Pratite nas

Reagiranja

Velimir Bujanec: Leković se nije javljao kada je Kulturnjake slao pred stan Hasanbegoviću

Objavljeno

na

Povodom priopćenja HND-a o Bujici i Rene Bitorajcu, koje je potpisao Saša Leković, izjavu za portal direktno.hr dao je Velimir Bujanec, urednik Bujice.

[ad id=”93788″]

Uopće me na zanima što govori Aleksandar Leković! Već sam više puta izjavio da nisam član tog tzv. Hrvatskog novinarskog društva niti priznajem njihovu nadležnost za moj rad.

Što se tiče gospodina Bitorajca, u Bujici smo razmatrali moguće motive za njegov video-uradak koji je objavio na YouTubu. Nitko nije snimao njegov stan niti ga je itko ugrožavao našim novinarskim radom. U prilogu smo emitirali snimke zgrade u Vodnikovoj, iz koje su godine 1945. izbačeni hrvatski časnici. General domobranstva Slavko Štancer je i ubijen, a stan mu je otet.

Ići nekome pred stan nije naša praksa i to najoštrije osuđujem, ali i upozoravam na dvostruka mjerila: Aleksandar Leković nije se javio ovakvim priopćenjem kada je tzv. Kulturnjake 2016. poslao na kućnu adresu ministra Hasanbegovića.

Lekoviću – i ministar kulture ima obitelj i djecu pa ako već vi šaljete bagru da tamo prijeti, nije to odmah i naš stil!

Na pitanje o Bitorajcu i njegovom nastupu na N1 televiziji, Bujanec nam je rekao da je polemiku o njemu završio karikaturom na svojoj facebook stranici. Na karikaturi pod naslovom „Žuja više nije zakon“, Bitorajac je prikazan kao navijač „Partizana“ koji reklamira poznato srpsko „Jelen pivo“, a N1 televiziju voditelj Bujice nazvao je „novim Yutelom.“

rene bitorajac jelen pivo

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

Fra Mario Knezović: Pisci “Novosti” šire mržnju, a izluđena i otuđena hrvatska vlast to uredno plaća

Objavljeno

na

Objavio

Meni se plače. Ne. Meni se smije. Ne. Mene više ni beskrajna mržnja prema Domovini ne može isprovocirati. Meni jedino ostaje da se u ludnici društva upitam tko je lud? Dovoljno je vidjeti samo ovu naslovnicu da se otkriju mrzitelji i luđaci. Pisci “Novosti” šire mržnju, a izluđena i otuđena hrvatska vlast to uredno plaća.

Mržnju i diskriminaciju drugačijih financira, a licemjerno se kao zalaže za toleranciju i zakone protiv nasilja. Bacam pogled kroz svoj prozor i vidim da se na mozgove spustila gusta magla a bure i vjetra niotkud. Počelo je zaudarati. Lazar je dugo u grobu. Isuse uskrisi nas.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Reagiranja

Omiška HVIDRA odrekla Đakiću pravo da ih zastupa zbog Istanbulske

Objavljeno

na

Objavio

Omiška HVIDRA je uputila otvoreno pismo Josipu Đakiću, saborskom zastupniku i predsjedniku HVIDRA-e, koji je izrazio podršku Istanbulskoj konvenciji. Pismo prenosimo u cijelosti:

Poštovani gospodine Đakiću,

odričemo Vam pravo da nas zastupate u Hrvatskom saboru prilikom usvajanja Istanbulske konvencije i nadalje. Hrvatski su branitelji stvorili hrvatsku državu, a predvođeni dr. Franjom Tuđmanom, i potom je slobodnu, suverenu i demokratičnu predali u ruke hrvatskoga naroda. Samo hrvatski narod ima pravo odlučivati o prenošenju djela suvereniteta na neko tijelo koje se bira na izborima ili u EU parlamentu.

Ukoliko nije zadovoljan tim tijelom ili njegovim odlukama, može se žaliti višoj instanci, a ovom konvencijom ta će mu prava biti uskraćena.

Usvajanjem ove notorne konvencije prava kontrole (školstva, sudstva, represivnog aparata) prepuštaju se nekakvim udrugama kojih se hrvatski zakoni ne dotiču i na koje RH nema nikakav utjecaj, a ponajmanje hrvatski narod.

Najavljeni trošak Istanbulske konvencije od 1 milijardu kuna predstavlja zastrašujuću brojku, a “GREVIO” će imati ovlasti nad raspodjelom tog novca bez ikakvog utjecaja poreznih obveznika RH.

Taj novac moglo bi se preraspodijeliti u zdravstvo i tako liječiti svu djecu, a ne samo onu za koje se novac prikupi donacijama, kupiti nove američke avione, izgraditi nasipe da ne plave hrvatska mjesta, nabaviti računala za škole i još koješta….

Gospodine Đakiću, znajte da smo duboko povrijeđeni jer naš predsjednik sluša zapovijedi onih koji nisu stvarali ovu državu, niti su za nju ginuli, već su sa sigurne distance “navijali” iz Bruxellesa, Münchena i drugih modernih odredišta. Vaša najava glasovanja za Istanbulsku konvenciju, najava je izdaje hrvatskoga naroda i njegovih interesa.

Ukoliko ne promijenite stav i ipak glasujete za usvajanje Istanbulske konvencije, udruga HVIDR-a Omiš tražit će Vašu ostavku na mjesto predsjednika HVIDR-e RH. Ostanite političar, ali nećete zadugo. Samo se referendumom može prenositi dio suvereniteta na druge, a nikako nategnutom i kupljenom većinom u saboru.

Na kraju ovoga pisma, izražavamo podršku svima koji su protivnici Istanbulske konvencije i pozivamo sve udruge HVIDR-e u RH da dignu svoj glas i da odreknu pravo zastupnicima Hrvatskoga sabora da podizanjem ruke izdaju Republiku Hrvatsku i predaju Hrvate u ruke kvazi-tijela koje će nadzirati našu državu i trošiti naše novce. Saborski zastupnici nisu dobili mandat na izborima da o tome odlučuju.

U dubokoj nadi da će hrvatski političari prestati zamagljivati istinske probleme ovakvim periodičnim diverzijama i konačno se okrenuti životno važnim problemima cijeloga hrvatskoga naroda, ostajemo sa štovanjem”, stoji u pismu omiške HVIDRA-e.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati