Connect with us

Događaji

Velika akcija u Dubrovniku: Duge cijevi na ulicama ‘razbijaju’ narko hobotnicu

Objavljeno

-

Akciju na području Dubrovnika provodi dubrovačka policija u suradnji s USKOK-om

Prema prvim neslužbenim informacijama u Dubrovniku je u četvrtak ujutro razbijena skupina koja se duže vrijeme bavila nabavom i preprodajom kokaina, amfetamina i marihuane, doznaje se iz izvora bliskih policiji i državnom odvjetništvu.

Međunarodnu akciju suzbijanja trgovine narkoticima policija provodi u suradnji s Uskokom, a prema prvim informacijama članovi osumnjičene skupine drogu su krijumčarili iz Bosne i Hercegovine te preprodavali na dubrovačkom području.

Uz uhićenja nekoliko pripadnika skupine koja navodno broji desetak članova u četvrtak ujutro policija je pretražila više kafića, stanova pa čak i jedan brod. Paralelno s akcijom na dubrovačkom području policija otkriva narko lanac i u susjednoj Bosni i Hercegovini.

Uhićene su, prema neslužbenim informacijama, četiri osobe, piše Dubrovnik.net.

Dubrovačka policija službeno je potvrdila tek da u sklopu međunarodne akcije suzbijanja trgovine narkoticima provodi uhićenja.

“Akcija se provodi za kaznena djela u nadležnosti Uskoka”, kratko je u telefonskoj izjavi potvrdila zamjenica glasnogovornice dubrovačke policija Andrijana Biskup.

Na cestovnim izlazima iz Dubrovnika građane su jutros dočekali pripadnici MUP-a s “dugim cijevima”, a prema pisanju medija duge cijevi uočene su i na ulicama nekih gradova susjednih država.

Neslužbeno se doznaje da je riječ o nastavku policijske akcije Gladius u kojoj je ranije uhićeno više od 50 osoba iz Hrvatske, BiH, Crne Gore i Srbije, zbog krijumčarenja prvenstveno marihuane koje je u ‘prvom valu’ 2013. zaplijenjeno gotovo 400 kilograma.

Akcije uhićenja povezanog s preprodajom droge provodi se i u BiH. Naime, više osoba uključujući i neke pripadnike policije uhićeno je u četvrtak ujutro na području Banje Luke i Trebinja u koordiniranoj akciji koja se provodi s MUP-om Hrvatske, potvrđeno je iz sjedišta MUP-a Republike Srpske.

Akcija kodnog naziva ‘Maska’ provodi se pod nadzorom Tužiteljstva BiH s ciljem dokumentiranja kaznenih djela organiziranog kriminala, neovlaštenog prometa opojnim drogama i krijumčarenja, stoji u priopćenju.

Policija privodi osobe koje su osumnjičene da su ta kaznena djela u proteklih šest mjeseci počinila u Hrvatskoj na području Dubrovnika te na području Trebinja, Bileće i Berkovića u istočnoj Hercegovini.

Ostojić: Policija dobro radi svoj posao u Dubrovniku

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić izjavio je u četvrtak povodom policijske akcije i uhićenja u Dubrovniku kako je “sigurno da policija dobro radi svoj posao u Dubrovniku, a ako treba mora izvaditi i duge cijevi.”

Ostojić je to odgovorio novinarima pred Banskim dvorima na upit zašto se u akciji u Dubrovniku koriste duge cijevi.

U Dubrovniku je u četvrtak ujutro razbijena skupina koja se duže vrijeme bavila nabavom i preprodajom kokaina, amfetamina i marihuane, doznaje se iz izvora bliskih policiji i državnom odvjetništvu.

Međunarodnu akciju suzbijanja trgovine narkoticima policija provodi u suradnji s Uskokom, a prema prvim informacijama članovi osumnjičene skupine drogu su krijumčarili iz Bosne i Hercegovine te preprodavali na dubrovačkom području.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari