Connect with us

BiH

Veleposlanstvo SAD: Pojedinci sankcionirani zbog ugrožavanja stabilnosti BiH, a ne zbog etničke pripadnosti

Objavljeno

-

Twitter

Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini objavilo je na svom Twitter profilu da je Vlada SAD-a sankcionirala pojedince jer su svojim djelovanjem ugrozili stabilnost, suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine, a ne zbog njihove etničke pripadnosti kako su to pojedinci tvrdili.

– Svima je sasvim jasno zašto su Sjedinjene Američke Države 31. srpnja sankcionirale Željku Cvijanović, Nenada Stevadića, Radovana Viškovića i Miloša Bukeljovića. Gospodin Dodik i društvo mogu smišljati bajke i teorije zavjere da su on i njegovi suradnici žrtve nekakvih izmišljenih antisrpskih politika, ali istina je da je Vlada Sjedinjenih Američkih Država sankcionirala te pojedince jer su svojim djelovanjem ugrozili stabilnost, suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine, a ne zbog njihove etničke pripadnosti. Tvrdnja da su sankcije antisrpske jer su neki od sankcioniranih Srbi je apsurdna – poručuju iz Veleposlanstva SAD.

– Ignorira se činjenica da je jedan od sankcioniranih Hrvat, a ne Srbin, a ostale pojedince bahato predstavlja kao avatare srpskog naroda. Nisu. Oni su pojedinci i sami su odgovorni za svoje postupke, kao i za snošenje posljedica tih postupaka, kao što su Osman Mehmedagić “Osmica” i Marinko Čavara – navodi se u objavi.

Veleposlanstvo naglašava kako Sjedinjene Američke Države su blisko surađivale i pomagale ljudima širom Bosne i Hercegovine, uključujući Republiku Srpsku, dugi niz godina, ulažući stotine milijuna dolara da podrže njih i njihove težnje da žive u mirnoj, demokratskoj i prosperitetnoj zemlji koja pruža njima, njihovoj djeci i njihovim unucima mogućnosti da napreduju.

– Postupci četvero neodgovornih političara ne mijenjaju i neće promijeniti predanost Sjedinjenih Država tim zajedničkim ciljevima – poručili su iz Veleposlanstva SAD-a u BiH.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari