Connect with us

Vatikan priznao međunarodnu udrugu egzorcista

Objavljeno

-

Češće od svojih prethodnika papa Franjo spominje štetnu prisutnost “demona”, “vraga” i “Sotone” u svijetu i potrebu da se protiv njega borimo različitim sredstvima.[su_spacer]

amorthVatikan je priznao međunarodnu udrugu egzorcista dajući potporu praksi koju ne prihvaćaju niti priznaju svi u Katoličkoj crkvi, piše u četvrtak vatikanski list Osservatore Romano.
List prenosi da je vatikanska Kongregacija za kler 13. lipnja potpisala dekret kojim se odobrava pravni status udruge. Češće od svojih prethodnika papa Franjo spominje štetnu prisutnost “demona”, “vraga” i “Sotone” u svijetu i potrebu da se protiv njega borimo različitim sredstvima.Svrha egzorcizma kojemu je prema Evanđelju pribjegavao i Isus je “istjerivanje demona” i sila zla koje obuzmu pojedinca. Nedugo nakon izbora na papinsku dužnost, Franjo se zaustavio među mnoštvom na Trgu svetog Petra pred jednim muškarcem i na njega položio ruke, što je izgledalo poput egzorcima. Vatikan je tada demantirao napise da je riječ o egzorcizmu izvijestivši kako se radilo o dubokoj molitvi.Zamisao o ujedinjenju egzorcista u udrugu pripada ocu Gabrieleu Amorthu, poznatom vatikanskom egzorcistu, a osamdesetih je njegova okultna praksa privlačila brojne vjernike koji su se zatekli u teškoćama. Talijanska udruga egzocista osnovana je 1991., piše Osservatore Romano. Danas međunarodna udruga egzorcista broji 250 članova u trideset različitih zemalja.

H/kamenjar.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement

Komentari