Pratite nas

Komentar

Velimir Bujanec: VRATIT ĆE SE VJENCO S TISUĆU MOMAKA!

Objavljeno

na

Danas je u crkvi Gospe Fatimske, u Borovu Naselju svoju oproštajnu Svetu Misu služio naš prijatelj i župnik Župe Sv. Josipa Radnika – fra Vjenceslav Janjić.

Dirljivom oproštaju nazočile su stotine vjernika – ispratili smo ga gromoglasnim pljeskom, a on je otišao sa suzama u očima – na novu dužnost u Cernik kod Nove Gradiške. “Mi fratri smo k’o vojska, moramo slušati zapovijedi, izabrao sam taj put,” skromno je prokomentirao ponosni Hrvat, rodom iz naše Posavine…

Vjencinim odlaskom, nakon punih devet godina služenja svojim župljanima, ali i cijelom Gradu heroju, Vukovar je toliko izgubio! Vjenco nije bio tek običan župnik – on je bio i novinar, sjajan govornik, lider pun dobrog duha i pozitivnih emocija, božji ratnik u pravo vrijeme, na pravom mjestu. Imao je viziju za Vukovar, razumio probleme tamošnjih Hrvata, naročito branitelja i mladih…

Fra Vjenco je započeo s gradnjom nove župne crkve za koju zemljište postoji još od 1942. godine, no komunisti nisu dali da se ona izgradi. Nekima drugima hramove gradi hrvatska Vlada, a optimistični Vjenco smatrao je kako je napokon došlo vrijeme da i mi izgradimo svoji crkvu – uz Božju i pomoć dobrih ljudi. To je trebao biti njegov životni projekt koji će se – siguran sam, na kraju i realizirati jer Vukovar to naprosto zaslužuje.

Vjencu su prije nekoliko godina čak i tajno snimali, prijavljivali biskupu – zbog sjajnih, domoljubnih propovijedi zbog kojih su njegove Sv. Mise i bile posjećene, a crkva prepuna mladih katolika.

Tijekom današnje propovijedi fra Vjenco se posebno zahvalio braniteljima Vukovara s kojima je najviše volio provoditi svoje vrijeme i kojima je uvijek bio velika potpora… Najavio je svoj povratak u Vukovar, koji voli najviše na svijetu i u kojem jednog dana želi umrijeti te biti pokopan. Mi samo možemo reći – vratit će se Vjenco mnogo prije toga, još toliko toga ima dati i Vukovaru i Vukovarcima. I Hrvatskoj.

Upravo zbog takvih ljudi naš narod i jest opstao kroz stoljeća, a naša Domovina ima budućnost. Hvala mu za divnih devet godina:)

VRATIT ĆE SE VJENCO S TISUĆU MOMAKA!

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Još jedna pobjeda Srbije u Haagu, a evo i zašto

Objavljeno

na

Objavio

Još jedna pobjeda Srbije u Haagu, to je siže ove presude. Srbija je imala startegiju i do sad joj sve ide po planu.
Dakle, doživotna bez direktne odgovornosti za genocid nije nešto što će Srbiju kao državu posebno uzrujati.

Njima su bitne dvije stvari koje su pročitane u ovom obrazloženju presude.

1. Da su za sva 4 UZP-a krivi samo bosanski Srbi, Karadžić, Krajišnik, Plavšić, Koljević itd, dakle nema Miloševića ili bilo koga iz Srbije

2. Da je pročitano kako su manji dio zločina na području Srebrenice počinili pripadnici MUP-a RS, a gro zločina pripadnici drinskog korpusa VRS-a. One Škorpione koji su zapravo bili postrojba MUP-a Srbije odnosno njihovog SDB-a nije spomenuo, a valjda nema nikog tko nije vidio snimku egzekucije koju su ovi vršili.

Naravno, nema ni kvalifikacije o međunarodnom sukobu između Srbije i BiH, ali to nije ništa novo, nje nije ni moglo biti budući da Mladić kao i svi ostali Srbi iz BiH nije niti optužen za zločine opisane člankom 2. Statuta ICTY-a, pa tako i dalje ostaje da su samo Hrvatska i BiH bile u međudržavnom sukobu (pravomoćne presude u predmetima Aleksovski, Blaškić, Kordić-Čerkez, Naletilić-Martinović i nepravomoćna presuda šestorci) dok Srbija po Haagu očito s tim nije imala nikakve veze.

Srbija je još jednom u nadmudrivanju s haškim sudom žrtvovala pješaka da spasi kralja, njihova strategija iz drugog memoranduma da se Srbiju sačuva a sve svali na bosanske i hrvatske Srbe zasad dobro pali, svakom novom presudom bosanskim Srbima sama Srbija ima sve manje i manje veze ne samo s upletenošću u zločine nego i s upletenošću u ratni sukob u BiH, dok je s Hrvatskom obratno.

To je zato jer su u Srbiji nakon rušenja Miloševića svi srbijanski političari gledali samo kako će zaštiti Srbiju kao državu, dok je kod nas bilo suprotno, nakon smrti Predsjednika Tuđmana nijedan političar nije gledao kako će zaštiti Hrvatsku kao državu, a neki poput Mesića kao najistaknutijeg su svjesno Hrvatsku gurnuli u težak položaj, samo kako bi se mogli osvetiti pokojnom Tuđmanu i izliječiti svoje komplekse ne mareći pritom kakve će biti posljedice po samu državu.

A oni koji nisu poput Mesića činili sve da se odmogne našim obranama i pomogne tužiteljstvu bili su totalno nezainteresirani i nisu činili ništa da se Hrvatska obrani od optužbi koje su totalno sulude i apsurdne.

Predrag Nebihi

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Marko Jurič: Kakva je ovo glupost HRT se ograđuje od svojeg novinara Ace Stankovića?

Objavljeno

na

Objavio

Kakva je ovo glupost HRT se ograđuje od svojeg novinara Ace Stankovića? Pa tko tu koga u zdrav mozak..?

Kakvo ograđivanje, ako su Stankovićevi stavovi u suprotnosti s temeljima ove države, onda treba dobiti otkaz.

Čak štoviše, proglasiti Domovinski rat građanskim je teška kleveta, veleizdaja Republike Hrvatske i govor mržnje prema svim onima koji su sudjelovali u tom ratu braneći Hrvatsku od agresije.

Stoga bi Agencija za elektroničke medije trebala zabraniti emitiranje programa HRT-a, barem na tri dana.

HRT se ograđuje od Stankovićevih stajališta iznesenih u Nedjeljom u 2

Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi traži suspendiranje Aleksandra Stankovića

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari