Pratite nas

Nebuloze

VELIKA NAGRADA HND-A: Elizabeta Gojan proglašena novinarkom godine

Objavljeno

na

Elizabeta Gojan novinarka je godine, glasali su članovi HND-a, a proglasio ju je Saša Leković.

Elizabeta Gojan predstavljena je u novinarskom domu kao svojevrsna heroina, koja je, eto, zbog istupa u medijima dobila otkaz na HRT-u, pa je sudskom odlukom “sada vraćena na posao”, što nije točno, ali koga briga. Točno je da je Gojan vraćena na posao privremenom mjerom do okončanja sudskog postupka, ali, opet, koga je to briga.

[ad id=”93788″]

Gojan će ostati upamćena kao osoba koja je za vrijeme inauguracije Predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović u svom stilu zajedljivo i neprimjereno komentirala u izravnom prijenosu na HRT-u. To su mnogi ocijenili neprofesionalnim, a HRT je bio obasut pritužbama pretplatnika – nikad u povijesti nisu zaprimili toliko službenih predstavki.

To je samo pokazatelj koliko je HND profesionalna, a koliko politička organizacija.

Elizabeta Gojan i Hloverka Novak Srzić dobile otkaz na HRT-u

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Nebuloze

Komšić: Neću dopustiti da Dragan Čović ponovo ušeta u Predsjedništvo, Neka kandidiraju Slavu Kukića

Objavljeno

na

Objavio

Komšić za N1 o povlačenju kandidature: Ni mrtav!

Predsjednik Demokratske fronte i kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić kazao je večeras za N1 da kandidaturu neće povući – ni mrtav.

Hoće li povući kandidaturu?

‘Ni mrtav, zato što neću dopustiti da Dragan Čović ponovo ušeta u Predsjedništvo. Neka kandidiraju Slavu Kukića pa ćemo vidjeti. Ovo više nije bitka, ovo je tuča. Što se mene tiče, kandidat može biti bilo tko. U toj tuči, ovo više ne liči ni na što, a najmanje na fer političku borbu. Cilj je pobjeda nad SDA i HDZ-om, cilj je pobijediti i SNSD”, poručio je Komšić.

O tradiciji SDP-a BiH…

”SDP bi se morao odlučiti što baštini, Socijaldemokratsku stranku ili komunističku partiju. Jer Socijaldemokratska partije je bila u teškom sukobu s komunističkom partijom tadašnjom. Ako baštini Socijaldemokratsku partiju, onda se može postaviti pitanje zbog čega je naslijedio imovinu”, dodao je on.

O mogućnosti partnerstva s Građanskim savezom i Emirom Suljagićem…

”Dragi moj prezimenjače, ja kad bih birao po simpatijama s kim ću raditi u ovom poslu, ja vjerojatno ne bih ni s kim govorio. Isto kao u Vašem poslu. Ne slažete se s 40 posto ljudi u ovoj kući. Ovo je ozbiljan posao, ovdje se ne igraju. Posljedice naših poteza su dalekosežne. Govorimo o politici koristi koju možemo donijeti ovoj zemlji”, kazao je Komšić.

Zašto je napustio SDP?

”Nisam se slagao s lopovlukom tamo. Izašao sam onog trenutka kada je gospodin Lagumdžija s HDZ om sklopio sporazum o nejednakoj vrijednosti glasa. To je to”, naglasio je on.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Gluposti

Bauk napao Predsjednicu: Da je to učinila Merkel, smjestili bi je u zatvor ili neku drugu ustanovu

Objavljeno

na

Objavio

Šef Kluba zastupnika SDP-a Arsen Bauk u srijedu je oštro osudio izjave hrvatske predsjednice kako su “nakon 2. svjetskog rata mnogi Hrvati upravo u Argentini našli prostor slobode u kojem su mogli svjedočiti domoljublje i isticati opravdane zahtjeve za slobodom hrvatskog naroda i domovine”, podsjećajući kako su tamo “svjedočenje prostora slobode i domoljublja imali i Ante Pavelić, Dinko Šakić, Ivo Rojnica, Branko Benzon i brojni drugi članovi ustaške emigracije”.

“Nakon Drugog svjetskog rata mnogi Nijemci su upravo u Argentini tražili i našli prostor slobode u kojemu su mogli svjedočiti svoje domoljublje i isticati opravdane zahtjeve za slobodom njemačkog naroda i domovine. U toj reprezentaciji bili su između ostalog i Adolf Eichmann, Josef Mengele… Da je to izjavila Angela Merkel u Buenos Airesu prilikom neke od svojih posjeta u Njemačkoj bi vjerojatno vladala rasprava o tome hoće li je nakon povratka u Njemačku smjestiti u zatvor ili u neku drugu ustanovu”, rekao je Bauk nakon stanke u Saboru.

Pojasnio je međutim kako ne generalizira da su svi oni Hrvati koji su prije i nakon Drugog svjetskog rata otišli u Argentinu pripadnici ustaškog pokreta i njihovi dužnosnici, no i dodao da “u kontekstu u kojem je rečeno i posebno nakon nekih izjava poslije toga, predsjednica Republike mora dobro objasniti ovu svoju izjavu”.

“Na prijemu na kojem je bila predsjednica Republike rečeno je i sljedeće: ‘Imajući u vidu suverenističku politiku potrebno je promijeniti izvorišne osnove Ustava RH jer nije istina da su temelji suvremene Hrvatske države odluke ZAVNOH-a, Ustav Narodne RH i Ustavi Socijalističke RH. Umjesto da se Ustavom osigura neutralnost države prema sukobima iz prošlosti i da se zauvijek prevladaju stare podjele, ovom je preambulom jugoslavensko političko ideološko tumačenje novije hrvatske povijesti legalizirano te je postalo službenim stajalištem RH kojim su svi neistomišljenici diskriminiraju i na stručnom i na političkom planu'”, navodio je Bauk.

Predsjednica Republike, ističe, ima jedan običaj kada ide u Pazin onda se hvali nonom partizanom, kada ide u Argentinu onda su oni koji su pobjegli ’45. i kasnije borci za slobodu i domoljublje, kada ode u Lisinski na Srpsko narodno vijeće onda je ona njihova predsjednica, kada ode u Vukovar onda Srbija i Hrvatska nisu prijateljske države.

“Ta vrsta političkog djelovanja ostavlja itekakvu mrlju na vjerodostojnost predsjednice Republike i bilo bi bolje da izabere svoj politički stav i da se njega drži i u Pazinu i u Vukovaru i u Lisinskom i u Buenos Airesu. U suprotnom, mi ćemo svaki put kad ona negdje ode morati pogađati što će reći, pa onda možda bolje da ne odlazi nigdje” poručio je.

Istaknuo je kako je “ZAVNOH bio i bit će temelj suvremene hrvatske države, a neutralnost prema sukobima iz prošlosti značilo bi izjednačavanje fašizma i antifašizma, a dok nam živo srce bije to se ovdje dogoditi neće”.

(Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati