Connect with us

Komentar

VELIMIR BUJANEC: Kapa nije ustaška već HOS-ova, ne znam kome smeta HOS

Objavljeno

-

Nakon što je tjednik Novosti objavio spornu fotografiju ministra kulture Zlatka Hasanbegovića s kapom za koju se tvrdi da je ustaška na kojoj se nalazi i Velimir Bujanec, za Nacional se oglasio i Velimir Bujanec i pojasnio o čemu se radi.

[ad id=”68099″]

“Prvo, to nije bilo 1996. već 1994., a drugo fotografija je snimljena na godišnjoj proslavi 9. bojne HOS-a. Dakle, nije riječ ni o kakvim ustaškim uniformama niti kapama već o legalnoj odori bojne koja je djelovala u sklopu HV-a. Ne znam kome sada smeta HOS. Toj istoj 9. bojni HOS-a SDP-ov gradonačelnik Splita Ivo Baldasar podigao je spomenik”, kazao je Bujanec i dodao: “Slika mi je sumnjiva jer bih ja prvi imao HOS-ovu kapu na glavi, a kao što se vidi na slici, ja kapu nemam. Hasanbegovića poznajem dugo i znam da nema šanse da bi stavio na sebe bilo kakva neprimjerena obilježja.”

Međutim, u isto to vrijeme kada se Hasanbegoviću pokušava podmetnuti da je nosio ustaška obilježja, današnji predsjednik Srbije Tomislav Nikolić polagao je prisegu za četničkog vojvodu, a današnji premijer Srbije Aleksandar Vučić nastupao je u Glini i govorio da je to srpski teritorij. S druge strane, Milanovićevi ministri Predrag Matić i Ante Kotromanović u Vukovaru su 1998. godine pjevali ustaški bećarac “Od Lipika do Pakraca nema više pravoslavca”, a Novostima tada nije bilo sporno”, istaknuo je Bujanec za Nacional.

Podsjetimo, spornu je fotografiju komentirao i ministar Hasanbegović i kazao: “Ovo je još jedna u nizu podvala i provokacija kojima me se želi ljudski i moralno diskreditirati te politički likvidirati. Fotografija objavljena u tjedniku Novosti, glasilu Srpskog narodnog vijeća, na kojoj je i laiku vidljiva naknadna intervencija, nije snimljena 1996. već 1993. na splitskoj Rivi i manifestaciji 9. bojne HOS-a, postrojbe u sastavu 4. gardijske brigade Hrvatske vojske”, istaknuo je Hasanbegović.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari