Connect with us

Ukrajina

Veleposlanik: Ukrajina sporo napreduje jer, za razliku od Rusije, mari za vojnike

Objavljeno

-

Foto: EPA

Ukrajinska protuofenziva napreduje sporije nego što se očekivalo jer Kijev, za razliku od Moskve, mari za živote svojih vojnika, rekao je u utorak ukrajinski veleposlanik u Sloveniji Andrij Taran.

Tarana, bivšeg ministra obrane i vojnika s više od 40 godina iskustva, u vladu je 2020. imenovao predsjednik Volodimir Zelenskij. Povukao se krajem 2021., navodno zbog zdravstvenih razloga i prošle je godine postao veleposlanik u Ljubljani.

Govoreći na Bledskom strateškom forumu, Taran je procijenio da rat u Ukrajini neće uskoro stati jer Rusija ima demografsku prednost.

Dodao je da Moskva “ne broji svoje gubitke” i ima još veliki bazen ljudi za mobilizaciju. “Mi smo u procesu protuofenzive, no uzimamo u obzir i cijenimo živote naših vojnika. Zato nismo toliko uspješni koliko se očekivalo”, rekao je veleposlanik.

Naglasio je da nisu u pravu oni koji tvrde da je ruska vojska slaba jer je riječ o golemim snagama s velikim arsenalom tenkova, vozila, artiljerije, granata i ljudi.

„Da imamo više modernog naoružanja bili bismo uspješniji, no imamo to što imamo. Nastavit ćemo se boriti”, rekao je Taran, uvjeren da će Ukrajina na kraju pobijediti. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari