Pratite nas

Komentar

VELIMIR BUJANEC: Franc Kangler, bivši gradonačelnik Maribora podržao Thompsona! Napao je Cecu!

Objavljeno

na

Uoči spektakularnog koncerta najveće hrvatske glazbene zvijezde – Marka Perkovića Thompsona u Mariboru, razvila se velika rasprava u tamošnjim medijima.

Thompsonov prvi slovenski koncert najavljen za 20. svibnja već je gotovo rasprodan, a ljevičarsko-jugoslavenske udruge i udbaški mediji od silne ljubomore ne mogu doći k sebi – pa ga žestoko napadaju.

Aktualni gradonačelnik Andrej Fištravec dodvoravajući se ljevici, čak traži zabranu, no javili su se i pravi Slovenci, prijatelji Hrvatske kojima Thompson ne smeta.

Bivši gradonačelnik Maribora Franc Kangler na Twitteru je napisao: “Thompson je problem za ‘Večer’ u Mariboru! Ali žena ratnog zločinca i ubojice Hrvata i Bošnjaka je u Ljubljani dobrodošla!”

Naime, istoga dana – 20. svibnja 2017. u Ljubljani će koncert održati kontroverzna cajka – Ceca Ražnatović, Arkanova ucviljena udovica, a to ne smeta Zoranu Jankoviću i drugim ljevičarskim političarima, dok protiv Thompsona rade cijelu agresivnu, već viđenu kampanju…

Osim Kanglera, potporu Thompsonu za njegov nastup u Mariboru dali su i mnogi drugi ugledni Slovenci – među prvima dr. Boštjan M. Turk, profesor na Filozofskom fakultetu u Ljubljani koji je tim povodom napisao kolumnu za tjednik ‘Reporter’.

Thompsona su podržali i mediji bliski Janezu Janši, podržao ga je Roman Leljak, ali i mnogi drugi slovenski intelektualci, mađu njima i svećenici. Najavljena je i potpora slovenskih veterana iz 90-ih, pa čak i nogometaša Maribora!

Hvala slovenskim prijateljima, hvala pravim Slovencima!

SCREENSHOT: TWEET BIVŠEG GRADONAČELNIKA MARIBORA FRANCA KANGLERA…

 

> Velimir Bujanec: Z1 danas objavljuje sms-anketu koja se ipak malo razlikuje od drugi

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

SPC nije vjerska, nego politička ustanova

Objavljeno

na

Objavio

Vijest kaže kako je srbijanski predsjednik Vučić i u crkvenim krugovima pokušao dobiti saveznike za razgovore s Albancima, ali ni oporba ni SPC ni veći dio srpskog naroda ne pristaje ni na kakve kompromise.

Kad god je riječ o najvažnijim i najosjetljivijim nacionalnim temama s najviše se pozornosti sluša glas Srpske pravoslavne crkve, pa bi neobaviješten promatrač mogao pomisliti da je Srbija izrazito religiozna nacija.

No vjerska odanost Crkvi u narodu gotovo je zanemariva u usporedbi s političkom moći te kultne institucije koja je odigrala sramotnu huškaču ulogu i u agresiji na Hrvatsku.

Beogradski list “Blic” u deset je gradova proveo istraživanje prema kojem “tek svaki sedmi vernik kaže da u crkvu ide redovno, a isti je broj onih koji uopšte ne idu u Božji hram”.

A Arsenije Arsenijević, starješina Vaznesenjske crkve u Beogradu, na čijem području ima 20.000 ljudi, kaže da na nedjeljno bogoslužje dođe oko 200 ljudi, dakle, svaki stoti stanovnik.

I odbijanje suradnje s Vučićem u razgovorima s Kosovom pokazuje staru istinu – Srpska pravoslavna crkva u kojoj vjernika gotovo i nema nije vjerska nego politička ustanova.

Milan Ivkošić / Večernji list

 

Crna Gora je shvatila što je SPC, ali ne i Hrvatska

 

 

Bujica objavila fotografiju: Patrijarh SPC Irinej s četnicima u okupiranom Žitniću kod Drniša!

 

 

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Zaposlenici Grada Pule darovali krv, ali ne i Boris Miletić!

Objavljeno

na

Objavio

Grad Pula je, kao društveno odgovorna javna uprava, zajedno s Gradskim društvom Crvenog križa i ove godine sudjelovao u akciji darivanja krvi u povodu Svjetskog dana darivatelja krvi. U akciji koja je organizirana u prostorijama Komunalne palače do 14,00 sati 42 osobe pristupile su darivanju, od kojih je sposobno za darivanje krvi bilo 38 osoba.

Krv je donirao i zamjenik gradonačelnika Grada Pule Robert Cvek, i predsjednik Gradskog vijeća Grada Pule Tiziano Sošić koji su svojim primjerom doprinijeli hvalevrijednoj akciji.

„Drago mi je što smo dio ove akcije, što ovom humanom gestom, pokazujemo osviještenost o potrebi darivanja krvi“, kazao je zamjenik gradonačelnika Robert Cvek.

Gradonačelnik Boris Miletić, usprkos isticanju osviještenosti od strane njegovih najbližih kolega, ipak nije sudjelovao u akciji darivanja krvi, što je vrlo čudno, a posebno kada se uzme u obzir da na službenoj web stranici Grada Pule, povodom akcije darivanja krvi, stoji:

”Jednom dozom krvi mogu se spasiti tri života. Grad Pula zato ovu akciju želi učiniti tradicionalnom te je održati i dogodine povodom Svjetskog dana darivatelja krvi.”

Gradonačelnik Boris Miletić nije darovao svoju krv, usprkos jasnom isticanju Grada Pule da se tako mogu spasiti tri života. Njegov motiv ostaje nepoznat, pišu Ivijesti.hr

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari