Pratite nas

Vehabija poziva sve mlade iz BiH da se pridruže vojsci ISIL-a

Objavljeno

na

Zbog zločina u Iraku, posvađali se članovi vehabijske zajednice u BiH

Bosnić traži od mladih muslimana da je proklet svatko onaj tko ne podržava kalifat

Dok se svijet zgraža brutalnošću pripadnika vojske ISIL koji ovih dana svijet sablažnjavaju novim zločinima, pripadnik vehabijskog pokreta Bilal Bosnić iz Bužima blizu Cazina u otvorenom pismu kojeg je objavio preko interneta, poziva sve mlade i vojno sposobne vehabiste da se priključe najnovijem pobjedničkom pohodu ISIL-ovaca.

Poklonite se Bagdadiju

isil irak 2Ovaj samoproglašeni učitelj istinskog Islama u pismu poručuje “da je proklet svatko onaj tko ne podrži Islamsku državu i kalifu Bagdadija. Neka Allah swt. podari snage i razuma našim mudžahedima koji se bore za opstanak Islamske Države u Iraku i Šamu”. Ovaj vjerski vođa već je nekoliko puta svojim radikalnim izjavama privlačio pozornost ne samo bh., već javnosti u cijeloj regiji. No, zbog svojih istupa i poziva na borbu nikada nije odgovarao pred zakonom. Na društvenim mrežama njegovi nastupi su hvaljeni i kritizirani. Časopis islamske omladine SAFF, njegov istup kritizira, nazivajući ga običnim prevarantom, samopromotorom koji poziva mlade i naivne da prolijevaju krv.

U Saffu kao protupoziv Bilalu Bosniću, citiraju dijelove pisma u kojem bivši vođa vehabijske zajednice u Gornjoj Maoči, Nusret Imamović (koji se već skoro godinu dana bori kao dragovoljac u Siriji) opisuje događaje u nedavno proglašenom kalifatu pripadnika ISIL-a. – Skorašnji događaji u Šamu (samoproglašena država Irak i Šama nap.a.) su zabrinuli i zbunili mnoge muslimane, piše Imamović. – Nakon što su nade u dolazak odavno priželjkivane vlasti, nastavlja Imamović u pismu, ‘doživjele svoj vrhunac, dogodio se neočekivani zaplet situacije. Borci na Allahovom putu, prije nego li je stvarna vlast bila na pomolu, počeli su se boriti za prevlast. Nepojmljivo je da su svi bili iskreni u svojoj borbi za isti uzvišeni cilj, a da su se razišli do te mjere da su podigli oružje jedni na druge. Onda smo se i mi razišli u razumijevanju i tumačenju onoga što smo vidjeli i čuli. Veliki broj naše braće je pomislio da je san o vlasti konačno ostvaren, te je dao zdušnu podršku ISIL-u, optužujući one koji su sa oprezom i zebnjom gledali što se događa držeći se po strani da nisu podržali istinu, te da nisu ispunili ono što im je obveza u ovom trenutku.

Vojnici ISIL-a iz BiH

Koliko se bosanskohercegovačkih islamista vratilo sa sirijskog ratišta, a koliko ih se priključilo zloglasnim postrojbama ISIL-a koji svoj kalifat šire na Irak, podatak je kojeg obavještajne službe u BiH nemaju. Posljednje neslužbene informacije govore da je na ratišta u Siriji otišlo više od 140 njihovih državljana, ali se špekulira s mnogo većim brojem od navedenog.

ZdenkoJurilj/VL

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Slijedi masovna beatifikacija ‘novog sveca’ u njihovom kalendaru. Nebeskom!

Objavljeno

na

Objavio

Ratko Mladić ide na doživotnu.

Razmišljam nešto da nitko ni u snu nije mislio da itko ima šanse protiv udruženih terorista i JNA.

Nikada ni pomislili nisu da mogu izgubiti rat.
Od tu iživljavanje i bestijalnosti bez mjere .
Mučenja, klanja, silovanja.
A iza njih armija!

Sve si mislim kako je to biti pripadnik naroda koji se nikada nije suočio sa svojom kolektivnom psihologijom.

Psihologijom naroda koji je potpuno kopirao svog dugogodišnjeg gazdu, Turke , u baš svakoj bestijalnosti koju su oni njima činili.
Sindrom zlostavljanog zlostavljača.

Pokušali su pronaći spas u mitologiji.
Proslavi izgubljenih bitaka.

Nametnuti se kao direktori, oficiri, žandari i milicionari, šefovi i nadređeni. Njihov zločin u poraću 45 ostao je nekažnjen. Priklonili se pobjednicima. Da bi pokazali sav sjaj svoje impotencije 91.
Primitivno, krvožderno.

Srdžba onih koji su šetali opanke stoljećima.
A svoj sram nikada racionalizirali.
Nadmeno agresivni.

I kada prijateljuju i kada ratuju .

Tek nad civilima i zarobljenicima postajali su moćni.

Govoreći o nasilju i kakve konkretne posljedice kontinuirano nasilje može ostaviti na čovjeka, sa zgražanjem gledam kako se odražava na jedan narod.

Koji je odlučio živjeti u mitologiji .

U negaciju kao najprimitivnijem obliku obrambenog mehanizma .

Zato je gotivo nemoguće uspostaviti racionalni dijalog s njima. Unatoč tome što je jezik sličan, a i zemljopisna širina.

Dijelovi mozga koji komuniciraju su potpuno različiti.

Duboko usađen u bazalne ganglije, mitologiju i odmak od stvarnosti ovaj narod na Balkanu treba godine da bi se otrijeznio.
Unatoč tome što je za lidere birao psihijatre. Koji su manipulirali ovom spoznajom.

Slijedi masovna beatifikacija novog sveca u njihovom kalendaru. Nebeskom, na lunatički način .

dr. Gordana Zelenika / Kamenjar.com

facebook komentari

Nastavi čitati

Reagiranja

Srpska pravoslavna crkva uprla sve svoje snage protiv Marka Juriča

Objavljeno

na

Objavio

“Sramota je za hrvatsku državu da je Hrvatska pravoslavna crkva beskućnik i da svoje liturgijske obrede mora održavati na ulici”, rekao je te od hrvatske države zatražio da registrira Hrvatsku pravoslavnu crkvu i da joj nađe prostor za održavanje liturgijskih obreda, Marko Jurič u siječnju, prilikom javnog obreda  “posvećivanja vode povodom blagdana Bogojavljanja”, koje je organizirala Hrvatska pravoslavna crkva  na zagrebačkom Cvjetnome trgu. Od tada počinje njegov sudski progon:

Jučer je protiv mene na Prekršajnom sudu održano peto ili šesto ročište. Zagrebačka policija me progoni i tuži da sam organizirao protuzakoniti skup 6. siječnja 2017. godine kada je Hrvatska pravoslavna crkva na Cvjetnomu trgu održala obred posvećenja vode.

Policija je po prijavi Srpske pravoslavne crkve uprla sve svoje snage kako bi dokazala protuzakonite, opasne i rušilačke namjere tog vjerskog obreda na Cvjetnom. Do sada je ta zagrebačka policija poslala čak pet policajaca koji iz ročišta u ročište siluju činjenice kako bi dokazali svoju optužnicu dostojnu milicijskih pendrekaša propale Jugoslavije.

Spoznaja da ću možda biti osuđen ne boli toliko koliko je bilo mučno gledati te, tzv. hrvatske policajce, koji zajedno s pjevačima četničkih pjesama pušu u isti rog i gaze po istini, pravdi, pravnom sustavu i temeljima hrvatske države. U konačnici, svojim sluganskim ponašanjem pljuju na stradanja Hrvata od četničke ruke u zadnja dva rata i poraća. 
Takvi policajci nemaju pravo nositi časnu odoru hrvatske policije! Napisao je Marko Jurič.

Marko Jurič se ovog časa nalazi na sudu jer je upro prstom u Pupovca

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari