Connect with us

Komentar

Velimir Bujanec: Jučer sam dobio obećanje da će Karamarko doći brzo u Bujicu

Published

on

TV voditelj Velimir Bujanec gostovao je u emisiji ZOOM na Z1 pri čemu je dao ocjenu političke godine iza nas, prenosi direktno.hr

U emisiju su se telefonski javljali i gledatelji, a jedan od njih je pitao što je s Markom Juričem.

“Meni je žao što se to dogodilo. Ljudi znaju da kada je Z1 ostala bez koncesije da smo svi zajedno stali iza gospodina Juriča, da je više od 10 tisuća Zagrepčana izašlo na ulice. Što se tiče pozdrava ‘Za dom spremni’, svi koji gledaju moje emisije znaju da se borim za opravdavanje, kad već moram, tog pozdrava kao što bih se borio za hrvatsku kunu ili zastavu s početnim bijelim grbom.

Međutim, pozdrav ‘Za dom spremni’ pod kojim su poginuli mnogi HOS-ovci, 11 njih i u Jasenovcu, za njega se može boriti na pametan način i na manje pametan, provokativan način. Mislim da je kolega Marko Jurič u konkretnoj emisiji trebao dovesti gosta i prepustiti gostu da to izgovori. Ja ga ne osuđujem, ali mislim da nije dobronamjerno kada u eter to izgovoriš i ugroziš i moju emisiju i emisije mojih kolega.

Svaka televizija ima pravila igra, on ima vanjsku produkciju, kao i ja, i neka pravila se moraju poštovati. On nije dobio otkaz, nego mu je ugovor istekao krajem godine, išla je jedna emisija, nema to veze s tim pozdravom. Ovog puta nisam osjetio potrebu da ga podržim, neka sam odluči što će i kako će, pa neka se javi.

Prkačin kaže da postoji pametan i glup način. Uvijek biram, ako želim da taj pozdrav opstane, pametan način”, rekao je Bujanec.

Kratka ocjena godine?

“Mislim da je to bila turbulentna politička godina. Kada sve na kraju zbrojim, bez obzira na one koji su više ili manje zadovoljni, riješili smo se Zorana Milanovića, njegovog zloglasnog ministra kako ga ja zovem Ostoje Rankovića, izgubio je i u SDP-u, pobijedio je Bernardić, to je kretanje te stranke u nekakvom hrvatskom socijaldemokratskom smjeru. Dobili smo i novu Vladu, ipak smo dobili neku vrstu stabilnosti.

Nekima smeta da u njoj nema ministara koji su u prošloj Vladi bili najpopularniji. Ipak, poslije Milanovića se lakše diše i to je nakraća ocjena političke godine koja je iza nas”, rekao je Bujanec.

Kako komentira fenomen Milana Bandića? Čovjek kojega se snažno voli i ne voli?

“U svakom slučaju izaziva emocije i kod onih koji ga vole i koji ga ne vole. Zahvalan je novinarski, u smislu komunikacije besprijekoran u Zagrebu. Dok bude htio, nema nikakve ozbiljne konkurencije”.

Puštene su ‘najbolje’ izjave Zorana Milanovića u ovoj godini.

“Prije godinu-dvije bi se naši gledatelji silno uzrujali da smo im kvarili blagdane ovim izjavama, a mislim da smo sada guštali. Zoki pa-pa. Hoće li se vratiti? To je kao da me pitate vjerujem li u Djeda Mraza. Tajne snimke s braniteljima imao sam ja, možemo sada slobodno reći, dečki su ih meni dali.

Namjerno ih nismo pustili, namjerno smo to pustili Jutarnjem listu. Kad su oni pustili, u ljevičarskom mediju, imalo je veću snagu. To su moji prijatelji snimili. Što se tiče Srbije, možete me napasti, ali više poštujem i cijenim pročetničkog orijentiranog Aleksandra Vučića nego projugoslavenskog Zorana Milanovića.

To je luđak koji je Angeli Merkel govorio o svojim djedovima po bosanskim brdima. To mi je dr. Kovač govorio. Imamo više problema s Grbinom, Stazićem, Pupovcem i drugima koji bi provodili svoju politiku po Hrvatskoj”, rekao je Bujanec.

Komentirao je i Tomislava Karamarka.

“Jučer sam dobio obećanje da će doći brzo u Bujicu. Bit će to veliki intervju nakon dugo vremena. Imat će što reći sada nakon arbitraže”, kazao je Bujanec.

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari