Pratite nas

Komentar

Velimir Bujanec: VUČIĆ U JANJEĆOJ KOŽI!

Objavljeno

na

U prvome krugu predsjedničkih izbora u Srbiji uvjerljivo je pobijedio Aleksandar Vučić – Šešeljev učenik i zagovornik rehabilitacije Draže Mihailovića… I to je izbor 2.000.000 Srba. Realnost!

Alternativa mu i nije bila neka – Šešelj, Jeremić i neki klaun u ‘belom odelu’ nalik Sinčiću…

Vučića u janjećoj koži podržali su Merkelica i Putin, pisao mu je i Trump… Iza njega stoji koalicija koja je devedestih jurišala na Hrvatsku, BiH, Kosovo i koja je očistila Vojvodinu od Hrvata. Vučića podržava Dodik, stoji zajedno s Dačićem uz njega u pobjedničkom stožeru, kojim tutnje trubači i odjekuje “Srbija, Srbija!” Svira se ‘Marš na Drinu’…

Više od 2 milijuna Srba glasovalo je za Aleksandra Vučića. I to je Srbija. On govori ono što žele čuti Bruxelles i Moskva, London i Washington, a radi ono što su davno zacrtali srpski radikali. Nemojte me krivo shvatit, al’ da je barem nama netko takav:(

Jasno nam je kojim putem Srbija ide, iako to očigledno, nije jasno mnogima u Hrvatskoj. Merkelica želi modernu (četničku) Srbiju – jer Vučić se znao prilagoditi i održati vlastite vrijednosti. Mi u Hrvatskoj to ne znamo i nas uglavnom prevare naši – kada dođu na vlast.

U pobjedničkom govoru Vučić je spomenuo i Bošnjake i Mađare, ali ne i Hrvate koji su odavno etnički očišćeni i za koje se nitko više ne brine u Srbiji.

Sutra će u Mostaru Vučić ručati s Plenkovićevim – upravo je najavio u svom pobjedničkom govoru, a spominjao je i Agrokor… Vjerojatno će im se pridružiti i Čović – užas!

SVE U SVEMU; BOŽE NAS SAČUVAJ!

Velimir Bujanec

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

SPC nije vjerska, nego politička ustanova

Objavljeno

na

Objavio

Vijest kaže kako je srbijanski predsjednik Vučić i u crkvenim krugovima pokušao dobiti saveznike za razgovore s Albancima, ali ni oporba ni SPC ni veći dio srpskog naroda ne pristaje ni na kakve kompromise.

Kad god je riječ o najvažnijim i najosjetljivijim nacionalnim temama s najviše se pozornosti sluša glas Srpske pravoslavne crkve, pa bi neobaviješten promatrač mogao pomisliti da je Srbija izrazito religiozna nacija.

No vjerska odanost Crkvi u narodu gotovo je zanemariva u usporedbi s političkom moći te kultne institucije koja je odigrala sramotnu huškaču ulogu i u agresiji na Hrvatsku.

Beogradski list “Blic” u deset je gradova proveo istraživanje prema kojem “tek svaki sedmi vernik kaže da u crkvu ide redovno, a isti je broj onih koji uopšte ne idu u Božji hram”.

A Arsenije Arsenijević, starješina Vaznesenjske crkve u Beogradu, na čijem području ima 20.000 ljudi, kaže da na nedjeljno bogoslužje dođe oko 200 ljudi, dakle, svaki stoti stanovnik.

I odbijanje suradnje s Vučićem u razgovorima s Kosovom pokazuje staru istinu – Srpska pravoslavna crkva u kojoj vjernika gotovo i nema nije vjerska nego politička ustanova.

Milan Ivkošić / Večernji list

 

Crna Gora je shvatila što je SPC, ali ne i Hrvatska

 

 

Bujica objavila fotografiju: Patrijarh SPC Irinej s četnicima u okupiranom Žitniću kod Drniša!

 

 

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Zaposlenici Grada Pule darovali krv, ali ne i Boris Miletić!

Objavljeno

na

Objavio

Grad Pula je, kao društveno odgovorna javna uprava, zajedno s Gradskim društvom Crvenog križa i ove godine sudjelovao u akciji darivanja krvi u povodu Svjetskog dana darivatelja krvi. U akciji koja je organizirana u prostorijama Komunalne palače do 14,00 sati 42 osobe pristupile su darivanju, od kojih je sposobno za darivanje krvi bilo 38 osoba.

Krv je donirao i zamjenik gradonačelnika Grada Pule Robert Cvek, i predsjednik Gradskog vijeća Grada Pule Tiziano Sošić koji su svojim primjerom doprinijeli hvalevrijednoj akciji.

„Drago mi je što smo dio ove akcije, što ovom humanom gestom, pokazujemo osviještenost o potrebi darivanja krvi“, kazao je zamjenik gradonačelnika Robert Cvek.

Gradonačelnik Boris Miletić, usprkos isticanju osviještenosti od strane njegovih najbližih kolega, ipak nije sudjelovao u akciji darivanja krvi, što je vrlo čudno, a posebno kada se uzme u obzir da na službenoj web stranici Grada Pule, povodom akcije darivanja krvi, stoji:

”Jednom dozom krvi mogu se spasiti tri života. Grad Pula zato ovu akciju želi učiniti tradicionalnom te je održati i dogodine povodom Svjetskog dana darivatelja krvi.”

Gradonačelnik Boris Miletić nije darovao svoju krv, usprkos jasnom isticanju Grada Pule da se tako mogu spasiti tri života. Njegov motiv ostaje nepoznat, pišu Ivijesti.hr

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari