Connect with us

Kolumne

Velikosrpski totalitarizam u Hrvatskoj

Objavljeno

-

Vasa Čubrilović

Bilo bi stvarno smiješno i besplodno po ne znam koji put dokazivati, pozivajući se na Ustav Republike Hrvatske da su nacionalne manjine u Hrvatskoj, uključujući i najbrojniju, onu Srpsku, najzaštićenije manjine na Svijetu.

Ne samo da uživaju gotovo neograničena prava, već si je srpska manjina predvođena Miloradom Pupovcem često uzimala i to pravo da nesmetano organiziranom medijskom kampanjom uporno pljuje i ponižava državu u kojoj slobodno žive , u kojoj dobivaju plaće, a zaslužene i nezaslužene mirovine dobivaju čak i oni koji su sudjelovali u oružanoj pobuni protiv Hrvatske.

Piše: Kazimir Mikašek-Kazo

Milorad Pupovac vješto koristi i svoju institucionalnu moć s pozicije koalicijskog partnera u vladajućoj većini pa njegov agitprop glasno odzvanja i u međunarodnoj zajednici te godi ušima poglavito onih koji nisu nikada bili skloni osamostaljenju Hrvatske.

Milorad Pupavac, koji se predstavlja hrvatskoj javnosti kao najugroženiji čovjek na kugli zemaljskoj, pa onda tu svoju ugroženost znakovito prenosi na cijelu srpsku zajednicu u Hrvatskoj, šaljući im otprilike istu onu poruku kakvu je svojevremeno za vrijeme balvan revolucije slao poznati srpski psihijatar Jovan Rašković, koji je imao magičnu, hipnotizersku moć pokrenuti srpsku manjinu u Hrvatskoj proizvodeći krvavi rat protiv Hrvatske. Između Jovana Raškovića i Milorada Pupovca gotovo da i nema nikakve razlike. I jedan i drugi su u datom vremenu postali „bliski“ vladajućima!

I jedan i drugi prekaljeni intelektualci, oba uvjerljivi retoričari na istom zadatku onda i sada. Tu zadaću su naučili napamet još davno iz poznatog govora Vase Čubrilovića koji je 1939. godine u Banja Luci kazao slijedeće:

„Srpska nacionalna manjina u hrvatskim zemljama mora uvijek predano raditi na sprječavanju nastanka bilo kakve Hrvatske države, a ako se to uslijed povijesnih okolnost i dogodi pa Hrvatska dobije državu dužnost im je aktivno raditi na dekonsolidaciji takve države“! Ove rečenice su granitni temelj svih memoranduma SANU! Ta strateška memorandumska ideja utkana je kao crvena nit u sve srpske strategije, a modus operandi pobunjene i izmanipulirane srpske manjine u Hrvatskoj mogli smo gledati vlastitim očima i slušati vlastitim ušima od balvan revolucije pa sve do jučer. Ista retorika, „ista meta isto odstojanje“, „sve još miriše na nju, balvan revoluciju“!

Milorad Pupovac, stup koalicijske stabilnosti vladajuće većine i stup stabilnosti Plenkovićeve Hrvatske u svom nevjerojatnom patetičnom glumatanju ugroženog Srbina u Hrvatskoj braneći Plenkovićev koncept ove koalicijske vladajuće većine, nespreman da iz te koalicije izađe, za navodnu ugroženost Srba u Hrvatskoj, za stanje mržnje i opće netrpeljivosti uvijek pronalazi dežurnog krivca.

Nekada je to bio Tomislav Karamarko, jer se usudio izjaviti “nikada više sramotne i ponižavajuće koalicije sa SDSS-om“. U svom mučeničkom obraćanju hrvatskoj naciji putem kojekakvih N1 televizija, Pupavac svojevremeno nije zaobišao ni predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović komentirajući neke njene navodne antisrpske izjave. Porciju Pupavčevih batina dobili su po ne znam koji putu crkveni velikodostojnici iz Katoličke crkve i najbolje je citirati što je Milorad Pupovac izjavio za pojedine utjecajne medije:

Prema njegovim riječima, nesnošljivost i nasilje prema drugim narodima povezana je s pokušajem rehabilitacije ustaštva u Hrvatskoj.

“One su tijesno povezane s povijesnim revizionizmom koji se u Hrvatskoj ogleda u tome da se pokušava rehabilitirati ustaški pokret i ustanoviti ga u novom europskom kontekstu, u novoj europskoj Hrvatskoj. U tome značajnu ulogu imaju pojedini članovi episkopata lokalne Katoličke crkve i klera općenito, imaju pojedine veteranske organizacije, pojedine političke stranke i nevladine organizacije koje su nastale uz tijesnu povezanost s episkopatom lokalne Katoličke crkve i nacionalne Katoličke crkve i političkih stranaka koje su s njima povezane kao njihovo političko krilo”, ustvrdio je Pupavac, tadašnji čelnik vladajućeg SDSS-a. Pupavac nije nikada izrazio žaljenje zbog ovakvih morbidnih antihrvatskih izjava!

“Ta vrsta povijesnog revizionizma u kojemu se u europskom kontekstu želi rehabilitirati ustaštvo, a optužiti sve druge: Jugoslaviju, socijalistički poredak, komunistički pokret, druge narode na prostoru bivše Jugoslavije, to jeste Srbe i ostale, to je nešto što je matrica po kojoj se to odvija u Republici Hrvatskoj. I to doprinosi tome da Hrvatska postaje faktor nestabilnosti na prostorima bivše Jugoslavije. Da Hrvatska postaje faktor produbljivanja nepovjerenja na prostorima bivše Jugoslavije i da predstavlja svojevrsnu crnu ovcu ionako ne baš svijetlom stanju međuetničkih odnosa na prostorima bivše Jugoslavije”, istaknuo je Pupovac i nije nikada do dana današnjeg izrazio žaljenje zbog ovakvih morbidnih antihrvatskih izjava! Pupovac praktički citira Vasu Čubrilovića!

Naravno, Pupovčeve razorne teze nisu potkrijepljene ni jednim dokazom, nije upro prstom niti u jedno ustaško ime i prezime, niti u jednu stranku koja veliča ustaštvo ili NDH, nema dokaza da je bilo tko osuđen ili optužen zbog zakonom zabranjenog veličanja Ante Pavelića i NDH i sve se svodi na otrcanu velikosrpsku totalitarističku matricu od Vase Čubrilovića do Milorada Pupovca. Nema dokaza tko je crtač Poljudske svastike!? Nema dokaza da je u Jasenovcu izvršen genocid nad Srbima!

Teške optužbe, izmišljotine, mitovi i laži imaju za cilj od hrvatskog naroda stvoriti iskompleksirani ustaški i genocidni narod koji se latentno iz obijesti bez ikakvog razloga okomio na nevini i pošteni nebeski srpski narod i njihovu nejač.

Krajnji je cilj Pupovčevog mantranja perfidno provoditi memorandumsku politiku Vase Čubrilovića i na svaki mogući način dekonsolidirati Hrvatsku državu, poljuljati međunarodni ugled Hrvatske, kako to stoji zapisano u memorandumima SAN-u. Pupovac se osjeća moćno u vladajućoj nomenklaturi, on zna da ne postoji politička volja ni snaga kod premijera Andreja Plenkovića da hladnokrvno zapovjedi svojoj tajnici da mu pripremi dokument o raskidu koalicije, kako je to brzopotezno, onako „Clint Istvudovski“ učinio s ministrima Mosta.

Čini se da će Plenković prije izbaciti dragovoljca i junaka Domovinskog rata Ivana Anušića iz HDZ-a, nego raskinuti sramotnu koaliciju s Pupavcem, koliko god je ona bila nužno zlo u datom političkom trenutku. I koalicija s Mostom je bila nužno zlo!? HDZ je danas toliko jak, a poslije ovih lokalnih izbora bit će još jači, da bez problema mogu raspisati prijevremene parlamentarne izbore i riješiti se SDSS-a kao omče i utega oko vlastitog vrata.

A kada se na Pupovčevu Čubrilovićevsku trubu orkestrirano nadovežu prve „dragačevačke trube“, Vučić, Dačić, Vulin i Dodik, onda zbog hrvatske kukavičke šutnje i nečinjenja dobijemo što i zaslužujemo. Dobijemo poruku da se Srbija masovno naoružava, da će Srbija ponovo braniti ugrožene Srbe u Hrvatskoj, da će Jelena Lovrić i peta kolona ponovo bacati cvijeće na srpske tenkove, dobijemo poruku da je srpska pobuna 1991. godine bila opravdana, dobijemo poruku da su 12 redarstvenika napali i pobili Srbe u Borovom selu i dobijemo poruku da je Hrvatska Milanovićeva „slučajna država“ koja po Vasi Čubriloviću mora biti dekonsolidirana, koja mora nestati. I eto, kao slučajno, u cijeli ovaj velikosrpski „dragačevački“ orkestar redovito se uključe i prve trube Hrvatske, IFIMES-ovci Stjepan Mesić i Budimir Lončar, smjenjuju Kolindu, izabiru Zoku i daju ritam ovoj etičkoj veleizdajničkoj simfoniji. Jer, nisu valjda slučajno Milorad Pupovac, Stjepan Mesić, Budimir Lončar i Zoran Milanović, na javnoj sjednici pred sudskim vijećem „Hrvatskog nacionalnog etičkog sudišta“ osuđeni za etičku veleizdaju hrvatskih nacionalnih interesa, zato što se prof. Šeparović ustao na desnu nogu?

Osuđeni etički veleizdajnici i dalje nesmetano trube, međusobno se ohrabruju, što odjekuje duboko do srca Europe i međunarodne zajednice rušeći sva međunarodna nastojanja da se Hrvatska čvrsto pozicionira kao moderna srednjoeuropska zemlja, kao zemlja dovršene postkomunističke tranzicije, kao zemlja sigurnosti, prosperiteta i potencijalnog blagostanja. Etički veleizdajnici potpomognuti novopečenom „desnicom“, u koaliciji s ortodoksnom ljevicom, ne daju Hrvatskoj da se izvuče iz živog balkanskog blata, ne daju da se Hrvatska otme velikosrpskom imperijalizmu, jer u tom zagrljaju novog bratstva i jedinstva veleizdajnici žive kao bubreg u loju ne mareći ni za hrvatsku sirotinjsku većinu, niti za Pupavčevu sirotinjsku manjinu!? „U se na se i poda se“ njihova je jedina svetinja!

Hrvatska s pravom uskoro očekuje konačan ulazak u Schengen! Taj prvorazredni politički događaj, bez ikakve sumnje, trebao bi Hrvatskoj donijeti dodatnu sigurnost i ugled u međunarodnoj zajednici.

Schengen-ski režim u trenutku kada Hrvatska granica postane granica Europe, kao zajednički europski sigurnosni interes, zapravo je trn u oku naših „komšija“ i protivnika svake Hrvatske , jer bi ulaskom Hrvatske u Schengen mogao pasti u vodu njihov strateški plan. A plan je monstruozan! Nagomilani migranti na granicama Hrvatske trebali bi uz vječno pobunjene Srbe biti dodatni udarni malj za destabilizaciju Hrvatske i dokaz da Hrvatska nije u stanju štititi granice Europe! Taj plan migrantske okupacije Hrvatske otvoreno u svom programu zagovara Tomislav Tomašević favorit za mjesto zagrebačkog gradonačelnika, kao produžena ruka Soroševsko-Titoističke agende.

Kazimir Mikašek-Kazo

* Mišljenja i stajališta iznesena u kolumnama osobna su mišljenja njihovih autora i ne moraju nužno odražavati stajališta portala

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas