Connect with us

Najave

Večeras starta druga sezona ‘Nestalih’!

Objavljeno

-

Šestorica junaka kreću prema oslobođenom teritoriju Hrvatske kako bi se susreli s vojnicima Hrvatske vojske koji sudjeluju u akciji Oluja.

Od ponedjeljka, 7. veljače na Prvom programu HTV-a u 21:05 HTV počinje s premijernim prikazivanjem druge sezone mini ratne serije Nestali koju je za HRT proizvela produkcijska kuća Clinica studio.

Radnja nove sezone četverodijelne serije zbiva se 1995. godine, u vrijeme održavanja vojno redarstvene akcije Oluja, točnije priča se nastavlja ondje gdje je stala u prvoj sezoni – jutro, 4. kolovoza 1995.

Šestorica junaka kreću prema oslobođenom teritoriju Hrvatske kako bi se susreli s vojnicima Hrvatske vojske koji sudjeluju u akciji Oluja. Na tom putu upadaju u razne situacije koje će njihov put ka slobodi pretvoriti u borbu za vlastiti život u utrci s vremenom.

I dalje su u fokusu likovi Prke, Sikire, Nervoze, Gradskog, Delona i Pape, koje glume Goran NavojecBojan NavojecFilip KrižanMarko CindrićAlan Katić i Vedran Živolić, a njima se na kraju prve sezone pridružila i Snježana koju igra Sandra Lončarić.

U prvoj epizodi: Početak je akcije Oluja. Šestorica hrvatskih vojnika i Snježana bježe pred vojskom Krajine. I kada se čini kako su nadohvat hrvatskih linija, njihov je kombi pogođen. Ne znaju s koje je strane došla granata, ali kombi je uništen, a njima ne preostaje drugo nego povući se u šumu. I dok se iz daljine čuju zvukovi granatiranja, Delon radi plan.

Svjestan je kako s ranjenim Nervozom neće daleko stići, pa odluči da će se ukopati i pokušati progonitelje napasti po bokovima te pokušati preživjeti do dolaska Hrvatske vojske. Živadin im je za petama i neće odustati dok ne vrati Snježanu. Potjeri se sa srpske strane pridružuje civil Rade sa svojim ljudima želeći osvetiti smrt brata Ljube.

Uz navedene glavne glumce u drugoj sezoni gledat ćemo Enesa Vejzovića, Mladena Čuturu, Nikšu Butijera, Tarika Filipovića, Milivoja Beadera, Roka Sikavicu, Igora Kovača, Kseniju Pajić, Anju Matković, Mariju Škaričić, Alena Liverića, Slavena Knezovića, Filipa Radoša, Elvisa Bošnjaka, Miju Jurišića, Stipu Radoju i mnoge druge.

Redatelj serije je Kristijan Milić, scenarist Joško Lokas, koscenarist Nikola Kuprešanin, direktor fotografije Mirko Pivčević, redatelj druge ekipe Ivan Pavličić, scenograf Damir Gabelica, kostimografkinja Vedrana Rapić, slikarice maske Ana Bulajić Črček i Snježana Gorup, montažer Veljko Segarić, a producenti su Joško Lokas, Domagoj Jović i Vedran Kasap. Urednica za HRT je Zinka Kiseljak.

Podsjetimo i da je prva sezona Nestalih osvojila Zlatni studio za najbolju tv seriju, a glumac Goran Navojec za ulogu vojnika Prke dobio je Večernjakovu ružu. (HRT)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari