Pratite nas

Reagiranja

Velimir Bujanec: Leković se nije javljao kada je Kulturnjake slao pred stan Hasanbegoviću

Objavljeno

na

Povodom priopćenja HND-a o Bujici i Rene Bitorajcu, koje je potpisao Saša Leković, izjavu za portal direktno.hr dao je Velimir Bujanec, urednik Bujice.

[ad id=”93788″]

Uopće me na zanima što govori Aleksandar Leković! Već sam više puta izjavio da nisam član tog tzv. Hrvatskog novinarskog društva niti priznajem njihovu nadležnost za moj rad.

Što se tiče gospodina Bitorajca, u Bujici smo razmatrali moguće motive za njegov video-uradak koji je objavio na YouTubu. Nitko nije snimao njegov stan niti ga je itko ugrožavao našim novinarskim radom. U prilogu smo emitirali snimke zgrade u Vodnikovoj, iz koje su godine 1945. izbačeni hrvatski časnici. General domobranstva Slavko Štancer je i ubijen, a stan mu je otet.

Ići nekome pred stan nije naša praksa i to najoštrije osuđujem, ali i upozoravam na dvostruka mjerila: Aleksandar Leković nije se javio ovakvim priopćenjem kada je tzv. Kulturnjake 2016. poslao na kućnu adresu ministra Hasanbegovića.

Lekoviću – i ministar kulture ima obitelj i djecu pa ako već vi šaljete bagru da tamo prijeti, nije to odmah i naš stil!

Na pitanje o Bitorajcu i njegovom nastupu na N1 televiziji, Bujanec nam je rekao da je polemiku o njemu završio karikaturom na svojoj facebook stranici. Na karikaturi pod naslovom „Žuja više nije zakon“, Bitorajac je prikazan kao navijač „Partizana“ koji reklamira poznato srpsko „Jelen pivo“, a N1 televiziju voditelj Bujice nazvao je „novim Yutelom.“

rene bitorajac jelen pivo

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

Udruga 1. A Satnije 113. šibenske brigade zgrožena neprimjerenim istupom Franka Vidovića

Objavljeno

na

Objavio

GENERALE, UZ VAS SMO!

Hrvatski sabor je nakon jednomjesečne stanke počeo novu sjednicu (16.01.2019.), „aktualnim satom“ u kojemu su saborski zastupnici postavljali pitanja članovima 14. Vlade RH.  Sjednica je počela odavanjem počasti domovini, intoniranjem hrvatske himne Lijepa naša te odavanjem počasti svima koji su dali život za Hrvatsku.

Zgroženi neprimjerenim istupom saborskog zastupnika g. Franka Vidovića prema Predsjedniku 14. Vlade RH  i Ministru obrane RH, generalu i ratnom zapovjedniku 113. šibenske brigade, a potom 4. gbr, g. Damiru Krstičeviću kao Udruga 1. A Satnije 113. šibenske brigade osjetili smo se dužnima napisati ovo slijedeće:

Ovim putem želimo izraziti zgražanje prema užasnom postupku g. Franka Vidovića koji je ujedno i bio pripadnik 113. šibenske brigade.
G. Franko Vidović je neprimjerenim činom okaljao obraz pripadnika časne i slavne 113. šibenske brigade, a poglavito nama pripadnicima 1. A Satnije koji smo bili prvi među prvima.

Svima nam je razumljiva demokracija, saborska rasprava, sloboda govora i izražavanja pa koliko se ne slagali u nekim pogledima neovisno koja politička opcija je u pitanju. Svatko ima pravo na iznošenje mišljenja pa bilo ono i potpuno krivo.

Ponašanje saborskog zastupnika g. Franka Vidovića prešlo je sve granice „lijepog ponašanja“ i saborskog djelovanja, tj. sramote koji nam je, ali i cjelokupnom hrvatskom domoljubnom puku, nanio kao i teške uvrjede svojim postupkom donošenja maketa zrakoplova Ministru obrane RH inicirajući na taj način svoju radost što u postupku Javne nabave zrakoplova RH ovaj put nije uspjela, ali ne svojom krivnjom.

General Damir Krstičević uložio je cijelog sebe da ojača HV i HRZ, pretrpio mnoge neprospavane noći, a sve da hrvatsku pobjedničku vojsku dodatno ojača i onda se pojavi g. Franko Vidović kao „cirkusant“ i svojim neprimjerenim činom „pljune“ na sav trud, rad i zalaganje uz velike osmjehe. Pitamo se: Kako bi se g. Franko Vidović osjećao da netko tako „pljune“ i na njegov rad i trud?

„G. Franko Vidoviću, ne radi se to tako s časnikom HV-a, jer je general Damir Krstičević najprije bio “običan” vojnik, izvidnik, a tek kasnije zapovjednik….. ne radi se tako s vojnikom i s časnikom HV-a koji je “kusao” i metke, i granate, i nagledao se krvi i smrti….. ne radi se tako!!!!

Da je imalo časti u g. Franka Vidovića, najprije ne bi tako postupio, a kad već jeste došao pred generala pobjedničke vojske i Ministra obrane RH jedino što je trebao napraviti jeste pokloniti se do zemlje!“

Imajući u vidu da je general, ratni zapovjednik pobjedničke hrvatske vojske  i Ministar obrane RH uložio toliko truda u jačanje i obrambenu moć naše mlade države, čega smo i svjedoci, svaki „napad“ na našeg ratnog zapovjednika smatramo i otvorenim napadom na nas kao bivše ratnike i vojnike 1. A Satnije 113. šibenske brigade!

S poštovanjem,

Udruga 1. A Satnije 113. šibenske brigade

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Reagiranja

Generalski zbor: Hrvatska radio televizija prešućuje ili iskrivljuje činjenice

Objavljeno

na

Objavio

Upravni odbor Hrvatskog generalskog zbora donio je na svojoj sjednici održanoj 15. siječnja 2019. godine odluku da se uputi javnosti Otvoreno pismo vezano uz propuste u dokumentarnoj emisiji Hrvatske radiotelevizije TV kalendar od 10. siječnja 2019. godine.

Poštovani,

Hrvatski generalski zbor upozorava na rad i stanje na Hrvatskoj radioteleviziji koja u zadnje vrijeme teme vezane uz Domovinski rat i stvaranje Hrvatske države prešućuje ili iskrivljuje činjenice, prikazujući sve što simbolizira na spomenute teme kao negativno, sumnjivo, potkupljivo, kriminalno.

Nosioci takvih aktivnosti neodoljivo podsjećaju na prijašnje aktere koji su svoje aktivnosti provodili putem KOS-ovih tajnih operacija „Slog“ i „Opera“ izvještavajući i vodeći emisije u smjeru propagande o svim negativnostima Hrvatske države i o dobrom životu za vrijeme Jugoslavije, blagostanju, punoj zaposlenosti itd.

Hrvatski generalski zbor u takvoj propagandi vidi i prepoznaje elemente specijalnog rata protiv Republike Hrvatske, pogotovo kada se sugerira mladim ljudima kako je bolje i pametnije da se isele iz Hrvatske prikazujući blagostanje u zemljama useljavanja.

Posebno želimo istaknuti posljednji primjer vezan uz dokumentarni program i emisiju TV Kalendar od 10.01.2019. godine koji je bio kulminacija takve propagande. Naime, na (100-tu) godišnjicu rođenja prvog stožernog generala Hrvatske vojske, ratnog načelnika HV u Domovinskom obrambenom ratu Janka Bobetka u navedenom TV kalendaru nije bio ni spomenut, ali su zato za velikim zanimanjem napravili prilog o Milovanu Đilasu posvetivši mu gotovo ¼ emisije.

Ovim putem želimo posebno naglasiti kako namjera HGZ nije uređivati bilo koji medij u Hrvatskoj pa tako ni HRT ali je isto tako sukladno svom statutu HGZ dužan upozoriti javnost i nosioce vlasti na negativne pojave koje imaju za cilj slabljenje i rušenje Hrvatske države.

Upravni odbor Hrvatskog generalskog zbora

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari