Connect with us

Hrvatska

Vatrogasci iz osam vatrogasnih zajednica uklanjaju posljedice potresa u SMŽ

Objavljeno

on

U ispomoći Sisačko-moslavačkoj županiji angažirani su vatrogasci iz osam vatrogasnih zajednica županija te Državne vatrogasne intervencijske postrojbe Šibenik i Split, priopćeno je u nedjelju iz HVZ-a

Vatrogasne snage danas nastavljaju s intervencijama i uklanjanjem posljedica potresa u županiji, naveli su iz Hrvatske vatrogasne zajednice.

Prema podatcima HVZ-a od subote, ukupno je bilo angažirano 240 vatrogasaca sa 70 vatrogasnih vozila, a odrađeno. Ukupno je evidentirano 507 vatrogasnih intervencija.

Na području Vatrogasne operativne zone (VOZ) Glina angažirano je 136 vatrogasca s 40 vozila s područja VZŽ Šibensko-kninske, Zagrebačke, Krapinsko-zagorske i Karlovačke, Državne vatrogasne intervencijske postrojbe Šibenik i Split te domicilne snage DVD-a. Zabilježeno je 396 intervencija.

Na području VOZ Sisak angažirana su 63 vatrogasca s 18 vatrogasnih vozila lokalnih DVD-a i Javne vatrogasne postrojbe Sisak. Evidentirano je 62 intervencija.

Na području VOZ Petrinje angažiran je 41 vatrogasac s 12 vatrogasnih vozila s područja VZŽ Primorsko-goranske, Splitsko-dalmatinske, Dubrovačko-neretvanske, Požeško-slavonske te domicilne snage DVD-a i Javne vatrogasne postrojbe Petrinja. Zabilježeno je 49 intervencije.

Prema trenutno obrađenim podacima, od 28. prosinca do 16. siječnja na intervencijama uklanjanja posljedica razornog potresa koji je pogodio područje Sisačko-moslavačke županije, kumulativno je sudjelovalo 9003 vatrogasca sa 2275 vatrogasnih vozila, a odrađeno je 10367 intervencija.

Intervencije u Zagrebu i Zagrebačkoj županiji

Vatrogasci JVP Grada Zagreba i DVD-a sa područja Grada Zagreba su u subotu, 16. siječnja imali 27 tehničkih intervencija uklanjanja dimnjaka, sanacije krovišta, uklanjanja oštećenih crijepova i fasada te izvida vezanih za procjenu stanja navedenih dijelova objekata i mogućnosti interveniranja vatrogasaca.

Na navedenim intervencijama sudjelovalo je ukupno 155 vatrogasaca sa 63 vatrogasna vozila, a saniranje posljedica ovog potresa vatrogasne snage Grada Zagreba nastavljaju do daljnjeg.

Vatrogasci iz JVP-a i DVD-a sa područja Zagrebačke županije bili su angažirani na novih 18 tehničkih intervencija na kojima je sudjelovao ukupno 71 vatrogasac s 23 vatrogasna vozila. (Hina)

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari