Connect with us

Kolumne

Vedrana Rudan, kao Hodakov ‘corpus delicti’!

Objavljeno

-

..Ali tko je zapravo Vedrana Rudan koja od vulgarne feministice i borkinje za ženska prava, ogorčene protivnice Katoličke  Crkve i klera, najveće nakrivo nasađene liberalne ljevičarke, a s druge strane potpuno marginalne književnice i kvazi novinarke, odjednom preko noći postaje Hodakov ključni dokaz da je Milanović frajer i fajter……

Piše: Kazimir Mikašek-Kazo

Zvonimir Hodak savršeno uveseljava narod svojim kolumnama ponedjeljkom! Piše ih bez honorara za razliku od Tanje Torbarine koja je potpuno istim stilom dugo uveseljavala mase za prilično masne pare. Druge razlike između Hodaka i Torbarine gotovo da i nema, njih dvoje su ka copy-paste, kada ne bi bilo značajnog detalja? Hodak dere po ljevičarima, komunistima, orjunašima, Srbima, novinarima sa Splitske rive iz Smojinih krugova i po svima onima  koje tzv. desnica u Hrvatskoj bez rezerve prezire. Svaka čast!

Jedino nisam primijetio da je Hodak svojom upornošću bilo kako naštetio toj ljevičarskoj medijskoj bulumenti? Šteti li on njima, ili im diže publicitet i nakladu, stvar je za ozbiljniju analizu? Jednostavno sam ushićen i oduševljen kako je Hodak u zadnjoj kolumni rasturio Vedranu Rudan zbog njenih brutalnih eskapada usmjerenih prema predsjedniku hrvatske desnice Milanoviću!?

Ali tko je zapravo Vedrana Rudan koja od vulgarne feministice i borkinje za ženska prava, ogorčene protivnice Katoličke  Crkve i klera, najveće nakrivo nasađene liberalne ljevičarke, a s druge strane potpuno marginalne književnice i kvazi novinarke, odjednom preko noći postaje Hodakov ključni dokaz da je Milanović frajer i fajter i vjerojatno najveći hrvatski suverenista i nacionalista, kojega je valjda trebalo izmisliti kad ga ne bi bilo, da štiti Hrvatsku i Hrvate od pošasti ljevice i Srba?

Vedrana Rudan, u pomami za srpskim dinarima u Beogradu zapravo  bi bila čista nula u svakom smislu i ne bi je nitko okrznuo da joj smušenjaci ne dižu publicitet! Najradije bih ju nazvao beznačajnom „spodobom“, ali ne smijem, jer mogao bih proći kao Macan u fajtu s Karolinom Vidović Krišto, što bi bilo pogubno, jer nemam para ni za život, a kamoli za sudovanje! Eto ta osoba koju ne smijem nazvati „spodobom“, Zvonimiru Hodaku je „corpus delicti“ pomoću kojega on dokazuje da je predsjednik Milanović sjajan predsjednik? Skoro kao Tuđman? Milanović ima muda, a Plenković nema!? Milanović ima muda i jezičinu kojom mlati sve oko sebe, a jedini je problem što Hrvatska nikada, pa ni danas, od tih Milanovićevih muda i jezičine nije imala i ne će imati apsolutno nikakve koristi. Naprotiv Milanović čini se,  čini neviđenu štetu u javnom prostoru kao klasičan slon u staklani!

Hodak izgleda tako nema muda to vidjeti, ali i kako bi, kada je bio fatalno zaljubljen u Miroslava Škoru koji je za ručicu doveo Milanovića na Panatovčak.  Hodak je bio toliko zaluđen Škorin fan i opčinjen Škorinom pravosudnom pjesmom „Sude mi“, da uopće nije primijetio da je ta pjesma bila omiljena Ratku Mladiću i Atifu Dudakoviću, ratnim zločincima, kojima je Škoro dozvolio da tu pjesmu stave u svoje „pravedničke“ spotove i nesmetano to vrte nekoliko milijuna puta na YouTube kanalu. Nakon što je to javno raskrinkano, jedini u Hrvatskoj je valjda ostao Zvonimir Hodak koji je vjerovao da je Škoro pjesmu „Sude mi“ napisao za našeg generala Antu Gotovinu? Škoro je Hodaku toliko pomutio razum da je Hodak izjavio da će Škoro na parlamentarnim izborima osvojiti ni manje ni više nego 750 000 glasova. Da se to dogodilo, a na nesreću Hodaka nije, Škoro bi danas imao preko 60 zastupnika u Hrvatskom saboru. Ipak prognozer, koji priznaje da i nije neki prognozer, prevario se za gotovo 600 000 glasova. Što bi rekli, „fulao je ceo fudbal“! Ali hoće to u ovim godinama pa mu ne treba zamjeriti! Glavna Hodakova svjedokinja da je Milanović fantastičan predsjednik je Vedrana Rudan! Jer ako Vedrana Rudan kaže da je Milanović „dvorska luda“ onda je Milanović sigurno fantastičan!? To je centralna poruka zadnje Hodak-Torbarinine kolumne.

Ali eto, ode Škoro, ode Karolina, ode Vrkljan, ali ostade Penava, novo veličanstvo kao lider Hodak-Jurčevićeve desnice! Nitko od njegovih fanova ne želi priznati da je Domovinski pokret izmišljen za rušenje predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, njenim rušenjem trebao je pasti i omraženi Andrej Plenković, a onda kao spojenim posudama i „zločinački“ HDZ. Taj urotnički modus operandi je gotovo izrijekom priznao i sam Miroslav Škoro u svom intervjuu „Hrvatskom tjedniku“ posipajući se pepelom po glavi. Hvala Bogu da je konačno priznao, ali zašto i ne bi priznao, kada je to bio potpuno legitiman politički cilj? Zašto se toga sramiti? Pa zato što je plan propao i Plenković je ostao neokrznut, a sada valja dizati Milanovića do neba, jer on je postao ključna toljaga desnice za udaranje po HDZ-u.

Umjesto Škore Penava će dirigirati, ali potpuno raspadnutim i raštimanim orkestrom ostatka ostataka Domovinskog pokreta. Nitko od Škorinih i Penavinih medijskih apologeta nikada neće priznati poraz, pa će se ponovo dogoditi da će prognozeri „fulati ceo fudbal“, ne uzimajući u obzir realnost omjera političkih snaga u Hrvatskoj i većinskog raspoloženja naroda na kojega se pozivaju. U rastu desnice, Milanović im sigurno neće pomoći, već naprotiv!

U velikom vijeću HNES-a, među sedamdesetak uglednika, koje sam od milja nazivao „sijedim glavama“ ili „trustom mozgova“,  a i danas mislim da to jesu, sjedio je i Zvonimir Hodak, a čak je dao i pravno tumačenje presude etičkim veleizdajnicima i Titovim sljedbenicima, među kojima je bio i danas omiljeni predsjednik Zoran Milanović. Dakle Tito, Zoran Milanović, Ivo Josipović, Stjepan Mesić i ostala bulumenta osuđeni su uz suglasnost Hodaka za etičku veleizdaju nacionalnih interesa Republike Hrvatske. Jednostavno mi nije bistro, kako to da se Zoran Milanović preko noći prometnuo u lidera desnice? Je li to baš vjerodostojno, onako Starčevićanski, ili je u pitanju demencija? Hoće to u ovim godinama, pa ne treba nikome zamjeriti, ali valja upozoriti da se etički veleizdajnici baš i ne mogu tako lako preko noći presvući u nacionalističke odore? Mogu nas kratkoročno prevariti, ali „istina je voda duboka“!

Nije li to pokušao i Stjepan Mesić, pa se na kraju ispostavilo da je sve bilo zbog šake australskih dolara? Nije li i Mesić preko noći postao najveća Hrvatina i borac protiv korupcije s obećanjima da će s egzotičnih otoka vratiti hrvatsko oteto blago? Nije li i on populistički pljuvao po Srbima i nije li se i on dodvoravao hrvatskoj desnici pomoću koje je izvršio prvi i drugi juriš na Pantovčak? Potpuno isto što danas radi Milanović po prokušanom Mesićevom receptu, a na tom putu pomažu mu „ugledni desničari“, koji su ga sudili i osudili za etičku veleizdaju nacionalnih interesa!

Kazimir Mikašek-Kazo

Kako je predsjednik Milanović od etičkog veleizdajnika postao ikona hrvatske desnice?

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari