Connect with us

Naši u svijetu

Velika Britanija napušta EU?

Published

on

Great_BritainBritanski tisak je u subotu objavio da Velika Britanija samo što nije izašla iz Europske unije nakon neuspjeha premijera Davida Camerona da spriječi imenovanje Jean-Claudea Junckera za predsjednika Europske komisije.

 

Cameron se angažirao da u 2017. godini, ako bude ponovo izabran iduće godine, organizira referendum s pitanjem da li Velika Britanija treba ostati u EU. Euroskeptični Daily Mail piše da je “gubitnik Cameron Rooney Europe”, aludirajući na Waynea Rooneya, napadača Machestera, čiji tim nije prošao prvi krug na prvenstvu u Brazilu.

The Times piše : “Ujedinjeno kraljevstvo blizu izlaska iz EU” i Cameron “ojačao stav Velike Britanije zadržavši robusno protivljenje” i svoje šanse da pobijedi na izborima iduće godine.

Novine koje su za Europsku uniju, kao Independent, govore o “porazu, katastrofi. “Ta divna izolacija nije način da se sklone argumenti u korist EU”, ističe dnevni list.

Guardian (ljevica) piše također da je “Ujedinjeno kraljevstvo blizu izlaska iz EU nakon Junckerovog izbora. A patriotski Sun piše “Cam, u ratu smo s EU”.

Financial Times analizira da se radi o “povijesnoj promjeni na vlasti unutar EU” i o “opasnom trenutku za odnose Velike Britanije s Europom”.

fena/kamenjar.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari