Connect with us

Vijesti

Veliki ruski zračni napad oštetio ukrajinsku energetsku infrastrukturu u pet regija

Objavljeno

-

Rusija je u subotu pokrenula veliki napad projektilima i bespilotnim letjelicama, oštetivši energetske objekte u pet regija diljem Ukrajine, rekli su dužnosnici.

Ukrajinski nacionalni operater mreže Ukrenergo objavio je da su u napadu oštećeni energetski objekti u istočnom Donecku, jugoistočnom Zaporožju i Dnjepropetrovsku, središnjoj regiji Kirovohrad i regiji Ivano-Frankivsk na zapadu.

– Danas ujutro Rusi su izveli još jedan udar na ukrajinska energetska postrojenja. Od ožujka to je već šesti masovni, složeni raketni i bespilotni napad na civilnu energetsku infrastrukturu, priopćio je Ukrenergo.

Ukrajinska protuzračna obrana oborila je 35 od 53 ruske rakete i 46 od 47 ruskih dronova, rekao je zapovjednik zračnih snaga.

Od ožujka, Rusija je pojačala svoja bombardiranja ukrajinske elektroenergetske infrastrukture, onesposobivši većinu proizvodnje termo i hidroelektrana, uzrokujući nestanke struje i gurajući uvoz električne energije na rekordne razine.

DTEK, najveća ukrajinska privatna tvrtka za proizvodnju energije, rekla je da su tijekom napada njezine dvije termoelektrane pogođene i da je oprema “ozbiljno oštećena”.

Regionalni dužnosnici izvijestili su da vatrogasci gase požare na nekoliko mjesta nakon udara. Zasad nema izvješća o žrtvama.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas