Connect with us

Hrvatska

Vatrogasna vježba ‘Sigurnost 19’

Objavljeno

-

Predsjednik Vlade Andrej Plenković posjetit će Splitsko-dalmatinsku županiju, a dan će provesti u Solinu, Divuljama, Zagvozdu i Splitu. Uz premijera bit će i četvorica ministara – Damir Krstičević, Davor Božinović, Lovro Kuščević i Milan Kujundžić.

U 10 sati premijer će posjetiti Operativno vatrogasno zapovjedništvo u Divuljama, gdje će pratiti vježbu “Sigurnost 19” – čiji se terenski dio održava na području Zadarske, Šibensko-kninske i Splitsko-dalmatinske županije.

Cilj je provjera spremnosti i koordinacija vatrogasnih, vojnih i policijskih snaga koje sudjeluju u provedbi zadaća tijekom ljetne protupožarne sezone. Pokazni dio vježbe, uz taktičko-tehnički prikaz opreme, održat će se u vojarni Knez Trpimir u Divuljama.

Nakon vježbe, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević i glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković potpisat će Sporazum o suradnji u gašenju velikih požara na otvorenom prostoru protupožarnim zrakoplovima Oružanih snaga. S pročelnikom Hrvatske gorske službe spašavanja Josipom Granićem potpisat će pak Sporazum o suradnji između Ministarstva obrane i HGSS-a.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement

Komentari