Pratite nas

Komentar

Velimir Bujanec: CULEJU SKINULI IMUNITET UZ POMOĆ SDSS-a, SDP-a i HNS-a!

Objavljeno

na

Jednom od najpopularnijih saborskih zastupnika, HDZ-ovom Stivu Culeju danas je skinut zastupnički imunitet na zahtijev DORH-a, u postupku koji se protiv njega vodi u Vukovaru, zbog skidanja ploča s agresorskim simbolom – ćirilicom.

Zanimljivo: protiv skidanja imuniteta Culeju bilo je između 15 i 20 zastupnika vladajuće većine! Neki su bili suzdržani, neki otvoreno protiv, a neki su u znak prosvjeda odbili sudjelovati u cijeloj predstavi i napustili sabornicu!

Sabornicu je prvi napustio dr. Zlatko Hasanbegović, a s njime i Bruna Esih te Željko Glasnović. Protiv skidanja imuniteta Culeju bili su i Miro Bulj, dr. Dodig, zastupnik Hrasta Zekanović pa čak i Darinko Kosor!

Evo još nekih zastupnika koji nisu popustili pritisku: Kliman, Klarić, Boban, Škorić, Bedeković, Stričak, Šipić…
Činjenica je da je imunitet Culeju skinut uz pomoć ruku zastupnika SDSS-a, SDP-a i HNS-a, a cijela priča ozbiljno smrdi na udovoljavanje Miloradu Pupovcu. Zamislite samo da protiv junačine Stiva ruku istovremeno dignu Vaso i Stazić, Bačić i Jovanović…

Isto tako, navjerojatno je da HDZ na čelu DORH-a još uvijek drži Dinka Cvitana koji otvoreno progoni njegove ljude, a naročito hrvatske branitelje. Jedan od prvih poteza Donalda Trumpa u Americi je smjena Državnog odvjetnika, dok se u Hrvatskoj tolerira stari Milanovićev kadar, ali i odlazi na fešte novinarsko-špijunskih servisa Srbije koji bezočno napadaju potpredsjednika Vlade i ministra obrane, generala Damira Krstičevića.

Zaključno: niste skinuli imunitet Pernaru (što je ok), ali jeste Culeju – zato jer je Pupi tako tražio! Sramite se.

stevo-culej

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Željka MARKIĆ: Zar nije žalosno da niti jedna hrvatska vlada nije osigurala da se u 26 godina snimi film o Vukovaru ili Škabrnji

Objavljeno

na

Objavio

Harrisonovo cvijeće na HRT-u. Film je snimljen 2002. Zar nije žalosno da niti jedan ministar kulture, niti jedna hrvatska vlada nije osigurala da se u 26 godina snimi film o Vukovaru ili Škabrnji poput ovog koji je snimio Francuz Eli Chouraqui?

O Vinkovicima, Osijeku, Slavonskom Brodu, Vukovaru, Iloku, Dubrovniku, Karlovcu, Slanom, Hrvatskoj Kostajnici… Toliko ljubavnih, obiteljskih priča, toliko junačkih djela, toliko hrabrih, dobrih ljudi.

Nije li sramotno da mi, nakon što su stotine milijuna kuna našeg novca dodjeljivane po političkom ključu raznim “kulturnim” projektima – sjedimo 2017. sretni i zahvalni što u pozadini priče, koja opisuje veliku ljubav i hrabrost Amerikanaca, možemo vidjeti i opis strave i užasa kojem su u Vukovaru bili izloženi Hrvati?, komentirala je Željka Markić.

Podsjetimo Harrisonovo cvijeće (engleski Harrison’s Flowers) je francuska ratna drama iz 2000. koju je režirao Elie Chouraqui prema romanu “Diable a l’avantage” Isabel Ellsen. Radnja se odvija tijekom bitke za Vukovar, usred koje jedna Amerikanka (Andie MacDowell) traži svojeg nestalog supruga, novinara Harrisona, koji je nestao tijekom opsade grada. Film je sniman u SAD-u i Češkoj.

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Tomislav Karamarko: Hvala vam, dragi Vukovarci i Škabrnjani, za sve što ste dali i dajete Hrvatskoj

Objavljeno

na

Objavio

Došao je 18. studenoga, datum jakog pečata stradalništva, žrtve, ali i otpora i želje za životom jednoga grada i jedne zemlje.

U porušenom Vukovaru, gradu patnje i boli, niknula je taj dan klica života hrvatske domovine.

Još danas bole i razaraju srce prizori ostataka grada, prepunog leševa, i tužne ispaćene kolone naših sunarodnjaka koji napuštaju ognjišta. Bože dragi, zar opet kolone i križni putevi?

Hvala vam, dragi Vukovarci i Škabrnjani, za sve što ste dali i dajete Hrvatskoj. Hoće li vam ikada ovakva Hrvatska bar djelomično vratiti izgubljeno? Bar molitvu, ljubav i poštovanje, ali i brigu za neku novu djecu Vukovara i Škabrnje…

Zbog vas, ali i svih poginulih branitelja, moramo pobijediti sve one koji dovode u pitanje hrvatsku opstojnost i neovisnost, pa i vlastitu letargiju, bezvoljnost i obeshrabrenost.

“Hvala Bogu koji nam daje pobjedu po Gospodinu našemu Isusu Kristu.”
(1 Kor 15, 57)

18. 11. 1991. – Pad Vukovara i Škabrnje (VIDEO)

Predsjednica objasnila zašto je u Kolonu sjećanja došla u žutim ‘zengama’

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari