Pratite nas

Komentar

Velimir Bujanec: Jučer sam dobio obećanje da će Karamarko doći brzo u Bujicu

Objavljeno

na

TV voditelj Velimir Bujanec gostovao je u emisiji ZOOM na Z1 pri čemu je dao ocjenu političke godine iza nas, prenosi direktno.hr

U emisiju su se telefonski javljali i gledatelji, a jedan od njih je pitao što je s Markom Juričem.

“Meni je žao što se to dogodilo. Ljudi znaju da kada je Z1 ostala bez koncesije da smo svi zajedno stali iza gospodina Juriča, da je više od 10 tisuća Zagrepčana izašlo na ulice. Što se tiče pozdrava ‘Za dom spremni’, svi koji gledaju moje emisije znaju da se borim za opravdavanje, kad već moram, tog pozdrava kao što bih se borio za hrvatsku kunu ili zastavu s početnim bijelim grbom.

Međutim, pozdrav ‘Za dom spremni’ pod kojim su poginuli mnogi HOS-ovci, 11 njih i u Jasenovcu, za njega se može boriti na pametan način i na manje pametan, provokativan način. Mislim da je kolega Marko Jurič u konkretnoj emisiji trebao dovesti gosta i prepustiti gostu da to izgovori. Ja ga ne osuđujem, ali mislim da nije dobronamjerno kada u eter to izgovoriš i ugroziš i moju emisiju i emisije mojih kolega.

Svaka televizija ima pravila igra, on ima vanjsku produkciju, kao i ja, i neka pravila se moraju poštovati. On nije dobio otkaz, nego mu je ugovor istekao krajem godine, išla je jedna emisija, nema to veze s tim pozdravom. Ovog puta nisam osjetio potrebu da ga podržim, neka sam odluči što će i kako će, pa neka se javi.

Prkačin kaže da postoji pametan i glup način. Uvijek biram, ako želim da taj pozdrav opstane, pametan način”, rekao je Bujanec.

Kratka ocjena godine?

“Mislim da je to bila turbulentna politička godina. Kada sve na kraju zbrojim, bez obzira na one koji su više ili manje zadovoljni, riješili smo se Zorana Milanovića, njegovog zloglasnog ministra kako ga ja zovem Ostoje Rankovića, izgubio je i u SDP-u, pobijedio je Bernardić, to je kretanje te stranke u nekakvom hrvatskom socijaldemokratskom smjeru. Dobili smo i novu Vladu, ipak smo dobili neku vrstu stabilnosti.

Nekima smeta da u njoj nema ministara koji su u prošloj Vladi bili najpopularniji. Ipak, poslije Milanovića se lakše diše i to je nakraća ocjena političke godine koja je iza nas”, rekao je Bujanec.

Kako komentira fenomen Milana Bandića? Čovjek kojega se snažno voli i ne voli?

“U svakom slučaju izaziva emocije i kod onih koji ga vole i koji ga ne vole. Zahvalan je novinarski, u smislu komunikacije besprijekoran u Zagrebu. Dok bude htio, nema nikakve ozbiljne konkurencije”.

Puštene su ‘najbolje’ izjave Zorana Milanovića u ovoj godini.

“Prije godinu-dvije bi se naši gledatelji silno uzrujali da smo im kvarili blagdane ovim izjavama, a mislim da smo sada guštali. Zoki pa-pa. Hoće li se vratiti? To je kao da me pitate vjerujem li u Djeda Mraza. Tajne snimke s braniteljima imao sam ja, možemo sada slobodno reći, dečki su ih meni dali.

Namjerno ih nismo pustili, namjerno smo to pustili Jutarnjem listu. Kad su oni pustili, u ljevičarskom mediju, imalo je veću snagu. To su moji prijatelji snimili. Što se tiče Srbije, možete me napasti, ali više poštujem i cijenim pročetničkog orijentiranog Aleksandra Vučića nego projugoslavenskog Zorana Milanovića.

To je luđak koji je Angeli Merkel govorio o svojim djedovima po bosanskim brdima. To mi je dr. Kovač govorio. Imamo više problema s Grbinom, Stazićem, Pupovcem i drugima koji bi provodili svoju politiku po Hrvatskoj”, rekao je Bujanec.

Komentirao je i Tomislava Karamarka.

“Jučer sam dobio obećanje da će doći brzo u Bujicu. Bit će to veliki intervju nakon dugo vremena. Imat će što reći sada nakon arbitraže”, kazao je Bujanec.

 

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Igor Peternel: Drugovi su totalno u šoku

Objavljeno

na

Objavio

Foto: Privatni album. Igor Peternel/facebook

Ma što otvorili naići ćete na tekstove ljevičarskih žalopojki o tome kako je u drustvu prisutna katastrofa, desničarska revolucija – „Sedlar je u kazališnom vijeću, Hasanbegović u nadzoru HNK, Bruna Esih u Lisinskom, Željka Markić priprema referendume…. Grozno, strašno, užasno..“

Drugovi su godinama navikli da imaju apsolutni monopol na sve intelektualne i kulturne sfere društva i totalno su u šoku što je stiglo vrijeme pluralizma u kojem oni gube neke poluge moći koje drže po običajnom pravu.

Gube ih zato što više nisu inteligencijski nadmoćni. A običajno pravo je najjača droga. Totalno su u šoku što se tradicionalno ljevičarsko oružje poput referenduma uperilo upravo protiv njih samih i što se počelo raspravljati o raspodjeli novca, temi koja je godinama bila tabu.

Jednostavno se ne mogu pomiriti s činjenicom da je njima alternativna scena intelektualno ojačala, da su krkani nešto naučili, da su crveni intelektualni doajeni definitivno pobijeđeni biologijom, nasljednike nisu odgojili, a ljevicu ostavili na milost i nemilost kapacitetima nivoa Bernardića, Markovine i Saše Lekovića.

Na njihovom mjestu i ja bih cvilio. Jer budućnost ne izgleda nimalo obećavajuće.

PETERNEL: Crvena scena se u svim aspektima jezivo ofucala!

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Zdravko Marić: PDV ćemo smanjiti prije uvođenja poreza na nekretnine

Objavljeno

na

Objavio

Ministar financija Zdravko Marić uoči sjednice Vlade novinarima je izjavio da ove godine neće biti promjene poreza na dodanu vrijednost (PDV) nego će se to razdoblje iskoristiti za finu i temeljitu analizu i promišljanje.

Na pitanje novinara hoće li biti smanjenja PDV-a nakon što je jučer premijer u Saboru kratko odgovorio na pitanje o potencijalnom smanjenju PDV-a s “da”, ministar financija je u četvrtak odgovorio da ne bi trebao više ništa reći nakon premijera, osim da. Radimo na svemu, krenuli smo već u prvoj godini mandata s poreznim rasterećenjem, što se pokazalo opravdanim i dobrim, s fokusom na izravno oporezivanje dohotka i dobiti, i sigurno da na tim segmentima treba i dalje tražiti mogućnosti i rasterećenja. S obzirom na važnost stope PDV-a, o tom obliku također vodimo brigu i intenzivno razgovaramo, istaknuo je Marić.

Naveo je da je za ovu godinu porezna politika definirana i da neće biti promjene PDV-a, nego će se godina iskoristiti za finu i temeljitu analizu i promišljanje.

Na pitanje hoće li se prije dogoditi smanjenje PDV-a ili porez na nekretnine, odgovorio je da će PDV prije smanjiti, a na upit hoće li to biti za 1 ili koliko posto, rekao je “polako, polako, bit će..”

Zdravko Marić: Hrvatska je zaslužila povećanje kreditnog rejtinga

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Komentari