Connect with us

Vijesti

Varaždin obilježio 32. obljetnicu osnutka Specijalne jedinice policije PU varaždinske ‘RODA’

Objavljeno

-

Foto: arhiva

Varaždin je u subotu svečano obilježio 32. godišnjicu osnutka Specijalne jedinice policije PU varaždinske „RODA“, kod Spomen obilježja u Milčetićevoj ulici položene su ruže za 37 poginulih i nestalih policajaca u Domovinskom ratu.

Ruže su položili zamjenik gradonačelnika Varaždina Miroslav Marković i zamjenica župana Silvija Zagorec.

Marković je pripadnicima „RODA“ čestitao obljetnicu osnutka istaknuvši kako je važno prisjetiti se poginulih i nestalih branitelja koji su među prvima krenuli u obranu domovine.

„Dužni smo odati im počast, zahvaliti im i prisjetiti se njihove hrabrosti. Doprinijeli su nezavisnosti i napretku naše zemlje tada, a pripadnici Udruge čine to i danas svojim radom i djelovanjem kroz brojne projekte i aktivnosti u koje su uključeni“, rekao je.

Uz članove obitelji poginulih pripadnika „RODA“, na svečanosti su bili i ratni pripadnici „RODA“ na čelu s predsjednikom Udruge Draženom Vitezom, izaslanik potpredsjednika Vlade i ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda, general Josip Lucić, načelnici PU varaždinske i međimurske Predrag Benčić i Ivan Sokač, ratni načelnik PU varaždinske Ivan Žitnjak te brojni predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Specijalna jedinica policije tadašnje PU Varaždin koju su sačinjavali pripadnici iz Varaždina, Međimurja, Zagorja i Podravine utemeljena je 18. ožujka 1991. godine. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari