Connect with us

Komentar

VELIKA GOSPA

Objavljeno

-

Blagdan Uznesenja na Nebo, Blažene Djevice Marije je jedan od najsvečanijih katoličkih, ali i svenarodnih blagdana hrvatskog naroda.

Čestitam vam dragi prijatelji, drage hrvatske žene i muškarci ovaj veliki blagdan, želim vam svima sretne i blagoslovljene trenutke, hodnje, zavjete, blagoslovljene zahvale i prošnje Nebeskoj Majci i obilno milosrđe Njezinog Sina u svim životnim izazovima.

Svaki početak simbolizira krilo majke, svaki izazov usmjerava pogled majci, svaka bol zaziva majku, svaka radost dijeli se s majkom. Hrvatski narod je Marijanski narod, s majkom, sa ženom u središtu života, s Majkom Marijom u središtu naše pobožnosti, strpljenja, snage i nade.

Rijetki su narodi u kojima je kroz povijest, onu davnašnju i ovu neposrednu koju pamtimo iskustveno, nosimo u svijesti i srcima u kojima je majka toliko teško ranjena, toliko suza prolila, toliko boli isplakala ili nije stigla isplakati. Rijetki su narodi s toliko ranjenih žena s djecom u naručjima, s biblijskom slikom Majke Marije s mrtvim Sinom u krilu, rijetki su narodi kojima je ta slika, i simbol i neposredno iskustvo, koje živimo, a počesto ga zaboravljamo nošeni vjetrovima svakodnevnice.

Danas je dan kad svi trebamo zastati i u srcima i dušama potražiti tu sliku, jer ta slika, to iskustvo nas sjedinjuje s Nebeskom Majkom, dan kad bol zamjenjuje ljubav, strah zamjenjuju nada i vjera, a ta čudesna promjena nas čini njezinom djecom, a Mariju našom majkom. Neka vam svima drage Hrvatice i Hrvati blagdan Nebeske Majke bude sretan i blagoslovljen, neka vam svima na ovome svijetu ispuni srce, dušu i um nadom i snagom. Bog vas sve blagoslovio.

Marko Ljubić/Facebook

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement

Komentari