Connect with us

Politika

‘Vanđelić bi mogao otići…’

Objavljeno

-

Damir Vanđelić više neće biti ravnatelj Fonda za obnovu, tvrde neslužbeno izvori iz HDZ-a, piše u srijedu Jutarnji list.

“On sto posto ide, samo je pitanje na koji način će otići i u kakvom aranžmanu. Onog trenutka kad se počeo baviti politikom, više nije taj koji može doprinijeti obnovi nakon izmjena zakona i to je gotova priča”, tvrdi Jutarnjem listu jedan sugovornik iz HDZ-a.

Dodaje kako će se sasvim sigurno paziti na zakonske propise kod njegove smjene te da se traži zamjena za njega, ali se još ne zna tko će to biti.

Naime, ravnatelja smjenjuje upravno vijeće na čijem je čelu ministar Darko Horvat i gdje vlada ima većinu. No, prema statutu fonda, ravnatelj može biti razriješeni prije isteka vremena na koje je imenovan samo pod posebnim okolnostima, ako sam to zatraži, ako teško krši ugovor o radu, ako ne postupa sukladno aktima fonda ili ne izvršava odluke, ako nesavjesnim ili nepravilnim radom prouzroči fondu veću štetu ili ako zanemaruju ili nesavjesno obavlja svoje dužnosti tako da su nastale ili mogu nastati veće smetnje u obavljanju djelatnosti fonda.

Prije donošenja odluke o razrješenju, ravnatelju se mora dati mogućnost da se izjasni o razlozima za razrješenje i tu odluku može pobijati tužbom na sudu ako smatra da nisu postojali razlozi za smjenu.

Da su nezadovoljni načinom suradnje s Vanđelićem, potvrđuju i sugovornici iz vlade, navodi dnevnik. Kulminacija je to sukoba između Vanđelića i ministra graditeljstva Darka Horvata, a prvenstveno premijera Andreja Plenkovića, koji je prije desetak dana poslao oštru poruku šefu fonda da se izvoli više baviti svojim poslom, a manje politikom.

Iz nedavnih izjava premijera i ministra graditeljstva oko Vanđelića da se iščitati kako im je prekipjelo stalno odgovarati na njegove kritike i kako nisu zadovoljni s njim. “Smjena nije isključena”, odgovara Jutarnjem listu izvor iz vlade, navodeći da su nezadovoljni zbog načina suradnje i dosad ostvarenim rezultatima.

Dnevnik podsjeća i da je sukob Vanđelića s vrhom vlade i HDZ-a počeo kada je odbio biti njihov kandidat za gradonačelnika Zagreba.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas