Connect with us

Politika

Vanđeliću i Mikuljanu povjerenje za dosadašnji rad

Objavljeno

-

Danas na zatvorenom dijelu sjednice Vlade u zgradi Nacionalne i sveučilišne knjižnice premijer Andrej Plenković potvrdio je imenovanja Damira Vanđelića i Damira Mikuljana za članove Nadzornog odbora INA-e koji su te dužnosti obnašali od 14. lipnja 2017. do 18. prosinca 2020. godine.

Time im je Vlada odala priznanje i dala povjerenje za njihov dosadašnji rad.

Na temelju Inina Statuta, Nadzorni odbor sastoji se od devet članova, od kojih je jedan član predstavnik radnika. Sukladno dioničarskom ugovoru koji su potpisali MOL i Vlada Republike Hrvatske, pet članova imenuje MOL, a tri Vlada Republike Hrvatske.

Uprava se sastoji od šest članova. Sukladno dioničarskom ugovoru, tri člana Uprave, uključujući predsjednika Uprave, postavlja MOL, dok preostala tri člana postavlja Vlada Republike Hrvatske.
Stoga, Vlada je za tvoja tri člana imenovala Damira Vanđelića kao predsjednika, Damira Mikuljana i Luku Burilovića kao članove.

Podsjetimo, predsjednik Vlade Andrej Plenkvić ukazao je povjerenje za još jedan mandat Damiru Vanđeliću kojeg je imenovao za privremenog ravnatelja Fonda za obnovu Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije i Zagrebačke županije, ali sa kojim kalkulira i za mjesto gradonačelnika grada Zagreba, te priznatog odvjetnika Damira Mikuljana koji sa svojim timom ulazi u izbornu utrku za predsjednika Županijske organizacije HDZ-a Zagrebačke županije. Uz Damira Mikuljana, kandidati za četiri potpredsjednička mjesta su; Marica Mikec, Josip Mahović, Tomislav Lukšić i Franjo Lazarin.

Na sjednici se također razmatrao i prijedlog zaključka u vezi sa Sporazumom o prethodnoj kupnji za razvoj, proizvodnju, prioritetne mogućnosti kupnje i opskrbu uspješnog COVID-19 cjepiva za države članice Europske unije.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement

Komentari