihaću, ali ubrzano tražimo rješenje i za njih. Jedna od opcija je da budu izmješteni u ‘Ušivak’ u Hadžićima, međutim više ćemo znati u naredna dva, do tri dana – ustvrdio je Auwerart.

Predstavnici Međunarodne organizacije za migracije napomenuli su da je određeni broj obitelji s djecom iz Velike Kladuše izmješten u Sedru, nekima je osiguran smještaj u hostelima, dok ostali svojevoljno borave u improviziranom kampu “Trnovi“, odnosno na Graničnom prelazu “Maljevac“.

Na terenu je poznati reporter Robert Valdec, kroz šalu kaže: “Snimamo Afganistance u BiH za – Kineze, za kinesku državnu TV na engleskom. Logično 🙂 “.

“Odoh i ja na doručak. Kad Soroš časti, slađe je. Znaju to mnoge kolege, hahaha”.

Jutros je objavio fotografiju uz komentar: “Odoh i ja na doručak. Kad Soroš časti, slađe je. Znaju to mnoge kolege, hahaha”.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Definiran dan prosvjeda protiv Beljaka u Samoboru

Objavljeno

na

Objavio

Poznati kirurg dr. Hrvoje Tomasović najavio je prosvjed protiv gradonačelnika Samobora i predsjednika HSS-a Kreše Beljaka:

“Nedjelja je poslijepodne, cijela Hrvatska je u iščekivanju povijenog rukometnog finala, a ja dežuran u bolnici🙂

Ali, rade i moji prijatelji iz grupe “Branitelji protiv Beljaka” koji su danas imali prvi radni sastanak u svezi prosvjeda protiv Beljakovog govora mržnje.

Definiran je dan prosvjeda, a to je nedjelja, 09. veljače ove godine, na središnjem samoborskom trgu.

Vrijeme: točno u podne😊

Dečki sutra kreću sa ishođenjem potrebnih dozvola, a cijela će grupa i šira zainteresirana javnost o svemu biti redovito obaviještena”, napisao je dr. Tomasović na svom facebook profilu

dr. Herman Vukušić poručio Beljaku: U skoro vrijeme može očekivati ‘šačicu pijanaca’ u Samoboru

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Herman Vukušić: Beljak promašio ‘Ceo fudbal’

Objavljeno

na

Objavio

Jutros sam posjetio stranicu FB gradonačelnika Samobora, Krešimira Beljaka, gdje je sinoć objavio fotografije svoje Spomenice Domovinskog rata i Zahvale Grada Samobora kao pripadniku 151. brigade HV-a, a sve u cilju demantiranja “laži” o njegovom ratnom putu i sudjelovanju u ratu.

Moram prvo napomenuti kako su i jedan i drugi dokument hvale vrijedna priznanja, premda je prvi doživio svojevrsnu “inflaciju” u općoj populaciji.

Međutim, inicijativa “Branitelji protiv Beljaka” nije niti pokrenuta kako bi se propitkivao njegov ratni put, već osudile i sankcionirale njegove izjave i govor mržnje, kao i poticanje na međusobnu društvenu netrepeljivost.

Ukoliko se, pak, pod pojmom “laž” Krešimir Beljak referirao na izjavu Tomislava Čalušića “Jabuke” o tome kako je u HOS-u Beljak proveo jednu noć dok ga roditelji nisu (uz prigodne pogrde😊) odveli natrag kući, istu je “demantirao” na krivi način😶

Zašto ne objavi drugo svjedočanstvo nekog svojeg suborca iz HOS-a u svoju korist?

Ukoliko Tomislav ne govori istinu, zašto Beljak to jasno ne kaže već pokazuje dokumente vezane uz popuno drugu postrojbu?

Međutim, puno opasniji od Beljakovih manipulacija i spinova su brojni komentari njegovih istomišljenika koji povodom spomenute Beljakove objave našu lijepu i krvavo stečenu Domovinu nazivaju “Rvatckom”, a sve nas lopovima, ognjištarcima, primitivcima, štakorima i sličnim “epitetima”.

Nadalje, Beljak i dalje dopušta da se na NJEGOVOJ facebook stranici širi teza o premalom broju udbaških ubojstava (“nisu ih sve potamanili”) uz prigodne emotikone smijeha do plača i to sve NAKON što se za tu svoju izjavu javno ispričao😡

Ovo zadnje smatram ili vrhuncem licemjerja i bahatosti ili potpunim ponorom ljudske pameti i morala…

Na koncu, ali nikako i najmanje važno, kaže Beljak za nas koje on i njegove pristaše sustavno vrijeđaju: “Za sada nismo, ali obranit ćemo Hrvatsku od takvih već nakon izbora”.

Ne, Krešo, upravo suprotno.

Mi smo već jednom obranili Hrvatsku od takvih kao što ste vi svi skupa.

I opet ćemo

 

dr. Herman Vukušić poručio Beljaku: U skoro vrijeme može očekivati ‘šačicu pijanaca’ u Samoboru

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari