Connect with us

Iz Svijeta

Velika Britanija će uvrstiti Wagner na popis terorističkih organizacija

Objavljeno

-

Foto: EPA

Velika Britanija uvrstit će rusku plaćeničku skupinu Wagner na popis terorističkih organizacija, objavio je Daily Mail citirajući ministricu unutarnjih poslova Suellu Braverman.

“Wagner je nasilnička i destruktivna organizacija koja je djelovala kao vojni instrument Putinove Rusije u inozemstvu”, rekla je Braverman, kako navodi britanski dnevnik.

“Dok Putinov režim ne odluči što će s čudovištem koje je stvorio, destabilizirajuće aktivnosti Wagnera nastavljaju služiti političkim ciljevima Kremlja”, dodala je.

Britanska ministrica unutarnjih poslova ima ovlasti proskribirati organizaciju za koju ocijeni da je sudjelovala u terorističkom činu.

“Wagner je bio uključen u pustošenja, mučenja i barbarska ubojstva”, nastavila je. “Zato smo proskribirali tu terorističku organizaciju i nastavljamo pomagati Ukrajini koliko je moguće u njezinoj borbi protiv Rusije”, rekla je ministrica ocijenivši da Wagner predstavlja “prijetnju svjetskoj sigurnosti”.

London je u srpnju već objavio sankcije protiv 13 pojedinaca i organizacija povezanih s Wagnerom u Africi, optužujući ih za ratne zločine. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari